Kokosový olej na alergiu

Príspevok v téme: Kokosový olej na alergiu
patuska20

Ahojte, sesterka ma problem s alergiou, je alergicka na seno a taketo vselijake blbosti co rastu v lete, cela je z toho opuchnuta, cervena a rezu ju oci a na nete som citala, ze kokosovy olej potlaca alergiu natieranim na vnutornu stranu nosnej dutiny, mate s tym niekto skusenosti? ci to pomaha? dakujem za odpovede :)

lombardo1981

Ovocie sa démonizuje kvôli fruktóze. Je pravda, že fruktóza môže v nadmernom množstve škodiť (tak ako všetko ostatné), že ju väčšina buniek nedokáže využiť ako zdroj energie, že sa metabolizuje v pečeni a jedným z konečných produktov sú triglyceridy (a medziproduktom je kyselina močová či voľné radikály). Skôr sa to ale týka glukózo-fruktózového sirupu (HFCS). Čo sú sladidlá, ktoré sa vyrábajú enzymatickou premenou glukózy na fruktózu.
Všetko sa to začalo, keď v roku 2010, kedy Princentonská Univerzita robila výskum o vysoko-glukózovom kukuričnom sirupe a zistila, že potkany, ktoré ho prijímali, pribrali viac ako tie, ktoré prijímali obyčajný stolový cukor. Druhý pokus, ktorý robili odhalil, že HFCS spôsobuje tzv. metabolický syndróm (obezita, vysoký cholesterol, nízky dobrý cholesterol, vysoký krvný tlak). A práve tento sirup je spájaný s nárastom obezity v USA.
www.princeton.edu
Tieto štúdie sa zaoberali, či je fruktóza v ovocí škodlivá alebo nie. Škodlivosť nebola preukázaná. Dáva sa to do súvisu predovšetkým s vlákninou, ktorá spomaľuje odburávanie fruktózy v pečeni (a tá istá vláknina znižuje cholesterol, znižuje absorbciu karbohydrátov a dokonca sa ukazuje, že napomáha pri znižovaní hmotnosti). Ale i s inými žložkami, ako sú antioxidanty, vitamíny, minerály a fytonutrienty (flavonoidy, lykopén, beta-karotén, chlorofyl):
www.journal-of-hepatology.eu
diabetes.diabetesjournals.org
jn.nutrition.org
ajcn.nutrition.org
onlinelibrary.wiley.com
www.bmj.com
www.sciencedirect.com

Moireal

Suhlasim ze mlieko je odpad ale demonizovat ovocie sa mi zda prehnane.
Ovocie je najlahsie stravitelna skupina potravin, nehovoriac o tom ako cisti a osviezuje telo.

vitavi

Nemala som problémy s trávením mlieka, ale kožné alergie. I na tie zaberá vylúčiť mlieko, pretože mlieko oslabuje pokožku, a tá nezabráni prieniku alergénov. Mlieko zhoršuje imunitu i tým, ktorí sú schopní stráviť ho.

Tak isto sladkosti, chémia a ovocné kyseliny.

Pevná a minerálmi dobre zásobená pokožka a sliznice tvoria bariéru, ktorá je základom ochrany pred škodlivými činiteľmi.

Kýčera

Pokiaľ sa jedná o potravinové ALERGIE,tak tých sa zbaviť NEDÁ.Inak je to však s intoleranciami-okrem histamínovej a laktózovej.

RNG

Alergia na mlieko je sposobena nedoastatkom spravnych enzymov na stravenie roznych zloziek mlieka, ci uz laktozy(mliecny cukor) alebo biekovin ako kazein a dokonca aj tukov. Ale na stastie dnes uz existuju doplnove enzymy specificky na stravenie mlieka, ako napr produkt firmy Enzymedica, pod nazvom Lacto complete milk digestion, co v kazdej kapsuli maju dost enzymu na stravenie pohara mlieka a ked ich beries na prazdny aludok, odmoria telo od zamorujucich mliecnych zloziek z minulosti.

vitavi

Zbavila som sa alergie a poznám i viacero ľudí, ktorí sa úspešne zbavili iných typov alergií. Stačilo odstrániť mlieko a mliečne výrobky, sladkosti s cukrom, ovocie, rafinované a chemické prídavné látky.
Dodať minerály.
Ľahké formy zmiznú po mesiaci, ťažšie max. po pol roku až roku postupne.

zuzi74

odpovedam, nehnevam sa, pretoze ja som nikde nepisala, ze kokosovy olej na to pomaha.
Ale nemam vseobecne doveru v lekaroch a to som navstevovala aj dost dobru alergologicku. Vzdy to bolo len o liekoch, ktore maju xy dalsich vedlajsich ucinkov. Lieky mi moju alergiu utlmili len docasne aj to len trosicku.
Takze snazim sa hladat aj ine sposoby.

odpovedam

zuzi, nehnevaj sa, ale podla teba je alergiolog nekompetentny na liecbu alergie, ale clanok na internete o kokosovom oleji, ktory pisal nejaky random redaktor, je odborny? Alergie su nevyliecitelne, iba niektore sa daju naozaj vyliecit. ale vo vacsine pripadov ide len o potlacenie priznakov. Vies, aka to je ulava, ked sice mas alergiu, ale necitis ju? ja sama s alergiou bojujem a dakujem bohu za lieky. Mimochodom, liecebne ucinky kokosoveho oleja dokazane nikdy neboli, to tvrdi len reklama a dietny priemysel.

RNG

Blbost. Na vzdusnwe alergie je treba pouzit quercitin 3 x 600 mg
Kokosak mozno trosticku zabrani pelu, plesnovym vytrusom drazdit nosne dierky ale co s ostatkom tela?