Nesmierna bolesť zo sedačky na bicykli

Príspevok v téme: Nesmierna bolesť zo sedačky na bicykli
azeretka

Hľadala som radu na nete, ale nenašla som cyklo diskusiu, a myslím, že sa to týka trochu aj zdravia, keďže ide o bolesť zadku :-)))

Mám nový bicykel, sedánka na ňom je na omak mäkká, avšak už po pár minútach jazdy ma začne nehorázne tlačiť. Bolí a tŕpne mi zadok, bolí a tŕpne mi aj oblasť vagíny. Po čase mám pocit, ako keby som sedela na kaktuse/žehličke.

Myslela som si, že to po pár prejdených kilometroch a pár výletoch prestane, zadok si zvykne, ale nie je to tak. Je to stále rovnaké.

Prosím poraďte mi, ako si pomôcť, prípadne aká nová sedánka by mi mohla lepšie pasovať a nerobiť problémy...

Ďakujem :-)

ewinna

Stačí vymeniť sedačku, netreba hneď celý bicykel :) Alebo sa dajú kúpiť aj také gélové alebo aké vankúšiky, čo sa natiahnu na sedačku aj je to mäkšie a príjemnejšie.

Ivona1

Presne pre toto som radšej kúpila kvalitný bicykel a tento problém neriešim. Ale sú aj také podsedáky, tak príp. to skúste.

embryo

azeretka: sedlo ma byt vodorovne so zemou, pokial ho tak mas, nema zmysel stelovat jeho sklon ;-)

kupovat gelovy potah alebo sa spoliehat na cyklisticke nohavice je nezmysel, nakolko to len oddiali problem, ale vobec ho nevyriesi...

niektore obchody ponukaju testovanie sediel, ked ti po tyzdni nebude vyhovovat, mozes im ho neposkodene vratit... kazda rit je ina a neda sa vseobecne napisat, ktore ti bude najviac vyhovovat :-)

rozdiel muzska a zenska panva + co sposobuje trpnutie? (potrebna znalost ANJ)

www.youtube.com

azeretka

Ďakujem Vám za rady, asi mi neostáva nič, ako kúpiť novú sedánku. Koľko stojí a kde vykonávajú ten "odtlačok rite"? :D Voľakedy som mala bicykel, ktorý mi absolútne sedel, čo sa týka sedánky, ale ukradli mi ho. Teraz som kúpila nový a je to fakt katastrofa. Myslela som si že to prejde po pár jazdách, že si zadok zvykne, po zime to vždy bolí.. ale nič. Gelový poťah mi asi nepomôže, keďže sedánka je sama o sebe mäkká dosť, a aj tak je to katastrofa.. ešte skúsim poštelovať ten sklon, keď nie, budem kupovať novú... Je lepšie sa zamerať na širšiu alebo užšiu, resp. pomohla by taká s tou dierou v prostriedku? :D Ďakujem :-)

mam56

Ja som rád bicyklovával, kúpili mi značkové sedadlo (asi v akcii za pár eur), odvtedy už nebicyklovávam, lebo keď tak činím, tak mám guľky až pri krku.

spring

mna minuly rok tak bolela kostrc po prvom bicyklovani, ze som cele leto uz nemohla na bike ani sadnut a aj pri sadani na stolicku som mala mesiac (aj viac) bolesti ...

flegma

tak ja patrim k tym, ktorych boli prdel, a to hlavne po zimnej pauze :D a mam aj vypchaty zadok, aj gelovy potah na sedadle, pomaha mi pocas jazdy menit polohu...

bibicyklista

Ja pouzivam air sedadlo, ktore sa da dofukovat (integrovanou pumpickou) a vypustat, takze ked ma zacne ominat, tak si ho bud dofuknem alebo vypustim. Tym padom ma to zakazdym tlaci niekde inde, takze vydrzim na bicykli v pohode aj cely den a vecer ma nic neboli.

Jedna

Ja ked som kupovala sedlo, tak som v obchode sadla na taku podlozku a otlacili sa mi do nej kosti ci panva ci co to a podla sirky tych otlackov sme kupili sedlo... Asi ide aj o techniku sedenia a pedalovania.. Mna po dlhom bikovani boli prdel tak ci tak aj ked mam sedlo dobre aj ked mam speci nohavice., :)