Potrebujem poradiť liečim sa už dlho na psychyatrii teraz mi moja obvodná doktorka potrebuje vziať krv, lenže nejako sa nedarí bola som tam včera aj dnes no zbytočne ako sa priblíži s ihlou k mojej ruke koniec proste mam panický strach s toho predtým som mala tiež ale nie až takýto, v pondelok idem mojej psychyatričke mslíte že tá by mi nemohla vziať tu krv? Mám pocit že u nej by sa to mohlo podariť berie vôbec psychyater krv?prosím poradte
Môže psychiater robit odbery?
Je to smiešne ale nedokážem to, doma a v čakárni ešte som odhodlaná že pár sekund vydržim ako sa priblíži k ruke s ihlou konec zúfala som už potrebujem vziať tú krv, no bola som tam vo štvrtok marny pokus bola som tam v piatok zase sa to nepodarilo, už som sama na seba nahnevaná povedala že ked sa odhodlám aby som prišla hocikedy chcela som tam ist v pondelok aj s mamou skusit ale ona pondelky zase ordinuje až od 12 tej talže najskôr v utorok tam možem ist
Tak sa odvráť, zatvor oči, zatni zuby a hlavne uvolni ruku, iné ma už fakt nenapadá ako sa v tvojom prípade s tým popasovať...a s obvodnou si sa teda ako dohodla? Prídeš budúci týždeň?
Ina9 môj problém je taký že ja si lahnem otočim sa ale ked vidim že sa približuje s ihlou k mojej ruke koniec, a fakt potrebujem tu krv zobrat len neviem ako :(
skús pred odberom poriadne doplniť tekutiny, aby nebol problém s tým, že ti tá krv poriadne nepotečie a inak prečo sa tam pozeráš, veď stačí odvrátiť hlavu :)...problém s odberom by asi nemal byť, ale mala by si mať papierik od obvodnej na čo konkrétne potrebuješ odbery (šž, pečeňové testy...)
Tak uz keby mi ju zoberie neni problem aby som si ju do labaku zaniesla aj sama mne ide iba o ten samotny odber
psychiater studoval medicinu rovnako ako ktorykolvek iny lekar, predpokladam, ze tam ma aj zdravotnu sestru. nemal by byt problem s odberom samotnym, problem moze byt s labakom, kam krv ma ist a kto prepravu zabezpeci, ak napr. tvoj psychiater nema s niektorymi zmluvu.