Som gynekofob?

Príspevok v téme: Som gynekofob?
Princ z BA

Zdravim, potrebujem sa len vyrozpravat, pripadne nadviazat s vami rec, ci ma niekto skusenost s takymto "problemom". Sam neviem, ci som gynekofobik, t.j. mam strach zo zien, najma tych atraktivnych, avsak niektore priznaky mozno tomu nasvedcuju. Okrem toho, ze sa bojim oslovit, ci hoci len usmiat na neznamu zenu, mam s tym rovnako problem aj napriklad v banke. Vidim, ze oproti mne sedi mlada, pekna, sympaticka zena v mojom veku, alebo este mladsia odo mna, a uz nastupuje nervozita. Mam problem s nou udrziavat ocny kontakt, zacinam sa potit, naskakuju mi zimomriavky a som strasne uzkostlivy, lebo si vtedy uvedomujem na sebe kazdy jeden detail, ci sa jej nezdam skaredy alebo smiesny, ci nemam velky nos, ci nemam niekde nejake akne a pod. Toto iste plati, aj ked sa ocitnem v spolocnosti medzi neznamymi zenami, ci uz je to party s kamosmi, alebo nejaka firemna akcia...

Vzdy som bol hanblivy, avsak na strednej skole som bol aj sikanovany za to, ze som bol introvert a aj preto, ze som nepatril medzi najkrajsich tinedzerov. Chlapci aj dievcata v mojom veku mi to vzdy dali pocitit. Ked som mal 16 a mal som sa stretnut z pokecu s jednou neznamou babou (vtedy este si ludia fotky bezne nevymienali, bol rok 2004), tak na stretko so mnou neprisla. Teda prisla, ale videla ma niekde obdalec stat ako ju cakam, vydedukovala, ze som to ja a jednoducho odisla. Ked som jej z domu potom pisal na pokec, preco neprisla, tak mi hned z fleku odpisala, ze to preto lebo som skaredy. A podobne situacie som zazival takmer na dennom poriadku, ci uz v skole, alebo medzi "kamaratmi".

Ked som zmaturoval, povedal som si, ze sa zmenim a zacnem odznova. Zacal som cvicit, zmenil som celkovo imidz, aj spravanie.... Odvtedy sa moje skusenosti so zenami vyrazne zlepsili, uz som aj viac kvoli mojej zmene zacal pocuvat nazory na mna, ze som sympatak, ze baby by na mna mali letiet, ale spomienky sa stale nevymazali a vzhladom na moj vek, to uz asi nikdy neprekonam. Teraz mam 27 rokov, velmi tuzim po partnerke a po detoch... Ale bojim sa, ze sa mi to nepodari, neverim uz nikomu, najma zenam. Za cele tie roky citim urcitu krivdu a zatrpknutost, ktorej sa chcem zbavit. Ospravedlnujem sa za tento "list", ale potrebujem to dat zo seba von a som zvedavy na kazdy nazor, ci radu, ci rovnaku skusenost od vas.
Dakujem.

diviak2015

vystavovanim sa danym situaciam sa clovek posilnuje. mam rovno napisat ze to mam odskusne aj na sebe a ze len neteoretizujem ?
a ked sa clovek ostycha zbalit niekoho tak sa da posilnovat aj v inych situaciach. je dobre skusat oslovovat cudzich ludi. staci malickosti ako napriklad ked sa bojim dievcat tak sa nejakej cudzej spytam na cestu, alebo na nieco nejakej predavacky v predajni. cize oslovim cudziu babu ale za inym ucelom, ale ide o to ze som to urobil, odhodlal sa. uz to je nejaka skusenost. niekedy sa ludia prihovoria aj sami. tak mozem to vyuzit a rozkecat sa tiez. moze to byt len uplne kratky nezavazny rozhovor. nejaka mamicka poprosi o pomoc s kocarom do schodov a postazuje si ze ako dlho nefunguje vytah a tak podobne. v praci v skole sa prihovoria. alebo sa tam naskytnu prilezitosti kedy sa da nieco povedat, splechnut aspon nejaku vtipnu poznamku. zivot prinasa rozne situacie a ked som ostychavy treba ich vyuzit a neutekat pred nimi. takto posilnenemu sa mi lahsie bude oslovovat nejaku fesandu :-) a dolezite je nedat sa odradit tym ze sa tu zakokcem, tam zacervenam.

diviak2015

nie mudry som z neba nepadol a ani si nemyslim ze je to tu pod moju uroven. take povysenecke zmyslanie nemam. len niekedy stratim trpezlivost ked ma niekto zle pochopi a ja to musim vysvetlovat lebo sa mi nechce. a niekedy sa mozno ani ja nevyjadrim uplne jasne, respektive ludia zvyknu chapat veci po svojom. a druha vec je ze potrebujem nieco zaujimave. nieco co ma bavi, nie ze podla mojej urovne. no fuj. ale nepopieram ze to tak mohlo vyzniet. to je hnusne.
a tamto som nemyslel ako hru. jednoducho som len nacrtol sposob ako prekonavat ostych. a neplati to len pri baleni bab. to plati vseobecne pre ludi ktori su ostychavi v roznych socialnych situaciach. alebo celkovo pre ludi ktory maju z cohosi strach. najlepsie sa ho prekonava tak ze clovek urobi to coho sa boji, vystavy sa tomu. postupne si na to zvyka, uz mu to nie je take nezname, spoznava svoje reakcie, atd atd.
samozrejme osmelit sa moze aj pri jednej babe s ktorou ostane potom po cely zivot. ale vychadzam z toho malokto najde na prvy sup partnera na cely zivot a to aj vtedy ked ho hlada. takze preto pisem ze si to musi odskusat, ale nie tak ze bude povazovat zeny za trenazer a ublizovat im. ale proste tak ako to bezne prebieha, ako ide zivot. ze ked sa nejakej zapaci a jemu ona tiez, tak nech ide do toho, oslovuje, alebo sa pre zaciatok aspon usmeje. ale hlavne nech nieco podnikne. a potom uvidi ci ten vztah vydrzi. ked ano, tak super, ked nie, dobre aj tak, ma skusenost.
ale hlavne netreba mat zbytocne velke ocakavania. potom je clovek zbytocne nervozny

