Ženy, matky pomôžete môjmu manželovi ukázať ako sa cíti tehotná žena?

Príspevok v téme: Ženy, matky pomôžete môjmu manželovi ukázať ako sa cíti tehotná žena?
karolina7

Ahojte všetci, 05. Aprílama manžel opustil keď som bola tehotná. Mám na Vás veľkú prosbu! Môj manžel mi stále hovorí a od začiatku aj hovoril aby som bola kľudná a riešila situáciu s kľudom. Tak Vás moc prosím Vy ženy, matky čo ste to zažili, ale aj nezažili, len si to skúste predstaviť moju situáciu a napíšte mi čo a ako by ste sa zachovali v prvom momente, prípadne v prvých mesiacoch /nech to tomu svojmu baranovi môžem ukázať/ Teraz moja situácia: Poznáme sa 11 rokov, z toho 8 rokov manželia, máme dcéru Dominku 8 a chlapčeka 3. Krásne, šťastné manželstvo. Manžel mi pár dní pred rozchodom a vlastne celý čas písal ako moc ma miluje a ako moc miluje celú našu rodinu. Pohoda, kliiiidek. Vo Februári išiel do kúpeľov na 3 týždňe kde ich premiloval so svojou kolegynou z práce, potom sa ešte pár krát stretli. Až kým som na to neprišla ja. To bolo 28.03 / bola som v 8 mesiaci tehotná s 3 dietatom/ sedeli sme v kuchyni večer a som sa ho opýtala že či s ňou skončí a napravíme to. Bol ticho. Na druhý deň som sa opýtala to isté a vtedy mi povedal že ju miluje a chce byť s ňou. Tak som ho okamzite v ten den vyhodila preč. Ako by ste sa zachovali ak by Vám Váš manžel v ôsmom mesiaci povedal že miluje druhú a chce byť s ňou???? A v izbách spia ďalšie 2 deti! Tak ja som sa zachovala tak, že som začala hučať, plakať, kricať .... hysterčila som ako bláznivá z toho, čo bude teraz ďalej??? Podľa môjho manžela som mala byť kľudná! Veď aj také veci sa stávajú ! Prosím Vás moc napíšte mi ako by ste reagovali Vy!

karolina7

adr1a: vieš že som aj nad takým niečim rozmýšlaľa??? :-) ale je tu jedno veľké ale. Moja dcéra Dominika by to asi neprežila! Strašne moc na mne lipne, a ak by som toto urobila tak by mi to neodpustia. Vieš, pred rokom v Máji zomrela jej stará mama a jej strýko, ktorých milovala pri autonehode v Lefantovciach. Obaja v aute zhoreli :-( A teraz si predstav že by mamina odišla, to by ju položilo určite. Radšej budem s deťmi sama a budem im oporou v dobrom aj v zlom. A môj manžel nech si žije život, aký si vybral. Mna toto raz prebolí, ale den keď by som sa ráno zobudila bez toho aby na mňa moje deti naskákali do postele, to si neviem predstaviť!!!

Filip TT

Medzi našimi známimi máme podobný prípad - manžel odišiel od manželky a dvoch malých detí bývať k milenke. Býval tam dosť dlho a manželke neposielal žiadne peniaze, tak ho musela udať, že si neplní vyživovaciu povinnosť. Odpoveď manžela bola, že podal žiadosť o rozvod. Súd mu určil, koľko má platiť výživné a milenka ho zakrátko vyrazila z bytu...

adr1a

Dalsi. Nenaznacuj. Hovor priamo. Tak ako aj vam muzom treba vsetko narovinu, priamo hovorit, vidis, ze zrejme aj zenam. Vies, zeny su neraz take, ze sa hraju radsej na nechapave, ked sa im to hodi. Inokedy vedia citat aj medzi riadkami a inokedy musis na ne priamo. Aby sa ako aj ta tvoja neskor nevyhovarali, nehrali sa na nechapave a hlupe.

