Obriezka (moje skúsenosti)

Príspevok v téme: Obriezka (moje skúsenosti)
KoRnyMan

Zdravím,
chcel by som sa podeliť o svoje skúsenosti s obriezkou,
nemusíte sa ničoho báť a oplatí sa to.

Že mám fimózu si moja obvodná doktorka všimla, keď som mal 10 rokov. No tento rok ma poslala na kontrolu k urológovi do Senca. Bolo to asi v apríli tohto roku. Diagnostikoval mi fimózu a frenulum breve. Povedal že to treba operovať a máme si dohodnúť termín na Kramáre. Na druhý deň sme išli, doktorka chcela vidieť môj problém, tak som jej ho ukázal a povedal som, že viac to nejde pretiahnuť, lebo to štípe. Termín operácie mi dala na 17.augusta. 10. augusta, keď som mal narodeniny som musel ráno vstať na predoperačné vyšetrenie. Doktorka mi zobrala krv, vyšetrila moč a prezrela penis. Výsledky došli 13. augusta a všetko bolo pripravené

HOSPITALIZÁCIA :
Ráno o 6 som vstal a vybral som sa na Kramáre. Zase som musel ukázať penis, lebo tam bol doktor a doporučil celkovú obriezku. Potom nás poslal anestéziologičke. Tá sa pýtala veci, či som na niečo alergický alebo tak. Vybral som sa teda na izbu, ale musel som sa najprv osprchovať a oholiť (povedala sestrička) :D

Izba bola celkom dobrá, ani to nevyzeralo ako v nemocnici. Bola tam televízia a pekne zariadené. Ale nebudem to naťahovať. Do polnoci som musel byť nalačno. Na druhý deň mi o pol 4 podali tabletku na ukľudnenie a mali sme spať ďalej. Potom prišla sestrička a ja som sa jej spýtal, či ma dneska budú operovať, keď už je 10 hodín a nič. Povedala že som na rade lebo už jedného dooperúvajú :D . Samozrejme stres bol a potom pre mňa prišli a precestoval som až k operačným sálam.

OPERÁCIA : najprv ma uložili do nejakej miestnosti, asi to bolo áro, kde som musel 20min ležať a podali mi nejaký horký hnusný sirup, aby som nebol nervózny. Potom za dverami stál doktor a prikázal, aby som si ľahol na lôžko a išiel som na sálu.

- prídete do miestnosti, kde vám podajú sirup a musíte 20min ležať
- potom príde doktor a odvezie vás na operačnú sálu, ktorá je kúsok
- položia vás na operačnú posteľ a potom si musíte vyzliecť tričko
- potom na vás položia plachtu a musíte ísť do naha
- sestrička vás pichne do ruky
- pýta sa vás veci, napr. koľko máte súrodencov, aby vedela, či už spíte

To uspávanie bolo asi najhoršie. Cítil som štípanie po celom tele, nebolo to strašné až, ale onemel som z toho ako keby.. Viem že sa ma pýtala, či má sestra frajera, ja som mlčal, potom som povedal že ma štípe celé telo (to bolo z tej injekcie [uspávanie]). Asi po 10 sekundách som zaspal. A všetko dopadlo dobre.

PO OPERÁCII :
Zobudil som sa asi po hodine, a keď som sa pozrel na penis, tak vlastne som ho ani nevidel. Bola tam taká zrolovaná bandáž. Cikanie v pohode, nič nebolelo, neštípalo. Akurát som ani necítil že cikám a bol to taký nezvyk. Na tretí deň mi okolo 11tej dávala sestrička dole bandáž na ošetrovni. Penis bol špicatý ako kužeľ, som sa aj zľakol ale nepýtal som sa lebo som mal takú citlivú žaluď, ked mi to ukazovala, ako si to mám natierať masťou...fúúú. Ale nie každý ho bude mať citlivý. Ja som ešte nikdy nemal odhalenú žaluď asi preto. Bolo to strašne nepríjemné, keď sa mi potom penis obtieral o trenky, nebolí to , ale je to taký šok. Potom asi za 3h pre mňa prišiel otec a hotovo.

