Dobrý deň,
Mam 23 rokov a pred polrokom sa mi objavil na rukách ekzém, najskôr iba na prstoch...postupne sa mi objavili nejake červene fľaky aj na lakti, na nohe a raz aj na tvári ale to mi naštastie po čase zmizlo...postúpila som u alergológa všetky vyšetrenie na alergie ale všetko bolo negatívne ....nechápem prečo sa mi to objavilo tak zrazu a prečo sa mi to rozširuje ...nemáte niekto s niečim podobným skúsenosti ? Co by mohlo ten ekzém spôsobovať? jedina liečba ktorej som sa dočkala je kortikoidny krém a nic viac, ale to vyrieši iba následok ale nie príčinu ...ak máte niekto nejake rady, budem velmi rada :)
Ekzém v dospelosti - prečo sa objaví?
mne sa ekzem objavil tesne po tridsiatke a tiez vôbec neviem z coho, niekedy si idem miesta kde ho mam cele doskriabat
protopan pomohol aj mne, uz som si myslela ze nenajdem nic co zaberie
ja som bola s ekzemom aj po rôznych lekaroch ale ani jeden mi nevedel pomôct
tiez by som rada vedela preco sa mi obajvil ekzem, uz s nim mam dost dlho problem
mne na atopicky ekzem pomohla tato kura www.protopan.sk, skusala som uz kadeco ale jedine toto zabralo
Neviem ti povedať prečo sa objaví, ale objavil sa aj mne, mala som ho mierny a pomohlo mi tento krém -odkaz odstránený-.
Pokiaľ máte akékoľvek kožné problémy, je potrebné odstrániť z Vášho domova chemické prostriedky. Čím umývate riad, leštíte nábytok, či vysávate a pod. ja som to podceňovala, skúšali sme výživové doplnky, prípravky"eko"a Bio", pri upratovaní som používala ocot a kys. citrónovú,at´d. Odkedy používam čistiacu sadu s nanostriebrom, nastalo výrazné zlepšenie a verím tomu, že pomaly sa problémov zbavíme úplne. Okrem toho mi to ušetrí čas a námahu, zdravie celej rodiny a aj peniaze....odporučila som to všetkým kamarátkam, sú nadmieru spokojné. Ak chce niekto viac informácií, napíšte mi do správy.
u mna sa ekzem v dospelosti (mam 24r) objavuje hlavne v studenom suchom pocasi a ked som v strese ale teraz ked cakam ze nieco take moze prist tak kremujem a uzivam protopan box a celkom pekne sa mi dari drzat pokozku vo formu tento den som podla kalendara uz 1,5 roka bez ekzemu
Ja som sa s atopickym ekzemom bohuzial skoro narodila.Takze sa s tymto handicapom potykam od malicka.Ked mi to v pol roku zistili nevedeli nasi vobec co somnou. mama povedala ze vyskusali vsetko mozne. Sem tam mi zabera masticka, vyzivove doplnky..ale len kratkodobo.Mariana35 studujem teraz v cr, je mozne si ho nechat poslat ten protopan? aby som mohla vyskusat napr. krem?
Exémy sú zapríčinené nedostatkom minerálnych látok a nadbytkom nevhodných tukov.
Nedostatok minerálov býva spôsobený príjmom rafinovaných spracovaných potravín, ktoré sú zbavené vonkajších obalov s obsahom cenných minerálov, nedostatkom tepelne spracovanej domácej zeleniny a zároveň príjmom cukru, ktorý z tela minerály odoberá.
Tuky, prevažne nasýtené, "rastlinné maslá " a mliečne výrobky spôsobujú zhrubnutú a lúpajúcu sa pokožku.