Karolina. Vyries si pravnou cestou vyzivne, alimenty. To ho pri 3 detoch dost z penazi vycicia a ked budu mat o dost menej penazi, prijmu, uz zrejme nebude mat ten tvoj s milenkou ani na tie 3-tyzdnove pobyty v kupeloch ako prv, welness restiky kaviarne a ostatne pôžitky. Ten tvoj nech neriesi tvoje spravanie, ale svoje, to ako sa zachoval k tebe a k vasim trom detom. Toto jeho spravanie ma iba odviest pozornost od neho samotneho. Zvaluje vinu na teba. Nepozera na priciny toho tvojho spravania, co ho vyvolalo (on a jeho nevera, podvod zrada podraz), ale pozera uz na dosledky. On nema co hodnotit a sudit. A nech to tebe do oci povedia ti jeho radcovia))) co povedali vraj jemu. Nenasiel by sa nikto. Ak to nebol vymysel z jeho chorej hlavy, tak kto by to povedal tebe a trom malym detom ako obetiam?)
Raz jedna moja znama vies co urobila? Ale to uz je extrem. Mala s muzom 2 deti (vtedy mali 9 a 12r). Mali celkom pohodlny, spokojny zivot. Az jej zrazu ten jej oznamil, ze odchadza za inou, svojou sexi mladuckou asistentkou. Nuz, spolocne sluzobne cesty urobili svoje. Ta moja znama s kludom anglicana urobila vies co? Odisla do spalne a zacala balit do kufra veci. Jej muz si myslel, ze to zrejme bali jeho veci, ze ho ide vyhodit. Ale ona urobila nieco co naozaj necakal. Vysla s kufrom na terasu, vratila sa k nemu, vzala ho za ruku a zaviedla ho do detskych izieb. Ukazala mu, kde co ktore dieta ma. Potom ho vzala do obyvacky kde mu ukazala, kde boli vsetky papiere, pasy, doklady a ine. A potom si zobrala kufor, svoje veci a odisla. Muz bol v soku. Pravdaze, ze ta jeho mlada milenka nebola pripravena sa zrazu z vecera do rana starat o full servis pre 2 deti a muza. Dovtedy si spolu len uzivali, sluzobky vecere vinka darceky ai a zrazu toto)) Pravdaze, ze doslo k vytriezveniu. Uz to nebolo tutuli-mutuli, ale hadky zvady nedorozumenia. Muz vyhladal tu moju znamu, rok si to u nej napokon zehlil, sekal dobrotu kym mu zacala zas ako-tak doverovat, asistentka dostala kopacky aj vypoved. Niektore by neodpustili asi nikdy. Ale niekedy dostat takuto priucku tiez nie je na skodu. A kde bola ta moja znama? Jasne, ze sa vyrevala vyzurila pri priatelkach, ktore jej boli oporou, potom si zo spolocneho uctu zaplatila pobyt pri mori, chodila aj k psychologicke. Kazdy jedna v skratovych situaciach inak. Mozno by ju ini odsudili co je to za matku, ze opustila rodinu, aj ked ona je inak skvela matka. Ale zrejme vsetko zle je aj na nieco dobre

