Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nočná mora zo svadby a z budúcej svokry

Príspevok v téme: Nočná mora zo svadby a z budúcej svokry
šachmat1

Ahoj :-)
Obaja máme 25 rokov v októbri sa plánujeme vziať a ja už mám teraz nočnú moru zo svadby, teda z organizácie a aj z budúcej svokry.
Kým sme nezačali plánovať bolo všetko o.k., ale teraz riadi naše životy ona. Ja som sa ozval, že by som chcel dať do svadby kúsok svojho ja, ale moja budúca polovička mlčí a všetko preberá s mamou a bez nej sa nepohne ani na krok.
Dnes sme sa pohádali kvôli obrúčkam. Ja som si povedal, že by sme ich mali kúpiť spolu, ale moja budúca svokra mi povedala, že včera večer sa dohodla s mojou budúcou, že si ich požičiame od známych!!! Vraj, nevesta má mať na sebe niečo aj požičané. Priznám sa, nepoznám dedinské zvyky, ale požičané obrúčky mi pripadajú až moc.
Okrem toho sme už pár ľudí na svadbu pozvali, ale ona si zmyslela, že ešte má pár ľudí by tam chcela mať, ale vraj ich máme pozvať nielen pozvánkou, ale aj koláčmi.
Mám toho dosť, tak som zvedavý na názory iných hlavne ako by ste sa zachovali, názor na tie požičané obrúčky a koláče.
Mladej vysvetľujem darmo, ona sa riadi matkou a s ňou už nedokážem prehodiť ani normálne 3 slová.

kate_katka

My sme mali tiež požičané obrúčky od bývalej svokry, lebo pre môjho bývalého boli zbytočnosťou a ani nemal na ne. Presne tak dopadlo aj naše manželstvo,...

novinkaaa

požičané obrúčky ...a ja ze som počula uz vsetko ... to ma aký zmysel prosim ta? ved to je absurdne, trapne, chapem ze asi chcete šetriť, ale tym ze si požičiate obrúčky? akú spomienku budes mat na prste? to im ich potom len tak vratite ze diki moc? :D za par rokov si mozno kúpite nove obrucky-ktoré budu uplne odveci a zbytocne, pretože to budu iba kúpené prstene nic viac ich so svadbou spájať nebude
,,dobre radim,, fakt dobre radi, dupni si teraz lebo potom s tebou budu mávať ako s handrou, svokra sa vydava s tvojou nevestou alebo sa TY budes ženiť?! bolo by fajn jej to povedat narovinu a hned pretože potom ti nadiktuje aj to kedy budes mat deti, kedy umyjes riad, si chlap, TY mas byt hlava rodiny tak sa postav láskavo na čelo a úkaž ze aj tvoj názor sa bude brat do uvahy! ;)

lorrines

Prosím ťa nenechaj si pokaziť život...vydup si svoje, je to aj tvoj deň, tvoj a tvojej nastávajúcej. Vieš si predstaviť, čo to bude po svadbe?
Jej matka by najlepšie urobila, keby si hladela svoje a prišla by tam len ako hosť a nie ako hlavný organizátor.
Byť tebou, nenechala by som si takto robiť. AKo tu už niekto písal, dupni si a urob aj krik ak treba, len nech pochopia, že sa nejdu brať oni dve, ale vy dvaja.
Šak jasne, ked sa staršia generácia montuje do takýchto vecí, tak to aj vyzerá. O to horšie ked sú v tom ešte 2 spykliny matka-dcera.
Nie nadarmo sa hovorí: Pred svadbou maj oči poriadne otvorené, po svadbe už ich trochu možeš privrieť...

