Citala som ze chlapi sa boja oslovit zenu alebo ju niekam pozvat lebo sa boja ze ich odmietne.
Chlapi napiste prosim sami za seba ci je to pravda a preco ano alebo preco nie a pripadne nejake skusenosti a podobne.
Dakujem.
Otazka iba pre chlapov - naozaj sa toho boja?
Inak to asi ako prve napadne kazdeho cloveka, ze co na mna cumi - mam nieco na tvari ? :)
Tak hovoris, ze po mne tajne tuzia a chcu ma prekotit, preto si moj usmev vysvetluju po svojom ? :)
slobodna tak cierno by som to nevidel. stale su taki co oslovia. poznam osobne takych. ci je v dnesnej dobe viac takych ktori sa boja ti neviem a ani si netrufam povedat. nemam statistiky :-)
ja si vsak myslim ze zeny maju casto na tej zmatenosti tiez svoj podiel viny. kolke sa iba hraju, dokazuju si nieco, ale pritom viac nechcu, ked ich muz oslovi, hraju sa na neviniatko akoze oni predsa nic nechcu. v skutocnosti s nim flirtovali. alebo zadana zena citi sympatie k inemu muzovi, on to vyciti, ale ona prirodzene nic nechce, ma rodinu, ma deti... ale nevie prestat davat tie signaly. problem ze si ich mozno ani nepripusta, alebo neuvedomuje.
ak to skratim nevalal by som vinu na jedno alebo druhe pohlavie. zjednodusene v medziludskej komunikacii dochadza casto k nedorozumeniam a zmatkom. ale je to normalne, mnohy veci si totiz ani neuvedomujeme. ale prave preto sa mozno treba snazit byt zrozumitelny. ked budem po niekom pozerat dlho alebo casto a povedzme ze aj otacat sa za nim a bude to v situaciach pri ktorych nic ine neriesime, bude si ten druhy mysliet ze mam zaujem, a ked nie tak aspon ho prinutim sa zaujimat preco tak pozeram ;-)
no pisal som ze " takze hanka ja si myslim ze musis cosi "povedat", ale staci aj pohladom" a ty na to ze "Prave to je pre mna najvacsi problem" tak som to tak pochopil. ale ok. takze rozoznavanie ? ja si myslim ze co opisala slobodna je skor vysledkom toho ze ti muzi tuzia aby ta zena mala zaujem a tak ten jej zaujem hladaju aj v kazdej drobnosti. ale myslim si ze dlhe alebo caste pohlady su zarucene najzretelnejsie. iste aj tu mi niekto moze napisat vynimku zo svojho zivota, nech sa paci, ale myslim si ze tie caste alebo dlhe pohlady hlavne vo chvilach kedy nedochadza k inej komunikacii, napriklad tej verbalnej, alebo ked to nie je za inych okolnosti ako napriklad podrzanie dveri, tak prave vtedy su taketo pohlady pre muzov silnym signalom. ak muz nereaguje tak sa boji. tu hla dnes jedna cudzia slecna v mhd mi venovala casto pohlady bez toho ze by som ich ja inicioval. no susne na nose som nemal, ako bezdak nevyzeram, vrodene deformacie na tele a tvari tiez nemam. alebo kolegyna, ked som jej podrzal dvere a usmiala sa bolo jasne ze mi len opatovala moju galantnost. ale ked mi inokedy venovala dlhe pohlady na chodbe bez toho ze by sme cosi ine riesili, tak to bolo jasne a aj sa mi to neskor potvrdilo.
takze treba suma sumarom, ja by som pri tych pohladoch kludne ostal, akurat ich treba venovat vtedy ked si ich nijak inak nemoze vysvetlit.
Pokojne sa usmievaj, nikdy nevies kto sa zamiluje do tvojho usmevu :) a nech si pokojne namyslaju.
Inak robia to prevazne zadani muzi, uplne ako keby sa zlakli, ze nejaka zena od nich moze nieco chciet :) mozno si odvykli citat signaly zien, neviem.
V minulosti to bolo ovela jednoduchsie. Muz vedel, ze on je ten, kto ma prejavit zaujem o zenu. Zena mu dala bud suhlas alebo odmietla slusne. Muz jej dlho dvoril, travili spolu cas, viedli rozhovory, spoznavali sa.
Bolo to jasne, zrozumitelne, ferove a uctive.
Dnes muzi chcu, aby ich oslovovali zeny, balili ich, pozyvali, prosikali a vtierali sa im. O zeny, o ktore sa musia snazit a bojovat zaujem nemaju, casto beru tie, ktore sa nukaju, predhadzuju.
Neviem ...
Mozno preto uz nejake neverbalne signaly moc cenu nemaju.
Signaly si vysvetluju zle, oslovit sa boja, snazit sa im nechce ...
Dobre vediet, uz sa racej nebudem pri chlapoch usmievat ani ked bude preco. :-D Aby si nenamyslali ze som nejaka radodajka.
Ono to zas nie je vobec take jednoduche Hankka :)
Aj muzi si casto signaly vysvetluju zle.
Zvyknem sa na muzov usmiat, ako prejav vdaky, ak mi napriklad otvori dvere atd. alebo sa niekomu prihovorit, ci posrandovat, jednoducho preto, lebo s muzmi sa dobre diskutuje na mnohe zaujimave temy a ich humor mi je blizky.
Mnohi si to vsak vysvetluju tak, ze ako napisal 0vecka zena od nich nieco chce.
A naopak, ak je tam skutocny zaujem, tak im to netrkne nikdy.
Takze asi ani pre muzov nie je lahke tie signaly rozoznat a jasne identifikovat.
Ale ja neviem rozoznat zaujem alebo co si o mne iny myslia a s dlhym pohladom do oci mam tiez celkom problemy.
takze ak som spravne pochopil aj ty sa bojis. ak je to tak tak mam silne nutkanie poukazat na to comu sa v psychologii hovori projekcia
sk.wikipedia.org
poukazujem na to len preto lebo sa jej aj v inych situaciach dopustame vsetci velmi casto :-) si myslim tak skromne roky sledujuc seba a druhych homo sapiens okolo mna
problemi treba prekonavat. treba sa naucit nadviazat kontakt a prejavit zaujem pohladom. pomoct by ti mohlo ked ten chalan alebo muz prejavi zaujem. to by ta mohlo osmelit mu ten zaujem aspon pohladom opatovat. hlavne nejak zacni. cim castejsie to urobis tym viac si na to zvyknes. a potom mozes pridavat dalsie cinnosti ktorych sa bojis pri zoznamovani. a tiez si na ne zvyknes
Prave to je pre mna najvacsi problem.