Som nizka a velmi ma to trapi

Príspevok v téme: Som nizka a velmi ma to trapi
Wntd

Ahojte,

Mám 14 a iba 150 cm. Viem, že veľa nenarastiem lebo moja mamka je nízka ale aj tak sa pokúšam najsť všeliaké vychytávky ktoré pomáhajú rastu. Niekedy sa cítim menejcenná. Občas sa nájde aj nejaká tá poznámka na moju výšku keďže všetci moji rovesníci sú viditeľne vyšší ako ja. Neviete o niečom čo podporuje rast? Ďakujem za každú radu :)

Bnb

Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody.
Ja som napr. trochu vyssia ako priemer. Ked som dospievala, tak som mala velky problem zohnat nohavice, ktore by mi relativne sadli a boli aj dostatocne dlhe. Alebo teraz mi je relativne blbe zobrat si vyssie opatky pretoze potom som uz fakt zirafa a je trochu vtipne ked aj niektori muzi sa musia pozerat dohora ked sa so mnou rozpravaju :D
Takze ani byt vyssi nie je vzdy plus a este by sa dalo o tych nevyhodach dalej pisat.
Kazdy ma svoje prednosti ci uz v povahe alebo vzhlade, zameraj sa predovsetkym na tie veci ktore sa ti na sebe pacia :)

ela 116

Mám 154 cm a áno aj mne to občas vadilo, že nemám dlhé nohy do šiat:-) ......ale časom už ani nie a určite by som nemenila mať nad 170cm. Chlapi s tým nemajú absolútne žiadny problém a máme výhodu, že nás chcú aj vysokí aj nízky:-).....a môžeme nosiť malé topánočky ako Popoluška:-)

Betty22

Podľa názoru odborníkov, môže u detí ponocovanie zastaviť ich rast, pretože rastový hormón sa tvorí predovšetkým v noci. Najviac sa ho „vyrobí“ už dve hodiny po zaspatí, ideálne medzi 23. a 24. hodinou. Spánok má niekoľko fáz. K prvej - ľahkému spánku – dochádza asi dve hodiny po zaspatí, pri ktorom sa ešte oči pod viečkami pohybujú. V druhej fáze už tento pohyb ustáva, upokojuje sa tlkot srdca a krvný tlak klesá.

Zhruba po 20 minútach sa dostávame do hlbokého spánku a začína stúpať tvorba rastového hormónu. Táto fáza však trvá asi dve hodiny a vracia sa tzv. plytký REM spánok s rýchlymi pohybmi očí. V tejto fáze sa nám zvyčajne zdajú sny, mozog pracuje ako za bieleho dňa a telo je uvoľnené. Počas noci sa obidve fázy niekoľkokrát opakujú. Spánok je teda dôležitý nielen kvôli regenerácii organizmu, ale u detí a mladistvých aj pre rastový vývoj.

Trojpasnica

Lol, ja by som ti dala mojich 13 centimetrov a ja by som brala vysku 150, cize sa ti nepaci? Ja by som chcela byt taka nizucka :) ty mas teda problemy kokso

sansara

A co ze si krpata?? Hodnota cloveka nie je v jeho centimetroch ale to, aky je to CLOVEK! Ja mam len o 9cm od Teba viac a som uz daavno dospela. A myslis ze mi to niekedy vadilo prekazalo? Ani nahodou. Od malicka som bola priebojnejsia odvaznejsia cielavedomejsia nez ini. Na telocviku ci uz na zakladnej ci strednej ma vecne posielali ucitelia dozadu do rady sa postavit a ja som sa vzdy smelo so vztycenou hlavou postavila dopredu bud prva alebo druha. A ked ma posielali dozadu tak som im zakazdym povedala ze ja stojim spravne a ze to oni robia chybu :D Tak ano..musela som potom za trest kacacimi krokmi prejst aj 2x celu telocvicnu a co? :) Vzdy som sa postavila zas dopredu aj ked som vedela co ma caka. Lebo som vedela ze tam proste patrim. Ze tam je moje miesto. Vpredu. A v partii som vzdy bola vodca. Este aj v chalanskej partii som im sefovala, velila :D a mali ma radi a ja ich. Clovek nie je velky vyskou vzrastom ale to aky je, co z neho vyzaruje, za cloveka hovoria jeho skutky ciny, co dosiahne. Preco sa porovnavas s 2 metrovymi ludmi?? Je vela krasnych mudrych vyznamnych ci znamych ludi medzi krpcekmi. Tak tymi sa inspiruj a riad. A mala som vysokych priatelov a ked ma nastval, myslis ze mi robilo problem vyliezt na stolicku a vytahat ho za ucho? :D A necuvli ani o centimeter a milovali ma aj ked som aka som. Si dievca. Raz z teba bude zena. Tak nou bud. Kazdym kuskom svojho tela mysle, celej svojej bytosti. Tak si nahod kludne aj opatky :). No hlavne musi z teba vyzarovat sebavedomie spokojnost charizma fluidum stastie radost laska mudrost dobrota srdecnost milota atd. Ja ked idem po ulici tak som proste neprehliadnutelna (pravdaze aj neviditelna ked chceem). A to som od prechodu este metre vzdialena a uz auta zastavuju. No vzdy sa usmejem, zakyvam im, zamavam podakujem. Muzi mi otvaraju dvere, neraz v obchodoch mi z vyssich regalov podaju co chcem a este sa usmeju a ponuknu sa, ci este nieco nechcem, nepotrebujem. Proste nejde o velkost dievca zlate ale co z teba vyzaruje a aka si. Ak ma niekto v rici sebavedomie tak mu ani vyska 2m nepomoze. Chapes? Tak sa prepleskni zobud a hura smelo do zivota. Uzivaj si mladost, vzdelavaj sa

Snubenica02

Neviem, kolko zien ti sem napisalo - a kolko z nich je nizkych, ale tvojmu problemu rozumiem. Mam 24 a ledva 160 cm. Vyzeram priserne DETSKY. Teda, aj by som mohla vyzerat inak, keby som sa namalovala, ale robim to dost nerada a aj tak to prilis nepomaha. No a dalsi problem je v tom, ze starsie som vyzerala akurat vtedy, ked som bola taka... trochu priestorovo vyraznejsia (ziadnych 100 kg, akurat 58). Podla BMI by som mala mat tak o 10 kg viac, t.j. 55. Cize... osobne si myslim, ze este vyrasties. A je fakt, ze som citala mnoho nazorov, ze muzom sa viac pacia nizsie zeny, len co z toho, ked sa to nepaci nam -_-
Nadej vsak umiera posledna a myslim, ze zatial je predcasne riesit to :)

Snubenica02

Neviem, kolko zien ti sem napisalo - a kolko z nich je nizkych, ale tvojmu problemu rozumiem. Mam 24 a ledva 160 cm. Vyzeram priserne DETSKY. Teda, aj by som mohla vyzerat inak, keby som sa namalovala, ale robim to dost nerada a aj tak to prilis nepomaha. No a dalsi problem je v tom, ze starsie som vyzerala akurat vtedy, ked som bola taka... trochu priestorovo vyraznejsia (ziadnych 100 kg, akurat 58). Podla BMI by som mala mat tak o 10 kg viac, t.j. 55. Cize... osobne si myslim, ze este vyrasties. A je fakt, ze som citala mnoho nazorov, ze muzom sa viac pacia nizsie zeny, len co z toho, ked sa to nepaci nam -_-
Nadej vsak umiera posledna a myslim, ze zatial je predcasne riesit to :)