Dnešné vzťahy?

Príspevok v téme: Dnešné vzťahy?
taktak

Ahojte, nepotrebujem radu ani pomoc, chcela som tu len napísať jeden príspevok, lebo už sa nemôžem pozerať na dnešné 2-týždňové vzťahy. Dnes už držia vodku a cigaretu v ruke 10 ročné deti, a plačú že ich opustil frajer. 12 ročné dievčatá plačú lebo nenašli pravú lásku. Ja nechcem nikoho súdiť, ale kde je tá doba keď sme my ako 10 ročné deti behali po ihrisku a hrali sa s loptou ? Fakt, nemôžem nikoho súdiť, ale zamyslime sa, aké to tu bude o 10,20,30 rokov ? .. 5 ročné dievčatá budú chcieť mať frajera či ako ? .. Keď si pozerám príspevky ľudí na fb, typu "moja priatelka ma neustalu potrebu mi strkat "prstek" do riti", tak myslím nato, že som sa radšej ani nechcela narodiť. Ja som síce tiež nebola celý život slušné dievčatko, v škole som nemala najlepšie známky, ale cigaretu som v ruke nikdy nedržala a alkoholu som sa prvý krát napila možno v 19tich rokoch ! .. Prvého frajera som mala v 14tich rokoch, čo tiež nie je žiadna chvála, ale nebola to len také decká láska, teraz mám 28, a som stále s ním. Prešli sme si hádkami, a dosť ťažými chvíľami ale dnes už ľudia hádžu problémy za hlavu, radšej sa im vyhnú ako keby ich mali riešiť. Dnes už mám 3 ročnú dcérku, ale aj keď ona bude v puberte a generácia už bude úplne skazená, budem sa o ňu starať tak, aby pochopila že to čo robia tie dnešné detičky je hrozné ! Rodičia im dovolia všetko, kupujú im iPhoniky, a deti nevedia čo je to normálna výchova, robia si čo chcú. Je mi to fakt blbé toto tu písať, ale ak práve vy ste matka dieťaťa ktoré je v puberte, začnite s trochu prísnejšou výchovou aby sa táto generácia úplne nepokazila. :) Asi to každého nebude baviť čítať, ale tak trochu na zamyslenie tohto sveta. :) Čaute, dobrú noc. :)

Nina.

No je to na nič - tá dnešná doba. Ale nič s tým nespravíš. Tak najlepšie je nepozastavovať sa nad tým a proste vyťažiť zo života najviac čo sa dá a netrápiť sa dobou a podobne. Na svete je toľko problémov, že kebyže to má jeden človek všetko riešiť a vkuse sa tým zaoberať tak sa zblázni a aj tak nič nevyrieši. Zaoberaj sa sebou a svojím životom a snaž sa žiť čo najlepšie podľa svojho presvedčenia ako ty uznáš za vhodné. To je najviac čo môžeš spraviť.

diviak2015

anjelik chapem co chces vyjadrit pises pekne ale vsetko je to hrozne relativne subjektivne. co je zmysel zivota ? ako pre koho ako kedy v zavislosti na situacii. a nenasilna cesta je pekna myslienka ale neda sa vzdy uplatnovat. ak ti niekto pojde zabit tvoje dieta a ty ho budes moct zastavit iba tym ze zabijes, co urobis ? budes filozofovat nad nenasilnou cestou ? vies toto su take veci...

