Bolí trhanie zubu?

Tomasko987

Ahoj, odporúčam prečítať tento článok: Čo robiť a čo nerobiť po vytrhnutí zuba? Nájdeš ho tu zapisnikzubarky.sk

Dozvieš sa tam, čo robiť a nerobiť, ako si máš vypláchnuť ranu a ako sa rana dlho hojí.

Článok je písaný priamo zubnou lekárkou.

Ananaska

Mne trhali trvalý zub, predný, dolný, pretože tam bol naviac :D nebolelo ma to, ale cítila som nepríjemný tlak. Ja som bola vystresovaná, mala som asi 13 rokov. Zubarka mi povedala, že sa tvárim, akoby šlo o život.
Nechápala, že sa ani tak nebojím toho, že mi ide ťahať zub, ale toho, že vytiahne nesprávny :D :D
Trvalú stoličku mi ešte našťastie neťahali

Jeff456

Pre boha, extrakcia neboli
Niekoho ano niekoho nie.
Ja mam 13 rokov raz mi trhala zub a nechxala tam este koren. Nejako mi ho vytrhla ale kost sa mi vystrcila :D
Teda zajtra idem k nej a uvidim ja len dufam ze je to kost :D

Betina22

Mne trhali zub asi cca pred pol rokom a dalo sa to zniesť. Samozrejme, zavisi aj od toho aky prach bolesti ma clovek. Ako tu uz bolo spomenuté nizsie aj ja som potom brala wobenzym na zmiernenie bolesti. Zahojilo sa to nastastie rýchlo.

beata66

Ja som dnes bola trhat zdravy zub a trhali mi ho bez injekcie,bolelo to chvilu ale teraz to ani necitim a to som hodinu a pol po trhani.

Olii1

Ja som bola 2x trhat zdravy zub kvoli zubnemu aparatu davali mi injekcie a vobec to nebolelo akurat co mi vadilo ze mala som to strpnute este par hodin po tom ... podla mna zalezi to na tom ako kto co znasa nie kazdemu moze zabrat injekcia

Vieeem

Ano trhanie zubu vo vacsine pripadov boli. Pocujem z cakarne tie zalostne zvuky dokonca dospelych chlapov. Keby to nebolelo tak by ludia nemali taky panicky strach zo zubarov.

flinstone

zubisko... nezavádzaj a nestraš ludí... to ze ty ako decko si si nevedela papulu otvoriť je tvoj problem...
pokial si mala cierny kore - zhnity zub , ze si isla pozde, zriedka sa stava ze injekcia nezaberie... ale to sa ta lekár opýta ci uz mas strpnute..
mne minule prva injekcia nezabrala, tak mi dal druhu a to uz som skoro odkvecla , lebo mam nizky tlak.

trhanie zubu s injekciou nebolí...

Zubisko

Mna trhanie zubu (stolicky) neskutocne bolelo. Viem len ze som mala cely cierny koren ale bola to najvacsia bolest aku som kedy zazila. Mala som asi 15 rokov a revala som pri tom asi decko. Prv som videla ako mi ide pichnut injekciu ktoru som vobec necitila, mozno mi ju ani nepichol lebo ta bolest sa nedala vydrzat. Trhal mi ten zub asi minutu ... podla mna je to tym ze nie je zubar ako zubar.. sestrina zubarka ma dost kvalitne injekcie, samozrejme aj dost drahe, a ona o tom ze jej vytrhli zub ani nevedela.. tak neviem potom. Ja len viem ze uz to nikdy nechcem zazit

Kiwi

Ja som pred trhaním a po trhaní zubu užívala wobenzym, aby to tak nebolelo a rýchlejšie sa to zahojilo. Hoci je drahší, v tomto prípade sa mi oplatilo zainvestovať a podrobné dávkovanie nájdeš na letáku.