Som gynekofob?

Príspevok v téme: Som gynekofob?
Princ z BA

Zdravim, potrebujem sa len vyrozpravat, pripadne nadviazat s vami rec, ci ma niekto skusenost s takymto "problemom". Sam neviem, ci som gynekofobik, t.j. mam strach zo zien, najma tych atraktivnych, avsak niektore priznaky mozno tomu nasvedcuju. Okrem toho, ze sa bojim oslovit, ci hoci len usmiat na neznamu zenu, mam s tym rovnako problem aj napriklad v banke. Vidim, ze oproti mne sedi mlada, pekna, sympaticka zena v mojom veku, alebo este mladsia odo mna, a uz nastupuje nervozita. Mam problem s nou udrziavat ocny kontakt, zacinam sa potit, naskakuju mi zimomriavky a som strasne uzkostlivy, lebo si vtedy uvedomujem na sebe kazdy jeden detail, ci sa jej nezdam skaredy alebo smiesny, ci nemam velky nos, ci nemam niekde nejake akne a pod. Toto iste plati, aj ked sa ocitnem v spolocnosti medzi neznamymi zenami, ci uz je to party s kamosmi, alebo nejaka firemna akcia...

Vzdy som bol hanblivy, avsak na strednej skole som bol aj sikanovany za to, ze som bol introvert a aj preto, ze som nepatril medzi najkrajsich tinedzerov. Chlapci aj dievcata v mojom veku mi to vzdy dali pocitit. Ked som mal 16 a mal som sa stretnut z pokecu s jednou neznamou babou (vtedy este si ludia fotky bezne nevymienali, bol rok 2004), tak na stretko so mnou neprisla. Teda prisla, ale videla ma niekde obdalec stat ako ju cakam, vydedukovala, ze som to ja a jednoducho odisla. Ked som jej z domu potom pisal na pokec, preco neprisla, tak mi hned z fleku odpisala, ze to preto lebo som skaredy. A podobne situacie som zazival takmer na dennom poriadku, ci uz v skole, alebo medzi "kamaratmi".

Ked som zmaturoval, povedal som si, ze sa zmenim a zacnem odznova. Zacal som cvicit, zmenil som celkovo imidz, aj spravanie.... Odvtedy sa moje skusenosti so zenami vyrazne zlepsili, uz som aj viac kvoli mojej zmene zacal pocuvat nazory na mna, ze som sympatak, ze baby by na mna mali letiet, ale spomienky sa stale nevymazali a vzhladom na moj vek, to uz asi nikdy neprekonam. Teraz mam 27 rokov, velmi tuzim po partnerke a po detoch... Ale bojim sa, ze sa mi to nepodari, neverim uz nikomu, najma zenam. Za cele tie roky citim urcitu krivdu a zatrpknutost, ktorej sa chcem zbavit. Ospravedlnujem sa za tento "list", ale potrebujem to dat zo seba von a som zvedavy na kazdy nazor, ci radu, ci rovnaku skusenost od vas.
Dakujem.

guh

Ja mam presne ten isty problem len naopak. Ja mam strach z peknych muzov a hlavne tych v mojom veku. Preto si vobec neviem nikoho nast. V spolocnosti muzov sa citim nesvoja nedokazem sa im pozerat do oci.Som prilis skareda pre nicj

Princ z BA

Slobodna a Pistek: pekne vam obom, damy, dakujem za rady, ze ste mi venovali chvilu vasho casu odpovedami :) Snazim sa na sebe pracovat aj co sa tyka sebavedomia, aby som v prvom rade bol ja sam spokojny so sebou a potom to tak isto mozno budu vnimat aj ostatni ludia. Extrovert uz zo mna nikdy asi nebude, stale mam dodnes problem sa zaclenit do kolektivu, lebo mam podvedomy pocit, ze ma novi ludia medzi seba neprijmu, tak ako ma neprijali na gympli, ci v partii mojho jedneho znameho, ked som bol v tej spominanej puberte. Ale predsalen na urcitom zlepseni sa da zapracovat vzdy a dufam, ze casom zvladnem aj to.

Ad slobodna: mozno som zle sformuloval tu vetu s baculkami, ale nie je to tak. Urcite som si ich nevybral ako z nudze cnost. Praveze mne sa baculky uprimne pacia uz snad odvtedy odkedy som sa zacal zaujimat o baby. Nerozlisujem vobec, ci je zena stihla, alebo pri tele. Proste sa mi pacia oboje skupiny.

