Zdravím mám veľký problém čo sa týka vnímania reality a seba samého..
Dosť často na mňa príde akoby som nemal svoje telo, akoby som ho proste ani nevedel ovládať..
Je to zložité vysvetliť, ale je to hrozný pocit a strašne sa bojím..
A ešte mám pocit akoby veci okolo mňa neboli reálne.
Veľký strach mám z tohto a potrebujem pomoc..
Vážny problém vnímania..
ja to mam tiež , je to na prd ked citenie a videnie reality je okresané
sa nerob chudatkom ja som bol natom tak zle ze by si neveril...hybaj tam a casom sa to napravi
Bojím sa, že už je neskoro na liečbu, že to už zašlo do veľmi zlého stavu..:(
Ahoj.
Choď tam sám a sestrička či doktorka Ti už poradia čo robiť, neboj sa.
Tak teraz je to už veľmi vážne..
Vôbec si neuvedomujem sám seba, akoby som bol mimo svojho tela, je to hrozné, asi sa zabijem..:(
Snažím sa prehovoriť rodičov, ale furt si melú svoje..
Sám tam ísť nemôžem lebo nemám 15..
Neviem už čo robiť..:(
v 17 rokoch mi to zacalo mama bola proti tak som zdvyhol tu plesnivu rit a isiel som sam k psychyatrovi...prides povis co a ako ona urci diagnozu....
chod ku psychyatrovi a daj sa liecit ja som mal to iste 2 roky a nakoniec mi zabral diazepam....neurol,xanax,a podobne veci su sracky s toho mi bolo este horsie...a este uzivam Alventu 150 MG....skus mozno to pomoze a na spanok mam mirzaten 45 mg....vela stastia
man123,
pokiaľ máš naozaj pocit, že to nezvládaš, musíš nejako tých vašich prehovoriť, nejak na nich zatlač, že žiadaš aspoň jedno sedenie u psychológa, treba ich zlomiť.
Je to čiastočne aj začarovaný kruh myšlienok a obáv, že čo sa ti deje. Mozog je v strese a nevie sa ukľudniť.
Skús si možno prečítať tento článok, možno ti to pomôže:
blog.depersonalizace.info
Každopádne, ak sa niečo nájde, čo ti to zlepší, tak to nebude až také vážne a zvládneš to.
Keď už nič tak aspoň ti odporúčam si ísť kúpiť nejaké vitamíny - magnézium, niacín, nejaké Bčko (hlaavne B6), C a podobne. Možno aj nejaké čaje na uvoľnenie, napr. medovkový.
Nižšie som už písal, že rodičia si myslia, že si vymýšľam a nechcú ma nikam zobrať..:/