PRÍCHOD DOMOV:
Ked ste v aute a ste po obriezke a ešte jazdíte po slovenských cestách, tak radšej zdvihnite zadok, lebo vás to bude bolieť :D . Prišiel som domov, keď som si vytiahol penis, tak penis bol úplne hrubý, a ešte k tomu z "kužeľa" sa stala normálna pekná žaluď, tak som bol rád. Krém vám dajú "Framykoin" a musíte si to natierať 2x denne a aj každý deň sa kúpať. Asi po 4 dňoch citlivosť žaluďa ustúpi. Som 6 dní po operácie a už je bolesť minimálna, stehy sa už chystajú vypadnúť. Erekcie v pohode, ale ešte som neskúšal masturbovať ale dneska skúsim :D Penis je pekný, vyzerá to ako keby ste neboli vôbec operovaný, len vám chýba predkožka :D . Asi po 5 dňoch bolesť úplne ustúpi, takže sa ničoho nebojte.

ZÁVER: Odporúčam! Penis sa mi po operácii doslova zhrubšil. A páči sa mi takto. Ked sa o to budete starať, tak bude dobre. :))

JoZeF831

Chcem sa aj ja podeliť o svoju skúsenosť. Obriezku som si dal spraviť so zdravotných dôvodov ( Od detstva som mal zúženú predkožku). Dlho som váhal či ísť na obriezku alebo nie, veľa som si o tom čítal a bál som sa či nestratím citlivosť, či to už nikdy nebude také ako s predkožkou a všetko okolo toho. V 24 rokoch sa mi to začalo zhoršovať, pod predkožkou sa mi to začalo zapaľovať.. skúšal som rôzne mastičky ktoré síce pomáhali ale neriešili problém, iba odďaľovali už nutný zákrok. Keď som mal 28 som sa rozhodol podstúpiť obriezku v súkromnej urologickej ambulancii v Trenčíne. Objednal som sa priamo na zákrok. Doktor mi vysvetlil že to je jediná možnosť v mojom stave aj keď ja som chcel len čiastočnú, presvedčil ma aby som si nechal spraviť úplnú obriezku a neľutujem. Zákrok prebiehal nasledovne: Dali mi dýchať plyn ktorý mi oslabil zmysly ..mal som pocit ako keby som bol mierne opitý. Následne mi umŕtvili injekciami do koreňa penisu 2 injekcie a do predkožky 2 injekcie ..bolo to dosť nepríjemné a bolestivé ale u každého je to individuálne čo sa týka prahu bolesti. Ďalej som už cítil iba tlak a žiadnu bolesť. Zákrok trval asi 20 minút. Po zákroku mi dali balíček s mastičkou čajom obväzmi práškami od bolesti a peroxidom a poučili ma ako si to mám doma ošetrovať. Následne som išiel domov. Asi po hodine som si musel dať prášky od bolesti. nebolo to moc príjemné, bola to taká pálčivo bodavá bolesť a čo sa týka močenia to isté.. ak ste mali niekedy zápal močových ciest tak to je taká bolesť. Do večera som nejako vydržal potom som si dal ďalší prášok a šiel som spať. Na druhý deň bolesť žiadna. Penis som mal opuchnutý a mierne fialový na miestach kde boli vpichované injekcie. močenie ma stále pálilo. Večer som si ranu vyčistil peroxidom, nanovo natrel mastičkou a previazal obväzom. Na tretí deň už aj močenie bolo v poriadku. Večer som si začal robiť aj repíkový čaj na máčanie rany. Následná rutina obväzov a máčania pokračovala asi týždeň. Medzitým som mal aj erekciu, čoho som sa najviac bál. ale chvalabohu bola bezbolestná ..žiadne trhanie stehov ani nič podobné. Po10 dňoch už som už nemal obväzy a nechal som ho len tak v boxerkách. Bolo to iné, bolestivé, každý pohyb bol nepríjemný.. Stehy mi začali vypadávať asi od dvoch týždňov a posledný vypadol do mesiaca. Sex som mal po mesiaci a všetko bolo v poriadku, dokonca ten pocit bol ešte intenzívnejší. Výdrž sa nezmenila, nič nebolo horšie naopak bolo to omnoho lepšie. Vzhľadovo si to veľmi chválim a aj moja priateľka si to pochvaľuje. Do práce som išiel po dvoch týždňoch už v podstate pripravený pracovať. Všetko bolo v poriadku len som sa musel krotiť pri podrepe alebo chodení po rebríku... často sa mi stávalo že sa mi postavil z otierania o boxerky..mal som ho ešte dosť citlivý a trvalo to približne 2 mesiace kým sa to všetko ukľudnilo. Teraz mám od operácie už rok a neviem si to vynachváliť. Odvtedy žiadne problémy nemám a určite toho neľutujem keďže mi to v každom smere iba polepšilo :)