LMarika

Obrucky v ziadnom pripade nepoziciavajte, VED TO JE CHORE!!! A pani nech sa ide dat vysetrit k psychiatrovi, ked si chce obrucky pozicat. Kolace nosit pred svadbou vsetkym znamym, ktorych idete pozvat? To akoze tvojej buducej svokre nacisto prepina na mozog? Tak snad poslete pozvanku a ked budu zo svadby odchadzat, zabalite im nejake zakusky, nech si vezmu domov. Tak sa to robi. Obrucka, ktoru budes nosit, ma byt len a len tvoja, je to tvoja spomienka na svadobny den, je to prsten, ktory kazdemu, kto ho uvidi, ukaze, ze si zenaty muz, je to dokaz, ze zijes v manzelstve. A nie, ze poziciate si obrucky od znamych a potom im ich vratite a budete chodit bez obrucky. Ani sa mi verit nechce, ze tato tema nie je vymyslena. No nech uz je to akokolvek, ja sa ucim pisat 10-timi a cvicim si to tu na fore. Takze ma vobec nezaujima, ci su temy vymyslene a ci sa tu niekto bavi. Dobru noc :)

PPatrick

Poviem ti jedno, buď si otvoríš teraz ústa a pekne svojej budúcej manželke a aj svokre povieš, že nebudeš všetko robiť podľa jej predstáv, alebo zvyšok svoj života prežiješ pod taktovkou akú bude udávať tvoja svokra.
Pekne vezmi mladú, sadnite si niekam, alebo choďte na prechádzku a vysvetli jej, že nemáš nič proti jej mamine, ale jednoducho je to vaša svadba a chcel by si, aby bola taká akú ste si vysnívali vy dvaja.
U mňa sa môj manželský život začal podobne ako u teba a po 15 mesiacoch od sobáša prežívam niekedy doslovné peklo. Dodnes sme spolu už hádam len kvôli naším dvojičkám a dodnes mi organizuje život moja svokra s mojou manželkou. Oni sa dohodnú a mňa postavia pred hotovú vec.
Svadbu sme mali tiež podľa svokrinej predstavy a niekedy mala vlastné zvyklosti a ani nešlo o svadbu a nás, ale o to, aby sa celé naše malé mesto bavilo ešte aj týždeň o tom akú sme mali fantastickú svadbu.
Obrúčky si vydup, to je predsa nezmysel mať požičané. Počul som, že požičané prinášajú nešťastie a podľa mňa sú základom svadby.
O koláčoch som počul aj ja. Moja manželka pochádza spod Tatier a tam som počul výraz "pozývacie koláče", takže zrejme niečo takéto existuje.
Skús sa s budúcou svokrou porozprávať a povedz jej, že nech si povie akú má predstavu a skúsite to tam zakomponovať a nejak sa pokúsite o kompromis.
V každom prípade musíš najprv povedať svojej bývalej, že nech svoje "problémy" skúsi diskutovať s tebou a nie všetko preberať s mamou.
Veľa šťastia! :-)

