Som právnička a pracujem ako čašníčka v kaviarni

Príspevok v téme: Som právnička a pracujem ako čašníčka v kaviarni
Janka5556

Dobrý deň, minulý rok som ukončila právnickú fakultu, avšak uz rok pracujem ako čašníčka.Som z toho veľmi neštastná, neviem si nájsť robotu v mojom odbóre, hoci žijem v Bratislave.
Citim sa byt uplne neschopna,v noci placem do vankúša. naco to bolo dobré, učit sa tisíce strán a nič z toho...nikde ma nechcú
Podotykam ze univerzita, ktoru som ukoncila je statna, nejde o ziadnu sukromnu skolu
Aj rodicia mi vravia ze som uplne neschopna, takze ja uz ani nejdem na ziadny pohovor, lebo si neverim..
neviem co som tymto prispevkom chcela povedat, je vobec niekto taky na svete?

michael067

"jedna vec je šikovne a poctivo sa učiť, urobiť školu, a druhá vec je vedieť sa v živote predať a obracať, byť šikovný, pôsobiť zdravo sebavedome, to už každý nevie"
A druhá vec je že už vonkoncom nie každý vie kde je koniec toho zdravého sebavedomia a začína narcizmus a razenie si svojho osobného názoru bez toho aby počúvali druhých.

"vedieť sa v živote predať" Ďakujem tak nízko som ešte neklesol že by som sa musel niekomu podlizovať, poprípade sa snažiť pred niekym ZAPÔSOBIŤ aby som sa "predal" Podľa mňa je to trápne.

janaaa5

ja s priatelom sme odcestovali za prácou do Rakúska a lepsiu vec sme ani nemohli spravit. Tu na sk kazdy chcel aby sme robili za 140 euro na dohodu ako mladez nikto nam ani nechcel dat normalnu pracovnu zmluvu proste vydieranie neskutocne.. Byt v praci od rana do vecera za taku odmenu no dakujem pekne teraz robim v Rakusku v restike a mam 1500 v cistom frajer robi s autami a ma este viac. Fakt ak mozete neostavajte tu na Sk ludia.. je to uplna strata casu

zina75

hladanie roboty na Slovensku nieje o tom co mas v hlave ale o tom koho poznas a o protekcii .. dovolim si tvrdit o sebe ze niesom ziadna sprosta baba vystudovala som tazku vs ovladam anglictinu aj nemcinu na skvelej urovni a aj tak som si nikde nemohla nic najst... takze som sa tu nato vykaslala a odisla som do zahranicia...tu aj sikovny clovek len straca roky na urade prace pokial nema protekciu.. alebo prinajlepsom moze zobrat pracu za pasom kde zarobi akurat tak na zdravotne problemy...

Ľubka01

Pokiaľ daný človek neštudoval právo v Sládkovičove, tak rozdiel nie je. Ja mám právo na Paneurópe a hoci na tú fakultu nadávalo množstvo ľudí, väčšinou to boli ľudia, ktorí o práve a PEVŠ nemali ani potuchy.
Ešte počas štúdia som si našla dobré miesto na pozícii právneho asistenta a som tam dodnes a to som už 2 roky von zo školy.
Poniektorí moji spolužiaci majú lepšie práce ako absolventi z vychýrenj UK v BA, alebo z KE.

Kýčera

Je rozdiel, kde daný človek študoval to právo. Ak má univerzitné vzdelanie, má aj lepší predpoklad zamestnať sa. Ale získať dobré a vysnívané zamestnanie je vecou viacerých premenných. Z niektorých ľudí tu na fóre chváliacich sa "VŠ" vzdelaním mi naskakujú až panenky pred očami. Človek tu potom nadobúda presvedčenie, že sú to práve stredoškoláci, kt. majú tú VŠ. Hovorí za nich ich jazykový prejav, vedomosti...

ôôôôô

Ešte taká vec, kto si niečo hľadá, ideálne je nájsť si do roka. Keď sa to do roka nepodarí, pozri, o mesiac, dva končia ďalší s takou istou školou, kopa z nich sa po známosti niekam vopchá a zase smola pre teba, škoda, naozaj.

ôôôôô

Dnes už je to vo všetkých mestách na Slovensku ťažké a to nielen s právom, ale aj s ekonomickou školou a aj s mnohými ďalšími. Každý sa hrnie na vysokú a VŠ vzdelaných je prebytok. Je síce pekné byť rozumovo nadpriemerný a aj cieľavedomý a pracovať na sebe, vždy som takých ľudí obdivoval, ale dnes to majú ťažké v tom, že hoci aj na sebe makajú a dosiahnú ten titul, tak tej vytúženej odmeny v podobe dobre platenej práce vo svojom obore sa aj tak nedočkajú a snáď okrem Bratislavy napríklad s takým vyštudovaným právom potrebujú známosti ešte aj za úradníčku na úrade práce, alebo na daňovom úrade napríklad. A do budúcnosti predpokladám, že to bude len horšie. Ty môžeš mať červený diplom a budú ťa chcieť strčiť ako nezamestnanú na verejnoprospešné zametať ulice s cigánmi, pokiaľ tie známosti nemáš a iný možno polodebil na práve 3x opakoval ročník, dal to s odretými ušami, bohatý otecko podplatil profákov, kde sa len dalo, aby mu to jeho debilča získalo titul, ale keď má známosti na správnych miestach, už bude na ministerstve a div, že ťa nerozhodí od jedu, že čo toto už má znamenať. Totálne na hovno, tu je zbytočné aj radiť, lebo poradiť sa toho veľa nedá, tak len skonštatovať, že ako to v našej rodnej krajine chodí. Už ti iné nezostáva, len podávať týždenne desiatky a desiatky žiadostí na miesta, kde by si chcela robiť, aj opakovane podávať žiadosti a stále skúšať a neprestávať veriť, že sa aj na teba usmeje šťastie, chodiť von a spoznávať ľudí, či sa náhodou na teba usmeje šťastie a skamarátiš sa s niekým, kto by ti vedel pomôcť dostať sa na takú pracovnú pozíciu, o akej snívaš. Naozaj je to dnes moc ťažké.

SSilvia

Príď do Revúcej a uvidíš ako ťažko sa hľadá práca v odbore právo. Možnosti nulové a na súd prijímajú vyšších súdnych úradníkov z RS, lebo v RS je to podobné a tí odchádzajú. V týchto mestách musíš mať najprv známosti a nie rozum. Možno v KE takéto možnosti máte, ale v BB to bola bieda. Ja som končila právo v BB a pracujem v kancelárii u účtovníka, takže právo nič moc.

Naps

Popravde, si neviem predstaviť, že by si právnik nenašiel inde prácu ako v kaviarni. Ja som v 5. ročníku na práve v KE a len máloktorí z mojich spolužiakov nemá už nejakú skúsenosť s právom počas štúdia.
Poniektorí v advokátskej kancelárii, niektorí dokonca v exekútorských kanceláriách, poniektorí viac či menej úspešne už zastupovali v rámci civilného zastupovania na súde.