Slobodna

Ked ta to tu nebavi a je to pod tvoju uroven, tak sem nechodievaj.

Ja som to myslela inak, ako si to ty pochopil.
Ano, spoznava viac zien, len z tvojho vyjadrenia mam pocit, ze to beries len ako hru.
Myslela som to skor tak, ze ak to neklapne s nejakou zenou, aby na ne nezanevrel.
Nie tak, ze sa s nimi bude zahravat a skusat si to na nich.
Vies, niekto chce najst jednu a tu pravu, a ta jedna mu v zivote aj staci.

Ludia sa ucia, nikto sa nenarodil hned mudry, ako ty ;)
Neviem, ako si ma odhadol, ved ma poznas len na zaklade par vseobecnych prispevkov.
Tiez som rozlisila introvertnost od strachu/traumy zo zien.

Lola033

Chlap nemusi byt pekny, staci ked je krajsi od certa a zenu si najde. To zena musi hlavne dobre vyzerat, to je pre muzov casto najdolezitejsie, ale zeny u muzov zvacsa hladaju ine kvality. V puberte to byva viac problematicke, chlapci i dievcata, hlavne tie pekne su ovela viac zatazeni na vzhlad. 16-rocna pubertacka nebola zena a nemozes brat jej nazory vazne, lebo s nou trieskala puberta a zrejme mala nejaky vysnivany ideal a ak si do neho nezapadal, tak ta hrubo odmietla. Ale keby si ju stretol teraz, je velmi pravdepodobne, ze uz by mala ine nazory a hodnoty. Pracuj na sebe, rozmyslaj, co mozes zenam ponuknut, nemyslim peniaze, ale zameraj sa na svoje spravanie, bud k zenam galantny, pochval ich (napr. za pekny uces), jemne im lichot a zenam sa budes pacit, jedno ci mas velky nos alebo ine "vady" na krase ktore zrejme vidis len ty.

diviak2015

a nie nemyslim si ze zeny su trenazer ale je uplne bezne ze muz za zivot spozna a oslovi viac zien. to iste sa deje zenam s muzmi. je to normalka. nechapem preco tu v poslednej dobe musim vysvetlovat zakladne bezne veci, aby ma to ktosi nepodozrieval nebodaj zo sovinizmu. ah s ludmi je tazko. ale asi som ta zle odhadol.
kazdopadne jemu by prospelo keby nabral skusenosti, to je vsetko co pisem. ved si precitaj jeho problem. apropo je rozdiel byt introvert a mat strach pri zenach.
ale myslim ze ma to tu nebavi uz na tomto webe :-)

diviak2015

"Z toho kruhu vystupis tak, ze si budes vyberat nie len pekne zeny navonok a pri odmietnuti sa nebudes hned rutit, ale skusat to, kym sa nepodari"
:-)

Slobodna

Ja som nic take nenacrtla.
Zeny nie su trenazer, co ak nejaku zrani ? To mi uz hranici so zahravanim sa.
Pokial by islo len o tie pohlady, ok.

No lebo na co chces ostatnym nieco dokazovat ? Rob veci pre seba, nie pre inych.
Ja som tiez introvert a myslim, ze nikto by to na mna nepovedal :) To nie je ziadna choroba. Introvert dokaze normalne fungovat medzi ludmi, len ich spolocnost proste nepotrebuje. Introverti maju ovela bohatsi zivot a to najma vnutorny, i ked niektorym sa moze zdat nudny.

diviak2015

mozno by bolo dobre aj to keby si si ujasnil aku zenu hladas. takze budes aj ty v pozicii kto si vybera. ved predsa nie su to len ony kto si vybera. neber to tak zufalo ze budes na mako z kazdej. vyberaj si. tiez su to len ludia :-) maju svoje chyby, alebo vlastnosti ktore ti nevyhovuju.
a nauc sa riskovat. slobodna ti nacrtla ze oslovuj a skusaj. raz to vyjde. ty si to musis odskusat o tom to je. musis to mat odzite. aj s tym ze zazijes nejaky neuspech. neboj sa zazit neuspech. kasli na neuspech. chod toho bez nejakeho zbytocneho analyzovania. ja to tak niekedy v roznych veciach robim ze idem do toho aj s tym ze nevadi ked sa zranim. a just. mozes skusat najprv mensie kroky. ked uvidis babu ktora po tebe poskuluje alebo o nej vies ze ma zaujem tak skus nejake drobnosti. usmej sa, venuj jej dlhsi pohlad. ty si v tomto plachy tak asi je lepsie zacat po mensich krokoch. ale myslim si ze musis vyjst z tej ulity, mal by si sa ku tomu prinutit. nechranit sa stale, naopak vystavit sa tomu riziku. postupne zistis ze sa to da rpezit, ze to nie je take hrozne. a navyknes si na to