Nechcem s ním spať

Príspevok v téme: Nechcem s ním spať
trapimato

Dobrý večer. Trápi ma jeden problém. Mám po 20-tke a som panna. Priateľ je odo mňa starší, mal už partnerky. Nenúti ma do ničoho, dáva mi čas. Nechcem s ním spať, pretože si myslím, že ak to urobím, spácham hriech a Boh ma potrestá. Priateľa mám veľmi rada a viem, že tento ,,problém" by som mala pri každom chlapcovi. Verím v Boha, chodím do kostola, ale odmalička mám zakorenené, že až po savdbe (pričom rodičia, ani starí rodičia to nedodržali). A vždy keď idem na spoveď, kňaz sa ma pýta či mám priateľa a neustále vyzvedá čo s ním robím. A potom mi káže o tom, že to sa má až po svadbe, Boh to tak chce. Ak sa prehreším, tak je to veľký hriech.
Prosím, pomôžte mi :/ ďakujem

Filip TT

trapimato - píšeš že "by nás to zblížilo a posunulo ďalej vo vzťahu."

Áno trapimato, žiaľ ale platí to len pre teba. Opakovaný sex pripútava ženu k partnerovi lebo sa partnerovi odovzdáva. Je to čiste podvedomá záležitosť, žena s tým nič nenarobí. Funguje to, aj keď si to vyslovene neželá. Pozri túto tému, hlavne časove prvý príspevok k nej (je to btw. jeden z troch prípevkov, ktoré považujem na tomto fóre za najkrajšie a najhodnotnejšie)
www.zdravie.sk
Pozri na tomto fóre je plno výpovedí žien, ktoré neskutočne psychicky trpia mesiace po rozchode. Rozchod sám o sebe je veľmi bolestná skúsenosť, ale keď to je umocnené týmto podvedomým putom, s ktorým nejde nič vedome urobiť, je to strašná bolesť. Žena je vtedy navyše konfrontovaná s otázkou svojej hodnoty. Pretože sa odovzdala celá, darovala sa celá a nestačilo to.

To že sex odložíš až na dobu, keď ti partner sľúbi vzťah nadosmrti, to ťa práve pred týmto chráni. V prípade rozchodu máš to najitímnejšie len svoje, to si neodovzdala.

U mužov je to iné. U mužov sex vyvoláva pocit, že misia je splnená, dielo je dokonané. Vystúpil som na vrchol a ďalej sa na tomto kopci už nedá ísť. Dobil som hradby mesta a zmocnil sa pokladu. To sú vhodné pocity na svadobnú noc.

Muž je vo svojej podstate dobyvateľ, bojovník a to, čo ho stálo veľa dobývania, to si cení, to je hodnotné. Na toto sa môžeš spoľahnúť. A tiež ver, že v mužoch cit pre ochranu cti panny ešte nevymrel. Viem, že to vedia oceniť práve tí najväčší záletníci u ktorých by si to nepredpokladala.

Ďaľšia vec je, že ty si veriaca a u teba bezprostredne potom nastúpi pocit viny, možno pocit nečistoty. Na výške som poznal jednu dvojicu, obaja boli veriaci, mali už oznámený dátum svadby, keď sa spolu vyspali a u nich ten pocit išiel tak ďaleko, že sa jeden druhému zhnusili - pociťovali k sebe fyzickú antipatiu a svadbu zrušili. Po niekoľkých mesiacoch sa však znovu dali dohromady a ohlásili nový termín a potom si už na to dávali pozor.

Čo sa týka vzťahu k Bohu - pýtal som sa, či to naozaj chceš vysvetliť preto, lebo áno je to hriech. A vina za hriech je tým väčšia, čím lepšie vieš, že je to hriech. Vieš, za neúmyselné zabitie je nižšia sadzba ako za úkladnú vraždu.
Pozorujem, že obvykle ľudia, čo tu založia tému, už vopred inklinujú k nejakému riešeniu, názory, ktoré ich od toho odrádzajú odfiltrujú a za názory, ktoré ich v tom podporujú poďakujú a idú si urobiť, čo mali pôvodne zaľubom, lebo áno, boli v tom podporení. Ak nie si tento prípad, tak ti to poviem.

