Ahojte.
Je to čudný (možno až smiešny) pocit. Povedzme, že mám dobrý deň, super náladu, všetko sa mi darí a všetko ide akosi ľahko. Alebo robím veci, ktoré ma robia šťastnou, niečo pekné sa mi stane, skrátka radosť žiť.
No a potom, keď vidím mojich blízkych, že u nich je to presne naopak, odrazu to akosi opadne. Cítim sa neskutočne zodpovedná za ich šťastie a najmä, čo ma hryzie naviac, akoby som si nezaslúžila byť šťastná, keď nie sú šťastní oni.
Cítim sa ako sebec, keď som šťastná
Ahoj, svojim blízkym nemôžeš pomôcť tým, že budeš nešťastná, práve naopak, čím si šťastnejšia, tým viac im môžeš dať. Mne s týmto veľmi pomohli texty od Abraham-Hicks, aj o tom, že treba byť zdravo sebecký - napr. tu: abrahamhicks.sk
Suhlasim s maricenkou je to pekne keď sa citiš štastná .Hlavne sa ty neobviňuj ,že je to tvoja chyba.Vedela si ,že niekedy ovplivňuju celu tvoju náladu sny ? Aj keď si ich nepamätáš.Ak máš štastnu náladu tak ju rozdávaj druhým nech ich potešiš :) a budeš sa cítiť ako keby si im pomohla :)
liberta25 :) ďakujem ti, ešte som to stále nepochopil...ale nebudem tu spamovať..
chcela som napisat, prenes svoje stastie aj na nich:)
praveze je super, ze si stastna. vdaka tomu mozes urobit stastnych aj inych ludi. iba fakla, ktora hori, moze zapalit. prenes ich stastie na seba. budes sa citi este lepsie a oni tiez:)
Delete, tak potom musis pochopit, ze si hodnotny clovek. a mat sa rad. nechapem, ako nemozes byt stastny, ked si stastny. vsak zivot stoji na pozitivnych pocitoch :)
Som na tom podobne...neviem prijať svoje šťastie ale ak sú šťastní druhí, tak to nejako prežívam lepšie ako to svoje pomyselné...
Cítim sa úplne opačne ak sa mi dejú dobré veci...