Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Snubný prsteň

Príspevok v téme: Snubný prsteň
forgi1

Čaute, približne o mesiac sa chystá požiadať priateľku o ruku a pomaly mám v tom poriadny zmätok.
Bol som rozhodnutý, že jej kúpim prsteň - jeden sa mi zapáčil, ale je bez očka. Kolega mi dnes povedal, že snubný prsteň by mal byť s očkom a aj to len z bielym a aj to s vypuklým, tak neviem.
Medzitým mi krstná mama povedala, že predsa sa kupuje obrúčka už keď ju idem požiadať o ruku a to som už celkom vedľa. Poradíte mi?
Inak priateľka nenosí žlté zlato, tak čo myslíte radšej biele zlato, alebo striebro?

patrici77

mna moj manzel vzal jeden den ze akoze na vylet nechcel mi povedat kam a skoncili sme v 3D zlatnictve v Bratislave a vecer na romantickej vecery.. Kiezby taketo okamihy sa nediali len raz za zivot.

Misshka

Prečo nie obrúčky? Myslím, že ak niekto sa dopracoval tam, že chce svoju polovičku požiadať o ruku, tak druhá strana ho neodmietne.
My sme sa jednoducho dohodli, že zásnuby spravíme s obrúčkami a bez zbytočných výdavkov. Môj terajší snúbenec tak kúpil rovno obrúčky a keď sme si ich natiahli, tak sme sa dohodli na termíne svadby. Do roka a do dňa.
Ja by som s očkom ani nechcela prsteň, mne sa nepáči.

simka214

ja som tiez moj dostala z 3D zlatnictva, som bola az prekvapena aky skvely vkus ma moj uz muz :-) najprv mi hovoril, ze vahal ci ma nevezme so sebou, ze by som si aj navrhnut sama mohla, ale ze sa mu jeden velmi zapacil tak mi ten vzal. A naozaj je krasny :-)

mamkaanka

o ruku sa ziada so zasnubnym prstenom, obrucky su az na svadbu, ako by to bolo keby ty si kupil obrucky a ona by Ta odmietla? Ja som dostala jednoduchy zasnubny prsten z bieleho zlata s malinkym ockom z 3D zlatnictva a nosim ho velmi rada :-)

Mishutka

Ja mám alergiu na zlato a je mi jedno či je žlté, alebo biele a okrem striebra neznesiem nič, takže mám aj zásnubný prsteň strieborný a aj obrúčky máme strieborné.
Zásnubný prsteň mám obyčajný s jedným vypuklým bielym očkom a som spokojná. Cenu som neriešila, kúpim mi ho manžel cca 6 mesiacov pred svadbou a po 2 týždňoch sme kúpili spolu aj obrúčky.
Zisti si veľkosť akú potrebuje Tvoja priateľka a skús jemne vysliediť čo sa jej páči a čo by chcela.
Obrúčky zatiaľ nerieš, kúpite ich spolu a nič nezmeškáte, lebo výber je veľmi bohatý a to už aj v strieborných a niektoré sú na nerozoznanie od bieleho zlata. Jedine čo vôbec neodporúčam je pieskované prevedenie, lebo tie sa nám zošúchali po 2 mesiacoch nosenia.
Inak niekde je zvykom kúpiť hneď obrúčky, ale ja to neuznávam. Kamarátke kúpil terajší manžel hneď obrúčku a potom po svadbe prsteň, ktorý je podobný zásnubnému. Vtedy sa väčšinou kupuje dámska obrúčka s kameňom.

soffa

ahoj.niejaky si zmeteny;DD.ak nenosi zlte zlato ,tak kup biele ale s ockom.striebro sa nehodi:D.a nekupuju sa obrucky?co je to za blud.a ked povie nie:DD.tak naco by ti boli?kupuje sa zasnubni,u mna to bolo tak ze som si bola vybrat.chodili sme spolu 6 rokov tak aj ked vedel vkus,tak nevedel velkost prstena.,to je tiez dolezite.a potom ked povie ano,tak zladte obrucky so snubnym prstenom,ak biele zlato tak biele obrucky,my ich mame lemovane ruzovym zlatom.take kombinovane.

mala_sovicka

myslim ze snubny prsten by nemal byt strieborny ale ked tak z bieleho zlata, tiez som nazoru ze by mal byt s ockom a najlepšie jednoduchy ale tak to zavisi od toho co sa vasej nastavajucej paci :)

Biela Kobra

Snubný prsteň sa dáva pri požiadaní o ruku, resp. pri zásnubách, je to taká "záloha", vyjadrenie muža, že má ženu rád, že mu na nej záleží a dokáže sa o ňu postarať. Tým, že ho žena prijme, viacmenej súhlasí.
Obrúčky sa dávajú na svadbe a znamenajú spečatenie puta medzi dvoma ľuďmi, a navonok fungujú ako manželské insígnie, ktoré budete s hrdosťou nosiť :D
Farbu jej kúp takú, aká sa jej páči. Snubný prsteň býva s diamantom, ale nič nepokazíš aj s nejakým iným pekným drahým kameňom.
Obrúčok máš dnes na výber do aleluja, ale tie by ste mali vyberať spoločne, lebo sa ráta s tým, že ich budete nosiť celý život.
Veľa šťastia.

flexiplexi

Haha, to je dobra otazka :) Mne kupil manzel strieborny snubny prsten za 12 eur v stanku v Bulharsku na dovolenke :)
Bolo to strasne mile a romanticke, ked mi ho dal.
Bol krasny, ale zial, polamal sa mi do roka. Najskor vselijako menil tvar, a potom praskol.
Dostala som potom asi pol roka pred svadbou druhy - kombinovany biele a zlte zlato, a nemal ani ocko. (Manzel pracuje,nema cas riesit, ci ma ocko ci diamant ci ký fras) a to som ani necakala, ze vraj jeho mama nanho nakricala, ze ci nie je schopny kupit poriadny prsten :D . Potesila som sa kazdemu, pre mna ten druhy ani nemusel byt.Ale nuz, zalezi od povahy, niektora by sa na smrt urazila, keby jej nedas s bielym ockom. Inak chvilku jazykoveho okienka:
Zásnubný prsten = ten s bielnym ockom, co sa dava zene, ked ju ziadas o ruku
Snubny prsten = obrucka :)
Zasnubny sa nerovna snubny.
Obrucky by ste mali vyberat spolu, resp. to vacsinou riesi zena, co sa jej paci a tesi sa z toho, ze si moze vybrat. Zasnubny prsten ona ale dopredu nevidi, je to prekvapko :)
Moji stari rodicia mali obrucky z pevnejsieho drotu, ked sa brali. A stale na to spominali s usmevom. Na to velmi rada spominam. A tesim sa zaroven, ze mi moj manzel namiesto darcekov venuje svoj cas.
Zelam vam, aby vam to klapalo milion rokov a este dlhsie :)

mmoonna

Súhlas s Japoncekou. Ak nenosí žlté zlato, kúp jej zlato biele, nie striebro. Snubný prsteň je s bielym očkom.
Ale už som aj videla, že miesto snubného mali aj obrúčky, ale ja som za snubný prsteň a obrúčky až na svadbe .