-------

Kludne s nim spi :) Bohu tym neublizis, ako by mu mohlo ublizit to, ze budes robit nieco z lasky? Prosim ta, to si len cirkev vhmhslela, si mlada, uzivaj si tento zivot, nezi ako stare babky ktore su stale v kostole a stale sa modlia a tak. Si mlada, zi, rob co citis ty. Boha mam rada, ale jednoducho ak naozaj chce sex po svadbe, to ja jednodiucho nemozem respektovat. Dal nam predsa slobodnu volu, tak snad nas za to nepotresta. Navyse ja nepodporujem moc svadby, zijem s partnerom a je to skoro to iste :)

012347

ahoj,ja som veriaci ,mozno sa ty nebude pacit co ty napisem,v prvom rade hrat sa na ortodoxne veriaceo je chore,boh ani jezis nezakazuje partnerstvo ,bez sexu by ludia velmi rychlo vymrely ,,,,aj zvierata,sme vsetci bozie tvory,takze by maly oddat aj zvierata,,jaaj tie im neplatia,v prvom rade zmen farara toto vyzera byt uchyl,farar ma pomahat nie vyzvedat a len buzerovat,asi ty nmusim pisat kedy bol jezis ukrizovany,kedy boli prikazynia,atd,cirkev si pridava a meni zakony ako jej pasuje a posuva jej prijem,bohuzial,inac celibat zaviedol gregorVII,1074,chvilu trvalo kym to presadil,vraj on si za mlada uzil,ale v cirkvi je vela uchylov ktory tam nemaju co hladat,takze neviem o tom ze by okolo roku 1074 sa zjavil boh a dal prikazania,nezosmilnis sa da vysvetlit rozne,,urcite mas vek na pohlavny zivot,vztah bez sexu je chory,dalej nevies ako vam to bude klapat v sexe,mozte sa zobrat,mat deti,nebude vam to klapat,rozvediete sa to uz je hriech skor,a trpia tym deti,takze urcite si to vyskusajte pred svadbou a tomu fararovi nic nevrav,ako normalny duchovny nema otazky na sex atd,

trapimato

filip TT: áno, jasné, vysvetli :)

Pretože ho mám rada a som si istá, že by nás to zblížilo a posunulo ďalej vo vzťahu.

Filip TT

trapimato - keď chceš môžem to dopodrobna prebrať, čo to znamená z pohľadu viery, alebo z pohľadu vzťahu s Bohom - ak chceš.

Ale ja by som sa rád opýtal teba, že prečo to chceš.

sob rudolf

Zdržanlivosť a frigidita nie sú voľne zameniteľné pojmy, milí tunajší pseudopsychológovia.

trapimato, najmä si vyjasni sama so sebou a potom aj s priateľom, prečo chceš počkať. S niečím takým treba byť vnútorne stotožnený, dôvod "lebo Boh" ti nemusí vždy stačiť. Aj ja som sa rozhodla počkať až do svadby a už sa tým nezaoberám. Skrátka je to tak a svoj postoj nikdy nezmením.

Feather

Musíš dať von svoje skryté pocity prečo to s ním nechceš robiť a nezamieňať to s vierou boha to je už otrepaná fráza pre tých čo nemajú odvahu veriť v seba ale dačo imaginárne.

trapimato

V podstate, ja by som aj chcela s ním spať, ale práve toto presvedčenie mi v tom bráni. Priateľ mi prednedávnom povedal, že ak by som chcela po svadbe, tak to bude akceptovať a bude to až po svadbe.

FilipTT: Tieto príspevky som už prečítala.

Filip TT

tento "problem" by si nemala pri kazdom chlapcovi, napriklad pri tomto nie:

www.zdravie.sk

Ani pri mne nie :0)

Prave sme sa o tom rozpravali s Triandou v tejto teme:

www.zdravie.sk

Mozem ti povedat ale jednu vec:
Dievcata, ktore viac odolavaju su viac sexy.

bohoslužba

Tak smelo do toho, nikto ťa nepotrestá, čiže sa vytrácajú tvoje obavy a už nemáš dôvod s ním nespať. Samozrejme, používaj ochranu zo začiatku, dokým bude treba.

Problem solved a kňaz je úchylák - spýtaj sa ho, či si honí.