Mám 18 rokov som muž a musím nosiť okuliare. Na prehliadke u obvodného (chcel som isť na autoškolu), som neprečítal na ľavé oko predposledný riadok. Potvrdenie mi dala, ale z podmienkou že musím doniesť výsledky z očného.
Pred týždňom som bol u očného a tam mi povedal, že musím nosiť okuliare celý deň (mám -1). Lenže keď som bol vyberať okuliare, zistil som že sa mi vôbec nehodia vyzerám ako nejaký ***** Šošovky a iné blbosti tiež nechcem nosiť proste chcem žiť tak ako doteraz... aj tak mam už pokazený celý život...
A to ešte bude keď stým pôjdem medzi ľudí. Už teraz som introvert a nejak do spoločnosti extra nechodím... sem tam .. a to ešte bude keď budem musieť mat tie blbé skla na tvári...
Aký je Váš názor, páčia sa Vám okuliare?
Páčia sa vám okuliare?
Joj, ako ti závidím, že máš iba -1. Keby si mal -5 ako ja, neviem, čo by si potom hovoril. Ja nosím okuliare 10 rokov, a neznášam ich najmä preto, že som na ne odkázaná. Bez nich som uplne vyradená, ale keby som mala takú slabu dioptriu ako ty, tak by som ich ako príležitostný doplnok nosila rada.
Ahoj, okuliare nosím od 2. stupňa základnej školy (teda, asi 2 roky boli hodené v šuplíku, kým som ich nezačala fakt potrebovať). Ako traumu som to pociťovala v ranej puberte, že ma kvôli nim nebude nikto chcieť... teraz sa mi to zdá veselé. Okuliare už beriem automaticky, šošovky nosím výnimočne, nerobia mi dobre. U ľudí, ktorých poznám, okuliare ani nevnímam, skôr ma prekvapí, koľko mojich bezokuliarových známych vytiahne okuliare pri šoférovaní, čítaní alebo pri PC.
Ako tu viacerí podotkli, pri výbere si toho prejdi viac, porovnávaj rámy aj ceny ("akcie" v mnohých optikách sú, slušne povedané, odrb) a spoľahni sa na svoj pocit, prípadne názor dobrého spoluvyberača, nie na rečičky predavačky platenej aj podľa toho, čo predá (ako ja naposledy). Cena ani značka nemusia súvisieť s kvalitou. Každému sa hodí niečo iné, a niektoré okuliare vyzerajú zle ešte aj na tých modeloch a modelkách.
Napriek všeobecným odporúčaniam by som si po skúsenostiach osobne vybrala klasické minerálne sklá. Umelohmotné odľahčené s antireflexnou vrstvou sú oproti skleneným pocitovo menej príjemné, pri mojich dioptriách bola hrúbka podobná, ale podstatne viac skresľovali vnímanie (zaobľovanie rovných hrán) a vďaka antireflexnej vrstve som po bokoch videla aj odraz okna za chrbtom.
Ja považujem okuliare za nutné zlo.
Okuliare sa mi pacia na ludoch, ktorym pristanu. Napriklad na mne :) A nepacia sa mi na ludoch, ktorym nepristanu, lebo si nevedeli vybrat take, ktore by sa im hodili a v ktorych by vyzerali dobre. Podla mna ku kazdemu typu tvare existuje aj vhodny typ okuliarov, s ktorymi bude ta tvar vyzerat pekne. Len si treba vediet vybrat. A k tomu mnohokrat nestaci navstivit len jednu optiku, alebo dve, tri... Mozno budes aj dva tyzdne denno-denne chodit po meste a vyberat, kym najdes to, co ti sadne, co ti pristane a v com budes vyzerat super. A potom uznas, ze to chodenie po meste stalo zato, uvidis.
