Trápenie s kilami

Príspevok v téme: Trápenie s kilami
el25

Ahojte, veľmi ma trápi moja váha mám 99 kíl, 173cm a 21 rokov. Za posledné roky sa mi váha pohybovala okolo 85-90 kíl, vtedy mi ani moc nevadilo pár kíl na viac cítila som sa fajn avšak za posledný rok som nabrala vyše 10 kíl a už sa necítim tak fajn. Pritom veľa nejem, snažím sa vyhýbať sladkému, všade chodím pešo aj do školy pár krát do týždňa chodím na prechádzky so psom či si zajazdiť na bicykli. Mám problémy so štítnou žľazou a taktiež som astmatička. Čiže schudnúť pre mňa čo i len jedno kilo znamená veľa námahy a ani sa nestihnem spamätať a už je späť. Keďže sa blížim k 100-vke trápim sa čoraz viac. Viete mi poradiť ako začať s chudnutím a s cvičením tak aby som mohla vidieť výsledky? Možno aj nejaké vitamíny, ktoré by mi pomohli? Taktiež som počula dobré recenzie na zelený čaj. Privítam akúkoľvek vašu skúsenosť a radu. Ďakujem :)

Mis-ka

Kýčera, nemudruj prosím ťa.
Moja sestra je ťažká astmatička tak asi viem o čom píšem.
Drahé dámy, ak niektorá z vás schudne za dva mesiace 2é kg ako ja aj pri tých istých liekoch, potom prosím buďte múdre, dobre? Ja to narozdiel od vás píšem podľa vlastnej skúsenosti.
A mimochodom, tú váhu si držím už 7 rokov, takže žiadny jojo efekt nehrozí.
Ale chápem, že je ľahšie sa vyhovárať na štítnu žľazu...
Opakujem, aj ja mám zníženú funkciu ŠŽ už 15 rokov a aj tak som zhodila koľko som potrebovala...

Kýčera

Mis-ka,pani doktorka,asi vieš niečo,čo ja nie,tak by ma veľmi zaujímalo,odkedy ASTMATICI nedostávajú na svoju liečbu kortikosteroidy=kortikoidy,veľmi ma to zaujíma,tak buď taká dobrá a napíš.A ak môžeš,prezraď aj to,odkiaľ vieš,aké všetky lieky berie a ako vplývajú na jej váhu.Vďaka.

Ria_94

Mis-ka, ani nie tak lieky, ako samotná choroba vedie k priberaniu... Podľa toho, či máš hypo- alebo hyper-tyreózu, chudneš alebo priberáš... Netvrdím, že sa tých kíl nedá zbaviť, ale určite vo väčšej miere za to zakladateľka nemôže, že ich nabrala...

sewie

el25. Chudnut len tak bez vedomosti nema zmysel. mozes si ublizit a zbytocne sa cyklit v kruhu ktory nikam nepovedie. Takze bud treba zapojit odbornika-dietologa, ktory ti navrhne stravu presne na mieru k tvojej diagnoze a k tomu pripojit vhodne cvicenie, alebo ak na to nie su financie-odporucam zapojit vlastne studium-nastudovat si info o metabolizme, zdravej strave, co kedy a ako...kazde telo je ine, ale da ti to velmi dobry zaklad. Ja som sa napr samostudiom sama vyliecila z anorexie a bulimie.nazbierala som si potrebne vedomosti, co kedy a ako a podarilo sa! Verim ze vsetko sa da!

aspon male rady: vyhybaj sa veciam ktore sa tvaria ako zdrave: zapekane musli, cornflaky, jogurty(lacne, ktore jogurt videli tak na polici v obchode), odtucnene vyrobky!(vela ludi si mysli ze znizeny podiel tuku znamena menej kalorii, ale to co nie je tuk sa nahradi sacharidami a inymi vecami), dietne limonady!(jedovaty aspartan),soja(rozhadzuje zenske hormony:( ), pi samozrejme cistu vodu, zeleny caj-pomaha travit, jedz pikantne-pomaha spalovat a skor citis nasytenie, cibula, zemiaky korenova zelenina, spargla-reguluju hladinu vody v tele (casto krat je vysoka vaha aj nahromadena prebytocna voda,ovocie nejest vecer-dlho sa travi a kvasi v zaludku- z toho isteho dovodu ho nikdy nejedz ako dezert!!! ovocie len na lacno!mozes si dat aj sladke ale idealne v prvu polku dna.

A jedna dolezita vec! Uzivaj si zivot! Pozitivna mysel pomaha! ak sa clovek strachuje ze bude priberat, zacne sa unho vylucovat ista latka ktora spomaluje spalovanie a clovek viac pribera...znie to sialene ale nasa mysel ma vacsi vplyv ako si myslime:)

drzim zatial palce, ak ma este nieco napadne, dopisem:)

sewie

Mis-ka, ten jedalnicek co si navrhla je cesta do hrobu. prosim ta neviem cim prechadzas ale neockuj tieto chore napady inym, dakujem a drzim ti palce (myslim to uprimne)

Mis-ka

Milé dámy, najmä kýčera, pri astme sa kortikoidy neberú, pokiaľ sa nejedná o život ohrozujúci stav. Inhalačné kortikoidy nemajú vedľajšie účinky.
Za druhé, ja sama mám hypotyreózu (euthyrox 100mg denne) a beriem prednison 10mg denne a schudla som aj popri tom. Tak ako som písala.
Takže výhovorky typ "mám chorú štítnu žľazu" sú pre lenivých. Takže kto tu trepe, Ria?
Prestaňte sa všetci vyhovárať na žľazu a lieky, kto chce, SCHUDNE ako ja aj popri tom!!!

Ria_94

V prvom rade nepočúvaj Mis-ku, trepe nezmysly!!! Môže za to štítna žľaza, v popise chorôb to tam máš... A čo sa týka jedenia, ja som jedla po nástupe do roboty max 3-krát denne, a za rok som pribrala 12 kíl... Trz som posledný mesiac držala *diétu*, jedla som 5-krát denne, malé porcie, a na desiatu a olovrant (druhé a štvrté jedlo) som mala ovocie a zeleninu... Schudla som 5 kíl, pritom cvičiť som cvičila len brušáky, trz chcem ešte aj behať.. A k tomu som si občas dávala aj sladkosti ( 20 gramov čokolády, trochu zmrzliny, polku horálky, niekedy pár čipsov)... Celá pointa je v tom, že keď budeš málo jesť, tvoje telo si uloží aj to málo do zálohy, a z toho priberieš...

Kýčera

Váhu Ti ovplyvňujú Tvoje choroby a lieky,kt.berieš a nie sú to žiadne výhovorky!Mala by si sa v prvom rade zamerať na to,čo môžeš spraviť Ty,ak môžeš,na ovplyvnenie svojich chorôb tak,aby si znížila príjem kortikosteroidov,hormónov,...Mala by si pravidelne detoxikovať,piť hlavne vodu,jesť tak,ako Ti píše Hgccv-5x denne malé porcie, správne jedlá kombinovať,ovocie jesť na prázdny žalúdok,...zastaviť priberanie.

Shayleen

el25 ja mam tiez s.z a aj astmu ale aj tak sa mi podariko schudnúť 30 kg za 3 m. Jedla som 3x denne na veceru nic ťažkého a vela cvičila hlavne 200 brusakov a bycikel. Nemusis prehanat pekne pomaly a pojde to. Co mne este v chudnuti pomohlo boli tabketky fat absorber skus pozriet ci dostanes v lekarni