Bolesti v klboch prstov na rukach

Príspevok v téme: Bolesti v klboch prstov na rukach
maciatko27

Ahojte. dnes ráno som sa zobudila na bolesti v klboch prstov na rukách. Boli stuhnute, nemohla som s nimi ani pohnut, po chvili som ich rozhybala, a cely den ma pobolievaju. Mám diabetes 1.typu, tak neviem či to s tým súvisí. Mám bolesti tiež v kolenách a chrbtici, ale je to ešte znesitelná bolest, len tie prsty ráno ma velmi znepokojili... Budem vdacna za akykolvek prispevok s podobnym problemom.

zena

Môžeš to mať reumatické, ak ich máš opuchnuté, začervenané... Môžu ti to spôsobovať aj šľachy prstov. takže smer lekár.

petronneta

reuma asi v 60 % prípadoch nie je preukázaná krvnými zápalovými testami. Znamená to len toľko, že nie je tak závažná, nie však to, že to reuma nie je. Odporúča sa to, čo písali ostatní, teda jedlá, aby sa tvorilo menej kyseliny močovej, a okrem toho na výstavbu kĺbu glukozamín a kolagén - výživové doplnky bežne dostupné v lekárni. Závislé aj od počasia. Pri trochu chladnejšom počasí používajte tenšie rukavice, vyhýbať sa prievanu, klíme. Dostať aj protireumatické mastičky. Všetko je len pomocná liečba, ono to po čase ustúpi a potom sa znova vráti.

jeanValjean

Vyhľadaj si v knihe Qin Nna (techniky na tréning rúk, prstov,dlaní)je tam zmes bylín v ktorých sa ruky po tréningu máčajú.S tou cuk.to má tiež súvislosť, pi veľa čistej vody aby sa ti vyplavili kryštáliky kys.z metabolitu pri trávení mäsa.

gabrismi

Ahoj Sejby22,
Mam presne ten isty problem s prstami ako ty. Rano ztuhnute prsty, chvilu trva kym ich rozhybem a cez den ma bolia pri urcitych pracach, napr.otvorenie flasi. Ranne tuhnutie mam uz polroka, zacalo ked som malovala cely dom a vela prsty namahala, potom som uz prsty az tak nenamahala a predsa sa mi to zhorsilo. Prosim ta, poradil ti niekto ako ich liecit?

Kalgan1

Mozno mas zvysenu kyselinu mocovu v krvi, pomaha na to magnezium (tabletky). Ale určite chod s tym lekarovi, nech ti spravia krvne vysetrenie

Sejby22

Dobrý večer, mám 18 rokov a v 16 mi začal tuhnúť prostredník na ľavej ruke. Je to ranná stuhnutosť, kedy je palec po prebudení skŕčený, musím ho vyrovnať, pri vyrovnánaní mi pukne v kĺbe na prste a potom je prst citlivý a bolí. Navštívila som reumatologičku, reuma nebola zistená, krv mám v poriadku. Predpísala mi lieky, nič mi nepomáhalo. Postupom času sa mi to začalo objavovať na ostatných prstoch ľavej ruky. Stratila som silu v rukách. Momentálne to mám na dvoch prstoch ľavej ruky konkrétne ukazovák a prostredník a tak isto pravá ruka ukazovák a prostredník. Celý deň ma prsty bolia, sú citlivé a neviem otvoriť ani fľašu. Ráno sú kĺby na ruke troška opuchnuté. Trvá asi 20 minút kým som schopná niečo s rukami urobiť. Ortopedička tak isto nič nezistila. Nič nebolo zistené, 2 roky chodím na reumatológiu, najprv mi bolo povedané, že si vymýšľam a neskôr, že nevie čo to je. Za 2 roky sa mi to presunulo na ďalšie prsty. Stretli ste sa s niečim podobným?

Bexey

Chcel by som sa opýtať čo mám spraviť keď ma bolia hánky skušal som aj octanovu masť ale nepomohla aj ako su hánky tak ma boli medzi dvoma neviem čo mam spraviť poradťe mi

Angy86

Dobrý večer chcem sa opýtať už tri dni ma bolia kĺby na prstoch na ruke a ide mi to až do dlane tiež mám na prstoch žilky výrazne modré ktoré som do posial nemala prosím poraďte mi ďakujem