Prečo musím podvádzať mužov?

m8

bandolera asi si neuvedomujes, ze ona si problem uvedomuje a vie, ze sa s tym partnerovi zdoverit nemoze..

podla mna....si proste taka...ako radsej to nerob, pokial partnera milujes..predstav si, ze ta opusti, ze sa rozidete...kvoli tomu, ze na to pride...
pokial ti ide srdce puknut, nespravis to znova..
pokial su to jednorazove zalezitostei..
nevravim, ze je to spravne...
stat sa moze hocikomu..ale je velky rozdiel raz podviest s niekym a toho niekoho uz nikdy nechciet stretnut ako najst si druheho milenca...

v prvom pripade ti na to velmi tazko moze prist, len ak sa priznas..

a v druhom...si bud blba alebo milujes milenca..

mozes byt tak nastavena, ale pokial ide len o jednorazovky...a frajer ti na to nepride - nezranis ho

zodpovedas sa sama svojmu svedomiu

ide o to ako si nastavena

nevravim, ze je to dobre alebo zle..to len ty sama vies..

mozno si len momentalne v procese..a to bud..pojdes dolu, vyrazis zuby alebo prejdes a nebudes taketo veci (neveru) vyhladavat..

vebe

Zvlastne postavena otazka a nazov temy. Ja si myslim, ze ty nemusis podvazdat, ty to jednoducho uplne dobrovolne vzdy urobis. To uz znie ale inak. Preco? uz tu bolo viacero prispevkov, ktore odpoved priniesli.
Moj nazor je, ze mas oddeleny sex od vztahu a lasky. Slovo vernost ti nic moc nehovori. Ani nieco take ako ucta k svojmu telu, ze moje telo je nieco co si ako zena chranim a je len malo muzov v zivote, ktori mali k mojmu telu taky skutocny pristup. Mne s atieto veci zdaju uplne samozrejma. Asi sa treba vratit ka takymto zakladnym a jednoduchym veciam, iank to bude so vztahmi a rodinami vyzerat tak ako to vyzera teraz. Mozno to vyznieva velmi staromodne, ale su veci, ktore vo vztahoch a rodine budu vzdy platit, ci je doba taka ci onaka. Ked upustime od moralky, vernosti, od ucty k svojmu telu, od ucty k tomu druhemu, od zodpovednosti za svoje ciny, nastava kriza vztahov a rodiny a to sa deje aj dnes. Musis si sama pre seba definovat, co pre teba znamena vztah, tvoj partner, kde sa nachadza sex a co k tomu potrebujes aby si ho s niekym mala. Skus si sama pre seba odpovedat na otazku co je to vernost a laska, mozno sa ti podari posunut sa dalej

prt

no a mozno je to len kvoli hormonom (nevztahuje sa len na obdobie puberty). a ty sa to snazis vsemozne racionalizovat.

0vecka

kkk70 mozno ze ked otehotnies sa to zlepsi... imho je to normalne ked nevies otehotniet s tvojim partnerom tak hladas ineho...

Filip TT

@RNG
Preco si myslíš, že ľudia sa ČASTO nerozmyslene berú v ošiali lásky? Osobne poznám len dva páry o ktorých by som si dovolil toto tvrdiť, ale v oboch prípadoch to nebolo rozmyslené len zo strany nevesty. Chlapi tie ženy do sobáša doslova uštvali, lebo si ich chceli poistiť, keďže v skutočnosti ich tie baby nechceli. Takže zo strany ženíchov to bolo rozmyslené až príliš.

Pravidlom súčasnej doby je, že ľudia sa záväzku vyhýbajú. Podľa štatistík sa dnes už väčšina detí na Slovensku rodí mimo manželstva a napríklad moje deti naozaj majú v triede menšinu spolužiakov, ktorých rodičia žijú v manželstve.

Pojem "Amorálnosť dnešnej doby" by som upresnil, že sa konkrétne jedná o vyňatie sexu z manželstva, t.j zo záväzku. Pravidlom dnešnej doby je, že sex sa prevádzkuje mimo záväzku.

Vynímanie sexu zo záväzku malo svoje vývinové štádiá. Ešte v 90 rokoch platilo obvykle, že keď dvaja mali sex, tak to bolo "predmanželské spolužitie" - predpokladalo sa, že sa v dohľadnej dobe zoberú. Premerný vek prvorodičky vtedy bol nejakých 22 rokov.

V nultých rokoch platilo obvykle, že na sex je potrebná láska, t.j. nie záväzok, ale vzťah. Nepatrilo sa udržovať sexuálny vzťah s viacerými partnermi naraz. Sex predpokladal exkluzívny vzťah s jedným partnerom.

Teraz je ale už aj toto na ústupe. Je tu pozakladaných viacero tém, kde ženy rozprávajú o sexuálnych vzťahoch pričom s partnerom sú len kamaráti.

Keďže sa toto deje čoraz častejšie, je pre ženy stále ťažšie nájsť muža ak nie na záväzok, tak aspoň na exkluzívny vzťah. Nakoniec aj keď nechcú, pristanú aj na sexuálne kamarátstvo, lebo muži im jednoducho viac neponúkajú, lebo viac ani nemusia.

RNG

Pricina pre podvadzanie je amoralnost dnesnej doby. Ludia vskutku povecsine uz neveria na sluby co davaju partnerovi, ze ho budu podporovat v dobrom aj zlom, ze nebudu neverni a podobne, co sa slubuje bezne v manzelskych sluboch. Casto sa aj nerozmyslene beru, v osiali "lasky" co je casto u mnohych len hormonalna zalezitost Velku rolu v tom hraje aj dnes silne tlaceny individualizmus.

sob rudolf

Neviem... poznám veľa ľudí, žien aj mužov, ktorí zotrvávajú v nefunkčných vzťahoch kvôli tomu, že im napriek všetkému ešte stále prinášajú dostatok benefitov. Zázemie, finančné výhody, súdom neobmedzený kontakt s deťmi atď. A tak si nažívajú, tolerujúc si "bokovky"...

Mesačný princ

Len je to trápenie...ako seba, tak aj partnera. Aj ten čo podvádza sa trápi aj napriek tomu, že to tak nevyzerá...
Preto by mali mať vzťah ľudia, ktorí sú na vzťah pripravení...

Je to nefér voči tomu druhému a niekto z dvojice by to mal zastaviť