Lola033

Boze Karolina, je mi to tak hrozne luto ako sa k tebe ten kreten zachoval. Teraz sa snazi vsetku chybu hodit na teba, ze si histerka a nevies sa ovladat ale to vobec nie je pravda! Sme len ludia, mame nejake emocie a mamicka, ktora ma dovtedy stastne manzelstvo, dve deti a tretie na ceste a dozvie sa, ze jej muz ju nielen podvadza ale aj opusta ju i vsetky deti ma pravo reagovat krikom! Predstav si to opacne, keby si mu povedala, kym ste este boli spolu ze dieta, ktore cakas nie je jeho, ako myslis zeby sa zachoval? S usmevom na perach by ti povedal, ze milacik, to je ale super, ja mam taku radost! Nenechaj si vnutit ziaden pocit viny, on len hlada cokolvek, aby vinu hodil na teba a aby sam z toho vysiel ako chudacik. V skutocnosti je to bezcharakterny hajzel, narobil si tri deti, zabezpecil si pokracovanie rodu, potom sa mu uz ale nechcelo o rodinu a deti starat, tak to prenechal na teba a on si isiel uzival zivot s bezdetnou. Zivot, kde nema nijake starosti, nijake povinnosti, nepocuje detsky plac, nemusi pomahat detom robit ulohy do skoly. Jedine co moze, je sulozit mladu a bezdetnu a o jeho deti sa postaras ty. Takto to bohuzial niektori chrapuni riesia, aj v showbiznise sa taky najdu, napr. Roman Vojtek a alebo Leos Mares. Obaja opustili manzelky, ked cakali ich druhe dieta, este ako tehotne. Sam Roman Vojtek sa k tomu vyjadroval tak, ze ziadne problemy vlastne ani nemali, ze sa jedneho dna prebudil a uvedomil si, ze je nestastny. A tak si zbalil svoje veci a hned sa aj odstahoval. Pre manzelku to bol samozrejme sok, psychicky sa zrutila, bola len par tyzdnov pred porodom. Pritom jeho manzelka druhe dieta ani nechcela, ale on ju dva roky prehovaral, aby mali aj druhe a ona sa nakoniec nechala prehovorit. A jak bola tehotna, opustil ju. Pekne svinstvo. A tvoj muz evidentne zmysla rovnako, vybrat si jednu zodpovednu zenu, ktorej narobi deti, ani necaka, kym sa posledne dieta narodi, svoj umysel rozmnozit sa si splnil a teraz je cas na uzivanie si s lahkymi zenami. O deti sa mu postara byvala manzelka. Karolina, nesnaz sa docielit, aby sa k vam vratil, on sa nikdy nevrati, lebo to je jeho zmyslanie, svoj zamer plodit deti splnil ale starat sa uz o ne nechce a chce si len uzivat. Musis si zvyknut, ze zostanes sama, teda do casu, vsak aj ty si najdes skor ci neskor niekoho, kto ta bude mat rad aj s detmi. Nie vsetci chlapi su takyto, najdu sa aj taki, co ta budu milovat a starat sa o deti, ktore nie su biologicky ich im vadit nebude.

Filip TT

dalsi,
možno ignoruje Tvoje náznaky preto, že sú vyslovené počas nežného chodu domácnosti. Možno keby ste to prebrali počas zvláštnej udalosti, vnímala by to inak.

My na toto robime tzv.manželský večer - deti zaľahnú, my si urobíme čaj, zapálime sviečky, pustíme hudbu a rozprávame sa o nás. Väčšinou spomíname "na to hezké co nám život dal", ale sa aj pýtame, čo by sme zlepšili, či sa cítime obaja dobre, prijatí a milovaní. Keď sa to čo mám na srdci povie takto, tak to neurazí a má to váhu.

Chodili sme na taký cyklus manželských večerov, zapáčilo sa nám to a raz za niekoľko mesiacov si taký večer spravíme.

karolina7

dalsi: nie, nikdy nic nenaznacil. nikdy. tvaril sa ako najstastnejsi clovek na svete. az teraz ked sa toto stalo mi zacina vsetko vycitat. ja som teraz ta najhorsia... dokonca mi vycita veci, ktore sa stali pred osmimi rokmi ked sa narodila nasa dcera! ja to ale vazne nechapem a popravde, stve ma to. stve, lebo keby som mala co i len pochybnost o tom ze nieco nieje v poriadku tak by som zasiahla. ale takto? ked zostane zena sama s tromi detmi nieje to lahke a samozrejme ze rozmyslam nad vselicim.