Chcem isť domov z dobrovolnej hospitalizacie na psychiatrii - postup

jarka888

Si na psychiatrii čo sa týka predčasného ukončenia hospitalizácie nefunguje to ako na iných oddeleniach, pretože psychiatria je sama o sebe špecifická. Dosť pochybujem že ti dovolia podpísať reverz. Budeš tam ako nedobrovoľná hospitalizácia a oni si to podložia papierom zo sudu. Takže v konečnom dosledku tam ostaneš. Neviem v ktorej liečebni si hospitalizovaný takže ťažko sa vyjadriť. Každopádne máš 21 a celý život pred sebou daj sa do poriadku tak aby si už nikdy nemusel navštíviť psychiatriu. Držím palce :) a ešte oni ťa pustia vtedy keď tvoj psychický stav bude adekvátny na odchod skôr nie.

Nelline

Tak ja som kvôli stresom schudla na BMI 13,1 a neviem si predstaviť, že by ma kvôli tomu nasilu držali v nemocnici. Zas na druhej strane, možno tvoj stav naozaj zhodnotili tak vážne (nie len kvôli váhe) a naozaj ti chcú pomôcť. To neviem už posúdiť, stretla som sa aj s arogantnými lekármi, ktorí boli presvedčení, že mám anorexiu, vôbec ma nechceli počúvať a skôr mi svojim prístupom dosť ublížili (aj zdravotne). Zas na druhej strane verím, že väčšina lekárov nie sú sadisti :D a naozaj chcú človeku pomôcť ako najlepšie vedia.

flyflyfly

Ale ak mas Doveru tak tam asi dlho nebudes ani v najhorsom pripade. Akonahle prestanu platit tak ta vyhodia, a pri nej to trvat dlho nebude. :D

flyflyfly

Oni maju za kazdeho pacienta zaplatene, tym viac, cim viac dni u nich je. A zaujem byt umiestneny v blazninci asi nema vela ludi, tak sa len snazia nejak prezit a presvedcit kazdeho k co najdlhsiemu pobytu. Pokial vsak nie si sudom zbaveny svojpravnosti a siel si tam na vlastnu ziadost, nemozu ta tam proti tvojej voli drzat ani 5 minut, je to protizakonne a ty mas pravo na regres. Ale ako tu uz ktosi pisal, slabeho jedinca samozrejme lahko zlomia. A ty navyse ked sa nevies ani normalne vyzivovat a vazis 35 kg, im dava silnejsiu vyjednavaciu poziciu a je mozne ze existuje aj v zakone nejaka klucka ze si ta tam mozu nechat aj proti tvojej voli lebo sa podla ich odborneho nazoru ohrozujes na zivote.

greipel

Poviem tak, že aspoň tých 50 kg by si mohol vážiť, na tých 160 cm, tých 15 kg naviac. BMI 13,6 je veľmi zlé, skús mať trochu pochopenia aj pre nich, ja sa ani nečudujem na jednej strane, že ťa nechcú pustiť, pri tejto váhe a ak je to kompletne psychického rázu. Nečakaj, že ťa skoro pustia, alebo sa odtiaľ dostaneš a skončí to na súde a vybavia polročné liečenie, ako som to už zažil na psychiatrii.

lombardo1981

Dôvera je laková. Takže možno čoskoro. :)
Ale teraz vážne. Ak máš v terapii zakomponované priberanie, tak sa mu nevyhneš.

...-

8 dni je nic. co sa tyka dlzky hospitalizacie, zavisi od zariadenia a stavu pacienta, su aj polrocne hospitalizacie.
pri hmotnosti 35kg ta nepustia, vybavia si sudnou cestou nedobrovolnu hospitalizaciu
8dni....to ako keby si tam ani nebol.
navyse ti mozu uplne zmenit dg.

graupel

Nepustili ma, vraj som v ohrozeni zivota, kvoli stresom som schudol z 61 na 35 kg pri vyske 160 cm a vek 21 r., som muz. Dokonca ma chcu dat na polouzatvorene oddelenie na B-čko. Chcem sa opýtať, aký je maximálny počet dní pri hospitalizácii (som poistenec Dôvery)? Resp. ake je maximum dni, ktore mozem stravit na psychiatrii, resp. kedy najneskor ma musia prepustit bez ohladu na to, ci priberiem, alebo nie? 8 dni mam uz za sebou, liecim sa na paniku a anorexiu.