Strašne smradľavý pot

Príspevok v téme: Strašne smradľavý pot
potenie

Môj priateľ má (vraj odjakživa) problém s veľmi silno páchnucim potom a majú to v rodine, preto to vzal ako samozrejmosť. Nevie to nijak vyriešiť, tak to nerieši (okrem častejšieho sprchovania a prezliekania), lenže podľa môjho názoru by sa to ale nemalo ignorovať... Čistá bielizeň je po noci úplne nepríjemne zapáchajúca - plachta, vankúš, paplón, pyžamo... Všetko. Môže spať aj nahý a mať zapnutý ventilátor, potí sa. Nielen v lete, ale kedykoľvek. Keďže to trvá dlhodobo a je to v rodine, nepredpokladám, že by to bolo zo stravy - stravujeme sa viac-menej rovnako, stres by nemal mať - žijeme si v pohode, nemáme nijaké problémy. Možno je to teda čiastočne zdedené, neviem, ale máte osobnú skúsenosť alebo nejakú radu, či sa s tým dá niečo robiť? Kávu nepije, nefajčí, alkohol len príležitostne (cca raz do mesiaca). Nemá žiadne iné choroby.

Viete poradiť?

potenie

Bavili sme sa na túto tému a nemajú také choroby v rodine. Jedine nejaké nepotvrdené diagnózy by sa možno našli.

Nie je problém, ďakujem za názor. On mi práveže prirodzene vonia, len to potenie v noci je výrazne aromatické a nepríjemné aj pre neho samotného.

Návšteva lekára je cesta, ktorou sa dá ísť, lenže pochybujem, že západná medicína niečo odhalí a nieto ešte vylieči.

dandaD

Mozno sa budes cudovat, ale ludia, kt. su napr. psychicky chori / maju uzkost, strach/ sa casto velmi pachnuco potia. A aj ked na svojom priatelovi taketo priznaky nevidis, mozno len nieco prehliadas. Skus vyzistit, ci sa v ich rode nededi nejaka psychiatricka choroba.
Ak nie, tak super. Potom uz treba zajst za lekarom /nech vysetri stitnu zlazu, hormony, proste vsetko, co sa da/.
Este malu radu, viem, ze sa to bude tazko pocuvat, ale ked ti clovek .nevonia., tak to nebude dobre. Prepac mi.