Nesmierna bolesť zo sedačky na bicykli

Príspevok v téme: Nesmierna bolesť zo sedačky na bicykli
azeretka

Hľadala som radu na nete, ale nenašla som cyklo diskusiu, a myslím, že sa to týka trochu aj zdravia, keďže ide o bolesť zadku :-)))

Mám nový bicykel, sedánka na ňom je na omak mäkká, avšak už po pár minútach jazdy ma začne nehorázne tlačiť. Bolí a tŕpne mi zadok, bolí a tŕpne mi aj oblasť vagíny. Po čase mám pocit, ako keby som sedela na kaktuse/žehličke.

Myslela som si, že to po pár prejdených kilometroch a pár výletoch prestane, zadok si zvykne, ale nie je to tak. Je to stále rovnaké.

Prosím poraďte mi, ako si pomôcť, prípadne aká nová sedánka by mi mohla lepšie pasovať a nerobiť problémy...

Ďakujem :-)

Jedna

Skus si kupit cyklisticke nohavice - maju vo vnutri vsitu makku vlozku... Ale nie kazda vlozka je dobra... Existuje aj gelovy potah na sedadlo... Tiez si musis spravne nastavit sedadlo nielen vyskovo... Ked sa pozries na sedadlo odspodu, tak tam mas taku konstrukciu po ktorej sa sedadlo posuva dopredu dozadu a mozes si nastavit trocha aj sklon...

embryo

V pripade, ze pocitujes bolesti v oblastiach, kde chrbat straca svoje slusne meno a si presvedcena, ze mas sedlo spravne nastavene (vyska, sklon...) a mas vhodnu velkost bicykla, tak ti nepomoze nic ine ako jeho vymena.

V obchodoch dostat sedla specialne prisposobene damskej "ritnej" anatomii, skus sa na ne spytat ;-)

PS: makke sedlo zakonite neznamena, ze bude pohodlnejsie ako jeho mierne tvrdsia kolegyna... a to iste plati aj o jeho cene