zdravim vas ludia.
Zacalo to velmi davno, uz v rannej puberte som mala sklony k zneuzivaniu omamnych latok. Od kradnutia liekov starkej az po skusanie tych najtvrdsich drog. S drogami som skoncila uz davno. Je to uz 10 rokov. V poriadku som vystudovala, ucenie mi islo hravo, bavilo ma to, nasla som si dobru pracu a priatela.
Nikdy som nebola ten otvoreny a komunikativny typ,ta ktora si ziska pozornost a kopec kamaratov za kratky cas, ale muzom sa pacim, preto som nemala nudzu aspon vzdy ist s nejakym muzom na kavu, ak mi bolo smutno. Vacsinou sa vzdy zblizim s par ludmi a moje priatelstva su ciste a uprimne. Ludia co ma spoznaju, ma maju vacsinou radi.
Mam ale problem a to je ten, ze sa stale trapim. Neviem cim, stale nad niecim rozmyslam, malo sa usmievam, zalub mam kopec, ale najradsej som sama.
V poslednej dobe, trva to uz asi druhy rok, som zacala nadmerne popijat alkohol. Nadmerne a niekolkokrat do tyzdna. Vacsinou sama, alebo niekde na party, ale hlavne sama. Malokto to tusi, ale je to tak. Pred tristvrte rokom zacali moje problemy. Samozrejme suvisiace s alkoholom. S priatelom sa hadam, casto mam nutkanie si vypit, som podrazdena a precitlivela. Prisla som o svoj skvely job a dlho som si nemohla najst pracu. Zila som z nasetrenych penazi, ktore som pominala hlavne na alkohol a party. Spravila som aj chyby za kt. sa velmi hanbim v stave opitosti. Nakoniec som si nasla pracu, ktora ma nebavi, v kolektive ludi, co mi nesedi ani jeden clovek, ako chapem, ze kazdy ma nejake svoje trapenie, preto ich nechcem sudit, ale neviem ako dlho to tam este vydrzim. To vsetko kvoli alkoholu. Na niektore miesta v meste ani nechodim, lebo viem, ze v opitosti som tam niekoho obtazovala. Hanbim sa za seba a neviem co dalej. Chcem prestat, ale neviem co je spravne. S priatelom nas vztah zacina pomaly chladnut, nie je tam komunikacia a to ma trapi najviac. Je zrejme, ze sa k sebe nehodime a to aj bez toho, ci mam problem s alkoholom alebo nie. Aj to ma trapi, neviem kam sa pohnut, ale neviem to ukoncit, neviem ci to mam ukoncit, neviem uz co je spravne, aky mam ciel, pripadam si prazdna a zavisla na alkohole, kazdu chvilu doplacam na alkohol a neviem sa ho zbavit. K psychiatrovi ist zatial nechcem. Vacsina ludi si mysli, ze sa niecim velkym trapim, ale ja neviem cim, vzdy som sa trapila. Neviem zistit cim. Psychiater mi tiez nepomoze. Dostanem diagnozu alkololizmus, nasadia mi lieky, ale moj problem v dusi to nevyriesi.
Prosim pomozte mi nejakym slovom k tomu.