Mam tiez jednu neprijemnu skusenost prave s "baculkou", ktora ma tiez za moj vyzor pred ostatnymi babami kruto vysmiala a ponizila a oklamala, ked som mal 17. Predstierala, ze ma o mna najprv zaujem a potom ked videla, ze som jej naletel, tak prislo to ponizenie a tykal sa toho, samozrejme ako vzdy, aj moj vyzor. Bol som vtedy fakt taky nevyrazny, chudy chlapec a rovesnicky ani rovesnici ma nemali radi, lebo som nicim nezapadal do ich pomerov. Bol som tichy, slusny, nekonfliktny, neatraktivny, odmietal som cigarety aj pivo.

Vsetky tieto neustale urazky a posmechy vyustovali do toho, ze som castokrat doma pred nasimi sa stazoval aky som skaredy, nemozny a zbytocny, a ze naco zijem a podobne depresivne reci, cim som ublizoval nielen sebe, ale aj rodicom. Preto aby sme sa vsetci z toho nezblaznili som si povedal, ze namiesto nariekania zacnem na sebe tvrdo fyzicky aj dusevne pracovat. Dnes aj vdaka facebooku si myslim nie je problem ma podla mena najst, ak by bol niekto na mna z mojich vtedajsich rovesnikov zvedavy a chcem vsetkym dokazat ako sa z toho ticheho nevyrazneho chlapca stal niekto celkom iny. Vravim, je to uz teraz mozno lepsie, ale nizke sebavedomie a hlavne zatrpknutost vo mne stale ostali. Stale si myslim, ze som si toho neustaleho nakladania pocas mojej puberty od rovesnikov nezasluzil. Ale to uz je o inom...

Co sa tyka

Slobodna

Dakujem pistek, tiez si rada citam tvoje prispevky a vzdy sa nieco nove naucim, alebo zmenim na nieco pohlad a som za to naozaj vdacna :)

pistek

Slobodna..mas velku pravdu co pises. Si mudra nielen vedomostami, ale citit z teba uz aj odzite skusenosti, nadhlad, mudrost, nazorovu triezvost a srdiecko.
Je vela pravdy aj to co pises ohladne tych zakomplexovanych muzov. Tiez si to vsimam uz dlhsie na mnohych prikladoch zo zivota, z okolia a je to tak, ako spominas, ze: "zakomplexovani muzi su svinky. Ak sa im aj podari najst zenu, ktora je schopna ich uprimne lubit takych, aki su, vyuziju ju, aby si vyliecili svoje komplexy, vyrastli, vysplhali sa po jej chrbte a potom ju odkopnu a utekaju za tymi prehnitymi, ktore ich roky odmietali a urazali"..
A aj to o tych baculkach je pravda co pises. Inak je rozdiel baculka a baculka :) Sama som baculka, muzom sa vsak zvyknem pacit a ked som aj niekoho spoznala a mal o mna zaujem, a vedela som, ze hlada napr. stihlu a podpichla som ho v ramci srandy, ze ved ja nie som predsa stihla, tak zrazu som pocuvala "to neries, to je nepodstatne, ty si krasna aka si a pristane ti to" atd :))

Princ. Vela si na sebe zmenil. K lepsiemu, k dobremu. Posunul si sa. Makal si na sebe tvrdo coho vysledok je na tebe uz aj zovnajskom, vyzorovo vidiet. Teraz by si sa mal zamerat a sustredit sa na svoje vnutro (sebavedomie, zmenit vnimanie-videnie sameho seba,xj zmenit pohlad na seba, milovat sa a pacit sa samemu sebe, brat sa a prijat seba takeho aky si). Viem, ze ta dospievanie ovplyvnilo, ako aj tie nemile skusenosti z minulosti. No to je vsetko uz minulost. Mnohe z tych bab z minulosti co sa k tebe takto zachovali by teraz dali neviem co, keby si si ich aspon vsimol.. Princ, nezanevri na zeny. Tie skusenosti z minulosti mas ake mas, ale mas silu, odhodlanie a zmenil si sa a posunul k lepsiemu a vpred. Mozno ti pomoze aj psycholog, no najviac by ti pomohli realne pozitivne skusenosti so zenami. Zrejme si na nieco realne este netrufas. Tak to skus mozno pre zaciatok si s nejakou pisat, komunikovat. Ked si budete spolu rozumiet, budete si navzajom sympaticki aj podla fotiek videi atd, tak sa mozete po case aj osobne stretnut. Musis nabrat pozitivne skusenosti so zenami krok za krokom. Tym by malo narastat aj tvoje sebavedomie, kladne vnimanie seba sebe sameho. Skus to. Tie pismenka ti radim len preto, ze (budes istym sposobom za pc/fonom atd chraneny) a zaroven sa potrebujes postupne prepracovat k realite, zacat si viac verit a doverovat. Len to chce cas a aj spravnu volbu..vyber vhodnej dievciny, zeny