Biela Kobra

No, človeče, to ti nezávidím, takúto aktívnu svokru... Nuž, priznajme si, svadby sa robia hlavne kvôli tomu, aby ženích s nevestou vyhoveli rodine. Keby bolo na nich, väčšina párov by sa zosobášila pri dvoch svedkoch alebo rodičoch a spravili by si pekný obed či večeru bez veľkej parády.... Všetky tie odobierky, pompézne zdobenie, torty, jedlá a tancovačka je len pre parádu - a pre to, aby rodina mala o čom rozprávať.
V prvom rade: je to vaša svadba, nie jej mamy. Mamy sú ale také, že keď vydávajú dcéru, berú to ako najúžasnejšiu udalosť svojho života, kde hlavnú úlohu majú ony (vlastná skúsenosť). Takže ostáva ti len vyjednávať.
1. Obrúčky si kúpte sami. Ostanú vám na celý (spoločný) život, je to symbol manželského puta. Aj keď budete niekedy oddelení (pracovne, príp. inými povinnosťami), obrúčka na prste by mala tebe a iným pripomínať, že máš kdesi záväzok, osobu, s ktorou zdieľaš spoločný život a ktorú máš rád. Väčšiu blbosť, že by mala mať nevesta požičané obrúčky od známych som nepočula. Požičiavajú sa podväzky, vreckovka a podobné maličkosti, nikdy nie obrúčky.
2. Od teba sa čaká, že kúpiš neveste kyticu. Najlepšie bude, ak sa s ňou dohodneš, aká by sa jej páčila, prípadne aká by sa jej hodila k šatám.
3. Kedysi sa hovorilo, že ženích nemá vidieť nevestu v svadobnom pred sobášom, čo dnes už pomaly tiež vyznieva ako blbosť. Je dobré, keď spolu mladý pár ladí, veď sa na tie fotky a videá budete dívať celý život, a je fakt dosť trápne, keď sa ona k nemu už na prvý pohľad vôbec nehodí :) Takže vyberajte šaty spolu, prípadne si ich dajte ušiť (najvyšší čas), a tešte sa z toho.
4. Ostatné nechajte pokojne na svokru, prípadne sa opýtajte, s čím jej môžete pomôcť. Je to jej veľký deň a predsa jej to nepokazíte nejakými svojimi detinskými komentmi, keď ona tento deň plánuje do detailov už 25 rokov :) Svokru proste neprečúrate, a keby ste sa o to snažili, zbytočne by ste narobili hnev v rodine ešte pred svadbou.
5. Po svadbe svokre poďakujte, vybavte tortou a výslužkou a zdrhnite voľakde na svadobnú cestu, aby ste si oddýchli. A potom skús zobrať veci do vlastných rúk, lebo tým, že si si zobral jej dcéru za ženu, založili ste novú rodinu, ktorú si už musíte vybudovať sami. A už si do toho nedaj kafrať, ibaže by si sa sám chcel s nimi poradiť. Držím palce a veľa šťastia.

odpovedam

je to vasa svadba a mala by byt podla vasich predstav. aj kamoske svokra nasilu pozicala uplne ine saty, ake chcela a potom den pred svadbou len preplakala. je to skoda, ze nevies so svojou snubenicou normalne komunikovat. malo by to byt o vasich spolocnych predstavach. svokre asi preskakuje, ze chce obrucky pozicat. ved to nedava zmysel. prstene vam rpedsa maju ostat ako symbol manzelstva. dohodni si so snubenicou termin, kedy sa vazne porozpravate. v takom case a na takom mieste, kde vas nic a nikto nebude rusit, cize vypnite si telefony. porozpravajte sa o svojich pocitoch a predstavach. daj jej najavo, ake su tovje opravnene poziadavky a hladajte riesenie.

dobre radim

teraz ti dam radu,urob taky cirkus aky len dokazes a dupni si nohou aby svokra pochopila ze TY si zakladas rodinu ktorej hlavou budes TY a nie ona. Vyslovene priamo a narovinu musis povedat ze ty NECHCES pozicane obrucky a NECHCES to alebo hento.Jednoducho musi sa naucit ta respektovat a byt ticho.Ak teraz ustupis a budes makky necakaj respekt po svadbe ani od svokry ani od manzelky a ani od svojich deti.
ja som vydata 3roky,tiez mame obaja 25 ale v tomto treba mat jasno,cize vzdy narovinu a ked nenechat sa riadit-nechat si poradit,vypocut,podakovat ale nie manipulovat a rozhodovat za teba

???

No tak ja som z dediny ale sobas z pozicanymi obruckami???to hadam nie???ved obrucky farar pocas obradu aj posvieca a potom akoze co?tie vratis a vy budete mat ake?no a tie kolace tak o tom tiez nic neviem.volat chodia mlada z mladym ale len z pozvankou.teda tak to funguje u nas.tak to budes mat vo vsetkom tazke ak bude posluchat mamu na slovo.take manzelstvo to budu same nezhody to viem z vlastnej skusenosti