Ahojte, veľmi ma trápi moja váha mám 99 kíl, 173cm a 21 rokov. Za posledné roky sa mi váha pohybovala okolo 85-90 kíl, vtedy mi ani moc nevadilo pár kíl na viac cítila som sa fajn avšak za posledný rok som nabrala vyše 10 kíl a už sa necítim tak fajn. Pritom veľa nejem, snažím sa vyhýbať sladkému, všade chodím pešo aj do školy pár krát do týždňa chodím na prechádzky so psom či si zajazdiť na bicykli. Mám problémy so štítnou žľazou a taktiež som astmatička. Čiže schudnúť pre mňa čo i len jedno kilo znamená veľa námahy a ani sa nestihnem spamätať a už je späť. Keďže sa blížim k 100-vke trápim sa čoraz viac. Viete mi poradiť ako začať s chudnutím a s cvičením tak aby som mohla vidieť výsledky? Možno aj nejaké vitamíny, ktoré by mi pomohli? Taktiež som počula dobré recenzie na zelený čaj. Privítam akúkoľvek vašu skúsenosť a radu. Ďakujem :)
Trápenie s kilami
co ti radi miska je totalna hlupost, lebo takto to nevydzis jest ani tri dni. dolezite je jest kazde tri hodiny male porcie. tvoj prijem kalorii musi byt nizsi nez vydaj. sacharidy jedz len doobeda ked necvicis. a jedz maso, ryby, orechy, zeleninu
Prepac, ale stitna zlaza a astma su len vyhovorky. A ziadne vitaminy ti nepomozu. Treba v prvom rade nejest. A ked uz jest, tak minimum a zdravo (zelenina, ovocie, jogurt, acidko, tofu...)
Keby si si na ranajky dala jablko, na obed salat (samotny a zo zeleniny, nie ako prilohu) a na veceru jogurt tak za dva mesiace schudnes 15 kil. A ak potom nezacnes tlacit do seba celu chladnicku tak si minimalne tych -12 kg udrzis.