Strašne smradľavý pot

Príspevok v téme: Strašne smradľavý pot
potenie

Môj priateľ má (vraj odjakživa) problém s veľmi silno páchnucim potom a majú to v rodine, preto to vzal ako samozrejmosť. Nevie to nijak vyriešiť, tak to nerieši (okrem častejšieho sprchovania a prezliekania), lenže podľa môjho názoru by sa to ale nemalo ignorovať... Čistá bielizeň je po noci úplne nepríjemne zapáchajúca - plachta, vankúš, paplón, pyžamo... Všetko. Môže spať aj nahý a mať zapnutý ventilátor, potí sa. Nielen v lete, ale kedykoľvek. Keďže to trvá dlhodobo a je to v rodine, nepredpokladám, že by to bolo zo stravy - stravujeme sa viac-menej rovnako, stres by nemal mať - žijeme si v pohode, nemáme nijaké problémy. Možno je to teda čiastočne zdedené, neviem, ale máte osobnú skúsenosť alebo nejakú radu, či sa s tým dá niečo robiť? Kávu nepije, nefajčí, alkohol len príležitostne (cca raz do mesiaca). Nemá žiadne iné choroby.

Viete poradiť?

potenie

pre hurmikaki:
Nie sme spolu. V každom prípade to nie je bežné potenie... Mali by si vraj dvaja voňať, ale to je možno garancia dobrého sexuálneho života, ak vôbec... Nemám odskúšané, aké to je s najvoňavejším chlapom, akého som stretla. No neznamená to, ak si teda dvaja dokonalo voňajú, že majú automaticky rovnaké hodnoty a plány - tie sú dosť podstatné podľa mňa. Nerozišli sme sa, lebo nefungovala chémia, práveže tá fungovala takmer jediná. Keď bol umytý, voňal, antiperspirant používal a netlačil do seba klobásy s cibuľou. 8-)

potitko

Ja sa tiež strašne potím, hlavne v podpazuší.
Tiež je to taký kyslý zápach. Aj sa holím a keď použijem dezodorant, tak je to ešte horšie.
Už som skúšala aj Driclor, ale pomohol len trochu.
Mám výšku 160 a váhu 49, ale jem nezdravé jedlá a pijem málo. Nepijem obyčajnú vodu, ale colu.

Nerozumiem, iní ľudia jedia a pijú, čo chcú, vážia viac než ja a nezapáchajú, tak prečo ja ?

Potna

angelika3 mas pravdu ja to takto skusam, ked mam volno, alebo vikend, tak sa snazim tych antiperspiratov co najmenej, max do podpazusia, no vela je to asi aj o strave ako vravis. Inac alkohol nepijem skor tie caje, lubovnik, pu-erh a matchu tak to striedam nejak. vody vypijem dost, kvoli tomu ze ma dost smädi a citim sa unavena ked nepijem vodu. Mam par kg navyse to je pravda ale zhadzujem, mozno sa to vahou upravi, no zas niesom extremne tlsta, mam 72 kg na 177. a pravidelne cvicim

Angelika3

Potna, asi to bude znieť zvláštne, ale ja si myslím, že to máš práve z toho nadmerného používania antiperspirantov. Jednoducho je už na nich tvoje telo "závislé" a keď antiperspirant nepoužiješ reaguje nadmerným potením.
Prirovnala by som to k tomu, keď som si v dávnej minulosti kupovala kvapky do očí proti začervenaniu, také pre nositeľky šošoviek. Postupne som ich musela používať čoraz častejšie, až som mala oči suché už hádam po hodine, čo som si ich nakvapkala! Prestala som ich používať, dobu kým sa mi dali oči do poriadku som nejako prežila a potom bolo všetko znova ok.
V minulosti som tiež používala aj antiperspirant, ale iba pod pazuchy. Keď som si ho nedala mala som pocit, že sa dosť pod pazuchami potím. Neskôr, keď som si prečítala niečo o škodlivosti antiperspirantov, prešla som postupne na taký prírodný dezodorant. A predstav si, že je všetko ok, dokonca mám pocit, že sa potím omnoho menej.
Dôležitá je samozrejme aj strava a správna váha. Skús si dať nejakú očistnú kúru, napr. protiparazitárnu. Nepi počas toho kávu a alkohol, ale veľa vody, minerálky, zelených a bylinkových čajov.
Prestaň postupne používať antiperspiranty a všelijaké "voňačky", aj keď zo začiatku to bude ťažké a neuvidíš hneď výsledok. Možno by to bol dobré absolvovať, ked si sama v klude, máš dovolenku,alebo tak.
Verím, že telo má schopnosť sa dať samé prirodzene do poriadku, samozrejme treba sa kúpať, sprchovať.
Človek ktorý je zvonka a vnútorne čistý, zdravý, nebude zapáchať, ani sa nadmerne potiť. Proste niet šance.

Potna

Čaute no ja mám presne ten istý problém. Som žena ale tiež sa takto potim, sprchujem sa ráno a večer po práci a potim sa vkuse, hlavne keď sa zobudím všetko mám prepotené, posteľnú bielizeň pyžamo... Či je leto a či zima. Vždy po sprche používam antiperspirant do podpazušia, na telo antiperspirantny sprej alebo púder na telo a na nohy tiež púder alebo spreje. Nepomáha, aj tak som už po hodine zo sprchy znova spotená, no zatiaľ sa nikto v mojom okolí nesťažuje, možno to prekrýva púder a antiperspiranty, a taktiež časté prezliekanie v práci, dokonca aj v noci sa budím na to že som spotena, mokrá a musím si prezliecť tričko a vziať druhu perinu aj vankus. Raz ráno mi takto môj bývalý povedal po zobudení že strašne smrdím, skoro som sa vtedy rozplakala, no časom sme sa rozišli a ja už sa až bojím ďalšieho vzťahu že niekomu budem takto smrdieť.

menooo

a papká len ovocie a zeleninu či občas zje aj fajné mŕtve rybky voňavé prasiatka alebo neplesnivé hríbiky ?

hurmikaki

citam a častom sprchovani a že sa prezlieka... ale nikde nečítam ze či použiva antiperspirant, ak nie, tak potom sa niet čo čudovať že smrdí...
su chlapi ktori nevedia čo je antiperspirant...

a ak má rad cibulu , klobasu a je to denne tak sa niet čo čudovať ze smrdí...

ale najpodstatnejsie je asi to, že u vas nefunguje chémia.. zjavne ste spolu iba z rozumu a teda by som chcela vediet ci ešte vobec spolu su títo dvaja...? lebo dvaja ludia si musia navzajom voňať,.. proste feromony...

ak dotyčnej jej partner smrdí, tak nie je ten pravý,..

dobrosa

casto su za tym rozne bakterie, ktore rozkladaju pot, skuste oblecenie s nanomolekulsmi striebra, to brani ich mnozeniu