Mozes si nasadit jedny okuliare a zistis, ze v nich vyzeras inteligentnejsi a mudrejsi, ako v skutocnosti si. A mozes si nasadit ine, ktore ti nepristanu a budes v nich vyzerat ako retardovany schizofrenik vyhlaseny za nesvojpravneho, ktory prave usiel z psychiatrickeho ustavu. Aj to dokazu s tvojou tvarou urobit okuliare.
Problem sucasnej doby: V Rakusku asi pred dvoma rokmi prisli do mody take velikanske cierne okuliare, ktore maju ramy hrubsie ako nosili nase prastare matere. Take tie tensie, menej napadne uz takmer zo vsetkych optik vymizli. Snad este Pearl Optik a Optik Fielmann ich stale maju. Skus si odskocit do Rakuska a pozriet si tieto dve optiky. Ako je to na Slovensku, to neviem. Viem len, ze nie ku kazdej tvari pristanu tieto hrube cierne ramy, aj ked dnes uz ich maju aj v inych farbach. Cervene, hnede, zelene... Ale stale je to hrube a velke a nie ku kazdemu typu tvare sa to hodi. Ja si nadalej nosim svoje tenke a kaslem na modu. Moda je to, co ma na sebe vacsina ludi. Ale ked si dam take okuliare na seba ja a vyzeram v nich ako retardovana, tak ich nosit nebudem a nebudem, aj keby mali byt v mode este dalsich 20 rokov. Radsej budem nosit svoje stare a tenke a radsej sa necham vysmiat, ze som staromodna, ako keby som sa mala na opicu a na sasa obratit iba preto, aby som bola moderna. Mam oci, vidim sa v zrkadle... a s okuliarmi sa vidim este lepsie :) Tak teda nosim to, co mi pristane a co tam po mode.
Okuliare, načùvacie prístroje, strojčeky na zuby sú dnešnom svete normálna vec. Kto zle vidí pretože má zle oči tak musí nosiť okuliare aby lepšie videl A aby sa mu zrak nezhoršoval. Kto zle počuje musí nosiť strojček aby dobre počul aby kto má krivé zuby musí mať strojček aby sa narovnali. Všetko má svoj dôvod prečo to treba nosiť. Pozri ja so na jedno oko kràtkozrakà A na druhé ďalekozrakà. Bez okuliarov ma bolia oči a zle vidím. Mám 50%-nù stratu sluchu. Aby som počul a mohla komunikovať musím nosiť tie naslúchacie prístroje. Kvôli tomu že treba nosiť okuliare už nie je koniec sveta A ani život nie je pokazený...
Neviem čo by si robil na mojom mieste nosím okuliare a aj načúvacì prístroj
Neboj sa okuliare su bežna vec ktorá sa nachádza u ľudí.Mne sa páčia niektoré okuliare.A počula som že zrak sa dá zlepšiť nosením takých špecialných okuliarov ,ale nie som si istá .Ale môžeš to skúsiť .Vyzerali tak ako keby mli mriežky
nepáčia sa mi ani na mužoch ani na ženách. Na mužoch to pôsobí ako nejakí ťuťkovia a knihomoli a na ženách ako tiež knihomoľky a suchárky tzv. prehnane premudrelé ženské.
Sama nosim okuliare a neznasm ich bez nich vyzeram ovela lepsie.u muzov by mi nevadili ale ak mam byt uprimna bez kazdy vyzera lepsie a spatia je to zbytocnost oskera na tvari.Ak si mlady doporucujem laserovu operaciu po 20ked uz dovyvinies sa tiez by som sla ale po 40je to zbytocne vraj uz je neucinna operacia.neznasam okuliare bez nich vyzeram dobre a len.ma spatia takze sa chys do 50chodit na slebo alebo so sosovkami.ziaden muz nechce okuliarnatu zenu strasne sai to nepaci.A doporucujem si vyber nenapadnr okuliare bez rov a nepodlahne hlupm trendom vyraznym okuliarom so solnymu ramami nilomu na krade nepridavaju.