6 mesiacov bez diagnózy

Príspevok v téme: 6 mesiacov bez diagnózy
Viktor1234

Dobrý deň. Prosím o pomoc. Budem vďačný za každú radu.

O mne: Muž, 26 rokov, od malička športovec, sedavé zamestnanie za počítačom (1 rok), nikdy vážnejšie zdravotné problémy

Začalo to v januári tohto roku kedy som mával bolesti hlavy a pociťoval som tlak za očami. Ako prvé vyšetrenie som absolvoval u očnej lebo v novembri som absolvoval operáciu očí (odstránenie dioptrií). Dve rôzne doktorky ma ubezpečili, že spomínanou operáciou to nebude. Nasledovalo vyšetrenie u neurológa, ktorý mi predpísal Nalgesin na bolesť hlavy a tá ustúpila. Neskôr som začal hlavne v práci pociťovať slabosť, únavu až mi bolo na odpadnutie. Neurologička mi doporučila magnézium Magne B6 a vitamín D Vigantol. Nepomáhalo mi to. Absolvoval som vyšetrenie krvi aj u Hematológa. Krv mám v poriadku. Bol som u Gastroentrológa na endoskopii a všetko v poriadku ani Helikobakter ani Celiakia. Taktiež som býval pomerne často prechladnutý tak som si myslel, že mám problémy s imunitou ale Imunológ mi to nepotvrdil, výsledky ok. Robili mi vyšetrenie štítnej žlazy z krvi ale opäť negatívne.
2x som bol už na pohotovosti kedy som myslel, že je so mnou koniec a povedali mi, že som mal predkolapsové stavy. Bol som kúsok od odpadnutia, tŕpli mi ruky, nohy a aj tvár. Pichli mi magnézium a trochu sa mi polepšilo. V marci sa mi objavil na bruchu pásový opar zhruba 10 cm dlhý. Moje stavy vyčerpania a malátnosti pokračovali. Dostával som injekciou Milgamu do zadku (trojkombinácia vt. B). V máji sa mi vyhádzal chrbát v oblasti lopatiek a ramien, na tvári a aj vo vlasoch. Mám ich stále vyzerajú ako "potničky". Začal som si uvedomovať že ma pobolieva krčná chrbtica. Absolvoval som rtg aj CT hlavy ale bolo to v poriadku. Ortopéd mi zistil skoliózu a stuhnutosť krčnej chrbtice. Chodím na elektroliečbu no skôr mi to škodí ako pomáha. Už sa mi viackrat stalo že ma tá rehabilitácia úplne vyčerpala. Absolvoval som EMG vyšetrenie kde mi zistili Hyperventilačnú tetániu. Začal som znova brať magnezium tentokrat Magnosolv šumienka a ešte som si kúpil rybí olej (kvoli vit. D). 2 týždne bez výsledku...ešte by som spomenul, že som stále bledý už pol roka, niekedy mi trpnu ruky alebo nohy. V spánku som mal párkrát kŕče v nohach. Nedávno som mal strašnú svalovicu vzadu na stehnách až som nemohol spať po zavretí očí sa mi točila hlava...fakt neviem čo to može byť, skúste mi prosím poradiť. Ďakujem.

ahjajjaj

ja som bola u MUDr. Haringa v Piešťanoch. Je to ozaj odborník, je súkromný lekár, za vyšetrenie sa platí. Určite navrhne niekoľko vyšetrení, ktoré si potom dáš Tvojími lekármi urobiť. Mne tam napríklad v Tvojích popisoch chýba MR mozgu a EEG.
Inak, ja som 9 mesiacov bez diagnózy a moja neurologička ma odpinkala na psychiatriu. Logicky ju mením a tlačím na to, aby som mala konečne diagnózu.

Peggie26

ahoj viktor :D tak je to síce zúfala situácia ako moja ale teším sa že nie som sama a že mi nešibe... :(:D .... ja som už 7. mesiac bez diagnozy :D ... a stale pátram... o chrbtici som v svojej otázke už ani nepísala mne začalo sťahovať hrudné svaly tuhnuť mi šija a niektoré dni som sa nemohla ani pohnúť taká to bola bolesť,,, začala som chodiť na fyzioterapie a tam mi povedala patrajte ďalej je to niečo z vnútra čo sťahuje tie svaly... :// prajem NÁM pevné nervy