Slobodna

Pretoze si to myslis, tak tieto skusenosti k sebe pritahujes.
Baculky su dobre zeny, srdecne, starostlive, laskave, asi preto, ze sa nestaraju len o svoju dokonalost, ale aj o inych.
Len mam pocit, ze tebe sa skutocne nepacia, ale vybral si si ich iba ako z nudze cnost. Hovori o tom tvoja veta.

"Len mam pocit, ze o mna uz nestoja ani len tie. "

Zacni si seba vazit a zmier sa sam s tym, kto si, ako vyzeras.
Ja som vyslovene pekneho muza este asi ani nevidela a pokial ma charizmu, nie je zakomplexovany, tak je to borec.
Vies, zakomplexovani muzi su svinky. Ak sa im aj podari najst zenu, ktora je schopna ich uprimne lubit takych, aki su, vyuziju ju, aby si vyliecili svoje komplexy, vyrastli, vysplhali sa po jej chrbte a potom ju odkopnu a utekaju za tymi prehnitymi, ktore ich roky odmietali a urazali.
V takom pripade hovorim, tak im treba a raz sa im to vrati aj s urokmi.

Princ z BA

Sloboda: mas pravdu a dakujem za konzultaciu. Ibaze ta moja trauma nebola iba o tej jednej 16ke co som pisal. Tychto pripadov pocas mojej puberty bolo podstatne viac, ale rozpisovat to tu uz nechcem, lebo by sme tu boli do rana.

Taktiez si nevyberam len pekne zeny navonok. Praveze zaujimam sa o zeny, ktore su pekne vo vnutri a na povrch maju od "idealov" skutocne daleko (vzdy sa mi pacili baculky). Lenze mam pocit, ze o mna uz nestoja ani len tie. Niekedy mam pocity, ze neexistuje zena, ktorej by som sa mohol uprimne pacit taky aky som a chcela si so mnou tym padom nieco zacat.

Slobodna

Dam ti psychologicku konzultaciu zadarmo :) aj ked nie som uplny psycholog.
Vsetko to prameni z tvojej traumy, ktoru si zazil s tym hlupim dievcatom v 16tich.

Pozri, kazda zena je pekna. Niektore zeny su pekne navonok, ale aj zvnútra.
Niektore pekne zeny su vo svojom vnútri prehnite, hlupe a namyslene.
To bol pripad tej, ktoru si zazil v 16tich.
Za seba ti poviem, ze skutocne pekne zeny vobec nehryzu :)
Jednoducho sa ti pacia, no tvoje pocity sa spajaju s tou traumou.
Z toho kruhu vystupis tak, ze si budes vyberat nie len pekne zeny navonok a pri odmietnuti sa nebudes hned rutit, ale skusat to, kym sa nepodari. No a tiez si uvedom, ze nie vsetky su take trupky, ako ta, co si spoznal.

Princ z BA

Len si to myslim, rozmyslal som uz aj nad psychologom, lebo moju rodinu ani kamaratov s tymto zatazovat nechcem... Skratka, citim vzdy uzkost a nervozitu, ked som v blizkosti neznamych zien, ci uz je to v praci, v posilnovni, na kupalisku, v obchode, na ulici ked ide nejaka zena oproti mne, tak automaticky sklonim hlavu, aby mi nevidela do tvare... Potom ma vzdy taketo situacie vedia neprijemne rozladit. Ked sa mi aj stane, ze napriklad na diskoteke ma neznama zena oslovi, alebo zoberie tancovat, tak som tiez natolko nervozny, ze to svojim spravanim cele pokazim a nemam z toho napokon nic. Stve ma to, a chcem to zmenit, len stale neviem ako.