Neviem čo ďalej

Príspevok v téme: Neviem čo ďalej
pattie_trish

Ahoj. Potrebujem poradiť,pomôcť. Som už na dne a neviem sa nijako pohnuť ďalej. Začnem asi takto. S priatelom sme spolu 2roky aj 2mesiace. Všetko bolo krasne, super. Vzťah mal priebeh ako z filmu na všetko sme šli pomaly, nehrnuli sme sa rychli do vztahu, randili sme a tak.. Jasne, mali sme aj tmavé chvilky, ale vsetko sme vzdy vyriesili. Po roku aj niečo vzťahu, t.j. v oktobri cca 2014 som začala brať HAK, a odvtedy som začala byt strašne precitlivela, vybuchovala som za kazdú cenu, bolo to hrozne ale vydrzal to so mnou. Je mily,pozorny, uzasny. Mala som problemy aj doma s rodicmi, a bola som rada ze mam niekoho kto mi pomahal, podporoval , planovali sme spolocne byvanie, deti, svadbu, vsetko spolu. Ale nastal zlom, zacala som chodit ku psychologicke, s rodinnymi problemami, ktore sa nakpniec vyriesili, ale zacala som pocitovat problemi vo vztahu. Neviem preco, nemam na to dôvod. Pred mesiacom, zaciatkom jula som HAJ vysadila a čakala že sa to zmeni, no stale trpim depresiami, zachvatmi uzkosti, uz beriem aj antidepresiva a bojim sa ze o priatepa pridem. Neviem ci zo mna ta laska nepominula, citim sa tak domiesane , opisuje sa to tazko. Proste hrozne prazdno mam v srdci. Kazdy vravi ze je to este z HAk a ze sa to upravi , ale aj tak mam pocit ze mi nieco chyba. Nechcem zahodit tak dlhy a krasny vztah do kosa. Ale tieto skoro dva mesiace som uz na dne mojich sil, vsetkp mu hovorim, podporuje ma a hovori ze to prekoname ale bojim sa ze to nezvladnem :( neviem ci mame len krizu zo stereotypu ze sme si na seba zvykli. On hovori ze ziadnu zmenu v mojom chovani nevidi, ale ja ju citim a hrozne sa trapim. Prosim poradte co mam nemam robit, ci to este odoznievaju pocity z hak. Ak mal niekto nieco taketo podobne prosim napiste nazory budem rada. Dakujem.

pattie_trish

Ahoj Filip, áno chodím, sledujem to tu. Mám sa celkom fajn, učím sa chápať zmysel života a snažím sa žiť život s priateľom, ktorého viem že milujem, len to "nie je to čo predtým" . Vyhrotí sa to len pri svojich dňoch a potom je ako tak fajn až na zmeny počasia. Ďakujem za opýtanie.

dandaD

Ja som necitala cele, je toho vela.
Ale, dievcata, ak ste vo vaznom vztahu a uuuplne pripadne tehotenstvo akceptujete, neuzivajte hormony. Existuje aj muzska ochrana /viem, ze to nie je celkom ONO/, pripadne kombinacia kondom a akceptovanie plodnych a neplodnych dni.
Ak naozaj nemusite a dieta nie je prekazkou, nenicte si organizmus hormonmi. Vidite, ze nakoniec ucinok hormonov moze vztah celkom znicit.

pattie_trish

Po dlhej dobe sem písem odozvu. Filip, ano stretavam sa s priatelom stale, kazdy jeden den. Stale sa snazime zacheanit to ako sa len da, zalezi nam na tom obom. Aj mne, aj jemu. Len je to tazke. Raz sme hore, raz dole. Len dúfam a pevne verím že sa dostaneme späť na ten bod zaľúbenosti ako pred 3mesiacmi.
Michi224- presne to iste zazivam aj ja. Len niekedy ma myslienky az tak prevladnu, ze aj zacnem verit tomu ze sa nevrati, a mam chut sa rozist. Neviem preco je to tak ale je to hrozne. Niekedy neviem co so sebou uz. (A este teraz pred svojimi dnami.. Ani nehovorim )