Chocolade

Dobrý deň. Mám 23 rokov. Moje problémy začali najprv zvýšenou funkciou ŠŽ. Rok som brala kombináciu thyrozolu a euthyroxu. Potom som lieky začala svojvoľne vysadzovať, pretože mi bývalo z nich zle. Dalo by sa to prirovnať k tetanii k tým ľahším záchvatom myslím. (dezorientácia, ťažšie dýchanie, kŕče v nohách, rukách). Potom nasledovali časom silne záchvaty. Pomaly každý druhý deň na pohotovosti kde som pravidelne dostávala Apaurin. (Zabral vždy vynikajúce na dva týždne som mala vždy pokoj) tie silnejšie záchvaty zahrnovali prudké kŕče v tele že som nedokázala chodiť, silne triašky. Meravenie v tele a tvári. Endokrinologicka potvrdila taktiež príznaky na tetaniu a lieky sama zatrhla nakoľko mi už vychádzali výsledky zo ŠŽ v norme. Odporučila ma na neurologiu. Po EMG teste sa tetania potvrdila. Predpísala neurol a magnosolv. Neurol som nikdy neuzila magnosolv pár krát. Stav sa mi výrazne zlepšil ale nie na margo doktorov ale kvôli svojim informáciám ktoré som si sama vyhľadala a pár veci v živote zlepšila. Ľudia sa väčšinu spoliehaju len na doktorov a dajú na ich slova. Pritom niektorí doktori ani sami nevedia najlepšie. Najlepšie svoje telo a psychiku totiž každý človek pozná sám. A keď ešte nedošiel nato čo mu škodí a čo prospieva, zisti časom keď bude svoje vnútro viac počúvať. Príde na to kde spravil chybu a čo ma nevyriešené. Veľa ľudí si nepripusti že by mu problém robila psychika a stres. Ale psychika človeka a potláčane emócie vedia narobiť pekný bordel ? Začala som užívať Bion 3 imunity pravidelne každý deň ráno jednu tabletu. Zlepší to aj žalúdok a vtrebavanie vitamínov. A každý deň čaj materinu dušku. Musí byt bylina kvalitná. Užívanie týchto vitamínov a čaju výrazne zlepšilo moj stav. Ale treba sa aj vyhýbať stresu a veci si nepripúšťať k telu. Momentálne som už dlhšie bez nejakých liekov a mám bezzachvatove obdobie už dlhu dobu. Držím všetkým palce ktorí bojujú s podobnými príznakmi a touto diagnózou. Snáď niekomu moje info aspoň trochu pomôže. ?

kes

viktor presne ako vy mam to iste pisete ako keby som to bola ja neviem ako sa zbavit tej bolesti slabosti ahlavne to dlho trva

Viktor1234

RNG ďakujem za reakciu...chcem sa spýtať či sa dá kúpiť Calamarine olej aj na Slovensku? Našiel som zatiaľ len toto na amazone: www.amazon.com ...čo sa týka virálnej imunity tak som sa dočítal, že treba brať selen, zinok a probiotika. Vedeli by ste mi poradiť aké konkrétne typy si mám kúpiť?
A myslíte si, že by som si mal aj naďalej dopĺňať minerály ako doteraz? t.j. magnézium Magnosolv, vápnik Biomin a vitamín D EPA plus natural rybí olej. Ďakujem.

RNG

Viktor , vies ze mas tetaniu a ta je zo zlej absorbcie mineralov, tj musis adresovat svoje travenie(kyseliny enzymy mikrovlakniny a probiotika). Mas z toho aj podstatne znizenu aj viralnu imunitu,tj aj ine imunity zaroven, pre to sa ti premnozil v tele virus VZV, ktory nosime v tele cely zivot prakticky vsetci. Ten ti mapadol aj ine organy aj nervove obaly/myelin. Takze si musis zvysit co najskor aj viralnu imunitu, pozrie cez Google.sk pod mojim nickom a slovom herpes, ako na to.
Na regeneraciu myelinu treba brat DHA, co najdes napr v calamarine oleji. Davka je 2 x 1 gram DHA.

Viktor1234

hehe1 robili mi endoskopicke vyšetrenie na gastroentrologii a aj imunologicke som absolvoval...priznam sa ze o histaminovej intolerancii som nijdy nepocul a neviem ci ma na nu testovali. Chystam sa na kontrolu k imunologovi tak sa skusim spytat. Dakujem za radu.

hehe1

si si isty, ze mas test na histaminovu intoleranciu negativny? mozes mat aj potravinove alergie, ci intolerancie, prejavuju sa rozne, aj tetaniou, aj vyrazkami, mam velmi podobne problemy ako ty a problem je v creve, na to by som sa zameral, pretoze to je najpravdepodobnejsia pricina tvojich problemov... viac k tomu nemam co povedat