anjelik *

Diviak...je diametrálny rozdiel medzi tým, čo je dobré pre telo a čo je dobré pre život. Až keď dokážeš nahliadnuť na telo ako na mŕtvu vec a na bytosť v ňom, ako na predstaviteľa života, potom pochopíš to, čo som tým myslela. Ľudské telo ako také je aj telom zvieraťa, áno, tam patria také prejavy, aké si ty opísal. Ale s napĺňaním zmyslu života to nemá nič spoločné, jedná sa len o existenciu a zachovanie tela. Ktoré bytosť nutne potrebuje, aby sa mohla prejavovať. Je ale veľmi náročné vidieť to oddelene, vo všeobecnosti je najžiadúcejšie, aby bola dosiahnutá rovnováha medzi uspokojovaním potrieb tela a bytosti v ňom. Miera súcitu a empatie, daná vývojom, potom určuje, akým si človekom..či viac alebo menej sebeckým a otvoreným k potrebám aj tých druhých. :o)
Život vo svojej prirodzenosti vždy bude *oportunistický*, takže vždy tam bude prítomná potreba žiť..veď čo iné má život robiť a chcieť, ako práve žiť, len práve pochopenie, súcit a vcítenie sa do druhého určuje, ako. Či za cenu násilia voči ostatným, ako spomenutý príklad uvažujúceho náčelníka kmeňa, alebo hľadanie rozumovo podloženej, nenásilnej cesty.

diviak2015

uhm ano anjelik. to iste si povedala jedna komunita praludi ked videla druhu komunitu praludi ako im vosli do teritoria a povedali si nemozeme sa delit o zdroje obzivy ved to nam bude stazovat zivot, mame ich malo, pokapeme. pome ich pobit sviniarov a potom ich mozno aj zozereme ! ved dobre je to co napomaha prejavu zivota, jeho rozvijaniu, povedal nacelnik kmena...
toz dobro a zlo tak relativne pojmy az mam z toho zmiesane dojmy

anjelik *

Úplne najjednoduchšie vyjadrené: Dobré je to, čo napomáha prejavu života, jeho rozvíjaniu, napĺňaniu zmyslu života a zlé je to, čo tomu bráni. :o)

creature

K tej teme zlo a dobro sa mi paci jeden citat od Philipa Zimbarda - Niektori ludia su na strane dobra iba preto, lebo ich okolnosti nikdy neprinutili, alebo nezviedli k tomu, aby tuto hranicu prekrocili.

Kýčera

-Taktak, držím palce pri výchove,ak sa Ti to podarí, bude svet krajší aj vzťahy. Ak tak urobia viacerí, bude to ešte krajšie. Prečítala som to celé viackrát, bavilo ma to, ideš na to dobre, ale musím Ti povedať, že v puberte je už neskoro začať s prísnejšou výchovou a výchovou vôbec. Tá sa musí začať hneď po narodení dieťaťa. Je DOBRÉ, ak sa mladý človek ako Ty zamýšľa nad takýmito vecami a aj keď si rady nežiadala, napísala som Ti pár postrehov a samozrejme majú pravdu aj všetci ostatní, kt. sa vyjadrili predo mnou, či po mne, môžeš z toho čerpať.
-Delete 2, ja som bola presvedčená o tom, že Ty vieš rozlíšiť dobro od zla. Ten Tvoj príklad nebol práve najšťastnejší, to si si odskočil do právnej roviny. Sú tu predsa aj iné možnosti - poprosiť o jedlo, peniaz, šaty, ľudia pomáhajú. Neraz som pomohla aj ja, nakoľko viem, ako to je byť hladný. Jedlo sa u nás nevyhadzuje, papier, sklo, škrupiny,...zbierajú, človeku v núdzi pomáha, šaty, topánky,... rozdávajú a ak je človek slušný, používa zázračné slovíčka, má snahu, pomáha sa mu. Nik z nás nevie, či sa zajtra na dlažbe neocitne on, ja, či tu pomoc nebude potrebovať. No a nakoniec všetci pomáhame/pomáhate prispievaním do tohto súkromného fóra.
-Takže sa všetci majte a veľa múdrych, vtipných a inšpirujúcich myšlienok vám prajem, obohacujú aj mňa.

sewie

delete, aj ja ti mozem vyvratit tvoje tvrdenia, aj definovat chybu, ale na co? to je uz prilis do hlbky a mimo temu a islo by o zbytocne spamy...

to dolezite bolo povedane.

Slobodna

Existuje svetlo a tma? Zlo je absencia svetla.
Ale nechce sa mi riesit nezmyselne filozoficke dotahovanie, ktore je mimo temu.