Filip TT

Principom homeopatik je riedenie t.j. riedenie. Roztok sa rozriedi tak, ze v baleni nakoniec nie je ani molekula ucinnej latky. Druhy princip homeopatie je, ze podobne sa lieci podobnym (homoios - podobny a pathos - choroba). Cize ked mas nejake priznaky choroby, hlada sa latka, ktora vyvolava v cloveku podobne priznaky, co je teda obykle jed. Cize na to riedenie sa pouzije jed. Tretim principom je potencionalizacia - cize ten pripravený roztok sa natriasa. To je vsetko.

Z tychto principov mi vyplyva, ze prirodne homepatikum je oxymoron.

JanDee

Filip TT - čítam a vidím, že máš dosť triezve názory. Nerozumiem, ako môžeš napísať "homeopatika na prirodnej baze" je asi taky oxymoron ako gulaty stvorec... je to na základe osobnej skúsenosti?
Pretože hoci na homeopatiká neverím, tú problematiku poznám dosť dobre a napísať také čosi by som si pripadal trapne ako neznalec, ktorý sa vyjadruje k tomu o čom nevie...

Homeopatiká na vážne psychické problémy nie sú dobrým riešením.

Homeopatiká nie sú ani vyhodené peniaze :) ...a nie sú ani okultizmom. Keby boli, určite by ich nepoužívali sestry z misií Matky Terezy a ďalšie pôsobiace medzi chudobnými. Ich cieľom je pomáhať trpiacim a vzhľadom na mnohé (aj závažné) ochorenia rehoľníčky používajú iba overené postupy liečby. Ak by Matka Tereza a rádové sestry videli, že homeopatia nepomáha alebo im dokonca telesne či duchovne škodí (a to by za roky pôsobenia spozorovali), nepoužívali by ju.

michi224

Trish
Ja zazivam nieco podobne, len neuzivam ziadne tabletky. Hned sko som zistila, ze tieto stavy moze sposobovat hak, (brala som ju 3r), hned som ju vysadila. Uz je to par dni, co nemam hak a dufam, ze cim skor sa mojenalady zmenia.
Nepocitujem ziaden stres, no vsetkeho sa bojim, aj ked mam ist niekam na navstevu tak sa bojim, ze cestou sa nieco stane, ked mam ist do roboty, tak sa bojim ze festou ma moze nieco zrazit, ze ked priatel niekam ide, ze ho uz neuvidim.. proste vsetkeho sa bojim, len tak sa mi zmeni nalada z uzasnej na uplne hnusnu deprimujucu a pritom nemam na nic z tohto ako sa citim najmensi dovod. Najhorsie je uplne pre mna, ked nie je pri mne priatel a mam niekam ist, vtedy ma chyta totalna panika.. momentalne netusim ci mam zacat brat nejake lieky na ukludnenie, ci to vydrzim kym sa to zlepsi.. ale viem, ze k hak sa uz nikdy nevratim..

pattie_trish

Ved skúšam to a snažím sa o to, každý deň sme spolu. Ale napriklad v noci ked nie je pri mne je mi hrozne. Mam take domiešané pocitu, že raz ho milujem, raz nie, raz chcem byť s ním a o 5min.ma ovladne smutok a chcem byt sama. Aj on je určite zmätený, chcem to prekonať ale strach vo mne zohráva väcsiu rolu, neviem ako bude dalej. Neviem uz ci je to z HAkci zo stereotypu. Vraj bežne po 2-3 rokoch nastane kriza zo stereotypu, a nie svet cez ruzove okuliare. Nechcem si ho poštvať, o to ťažsie to je, ked ja poznam celu jeho rodinu on moju, dokonca aj v praci sa stretava s mojou rodinou. Ah.