Matka

Príspevok v téme: Matka
TVDD

Ahojte,

mám dosť vážny problém a už potrebujem počuť nejaký laický, nezainteresovaný názor, lebo sa inak asi zbláznim.

Mám 18 rokov, pochádzam zo štyroch súrodencov /traja starší bratia/, žijem v kompletnej rodine so psami a rybkou v akvárku. A moja mama zjavne trpí nejakou poruchou nervov. 18 rokov som ju pre to odsudzovala, pretože ma 18 rokov prehliadala a kritizovala, no dnes sa po rozhovore s otcom vo mne niečo zlomilo.

Aby ste ma pochopili...
Od malička som sa snažila robiť veci tak, aby na mňa rodičia mohli byť hrdí. Už na základnej som hrávala v divadle, navštevovala ZUŠ, písala poéziu a vyhrávala s ňou súťaže, chodila som recitovať, so starostom som cca od 15stich moderovala verejné podujatia.
Moja mama nevidela ani jedno predstavenie, nečítala ani jednu báseň. Za to stačilo meškať domov 10min. a dostala som taký výprask, že inde by snáď volali políciu. Nikdy sme nemali peňazí na zvyš, no vždy sme finančne dokázali výjsť tak, že nám doma nič nechýbalo. No jedného krásneho dňa prišiel domov papier tuším ako poďakovanie za pôžičku. Naša mamina si vzala 1000€ pôžičku, nikomu nič nepovedala a peniaze odišli ktovie kam. Otca to vtedy dosť vytočilo ale je typ, čo veci rieši v kľude. Vtedy sa pobalila a na tri dni odišla z domu. Potom sa vrátila, lebo samozrejme nemala kam ísť a už nemala ani peniaze.
Alebo raz sa stalo, že ocino chcel kukať hokej, tak v zápale amoku strhla z okna celú záclonu. Dávnejšie som chodievala susede strážiť malého synčeka. Raz som prišla o polhodinu domov neskôr, tak mi poslala smsku: \\\"Domov už chodiť nemusíš. Už nemáš mamu, ty kurva!\\\" a keď som prišla domov, tvárila sa ako keby sa nič nestalo.
Mám 18 rokov a keď si ideme niekam s partiou posedieť, tak musím byť o 23:00 doma. Žiadna diskotéka, žiadna chata, opekačka, stanovačka... nie o 23:00 musím byť doma! Inak, je schopná prísť po mňa a za vlasy /doslova/ ma dotiahnuť domov.

No dnes, som sa pre toto celé otcovi v aute rozplakala, cestou k babke. A povedal mi jednu vec. Moja mama vraj pred tým ako spoznala môjho otca bola 2x vo väzení, chlapov menila ako na bežiacom páse a proste... čo to mám za matku? Som z toho znechutená a vôbec neviem, čo s tým. Pátrať po tom, čo bola moja mama zač? Konfrontovať ju? Pred dvomi rokmi mi jedna dlhoročná rodinná priateľka povedala, že keď so mnou mama otehotnela, preplakala dva dni a nechcela si ma nechať. Ako sa dá s niečím takým vyrovnať? Chytá amoky, stále kričí, nikto jej nie je dosť dobrý... Nemôže mať nejakú nervovú poruchu? Alebo... čokoľvek...

EvickaBBB

TVDD velka skoda, ze to s tou vasou maminou vyzera tak zle, ale aj keby cely svet chcel, aby sa zmenila, ale ona sama to chciet nebude, nepohnu sa veci k lepsiemu nikdy a nakoniec sa vsetci rozprchnete kamsi do sveta, vdaka comu sa sice za kratky cas dostanete s viacerymi cudzimi jazykmi na aktivnu uroven a na Slovensko sa uz nebudete chciet vratit, ale mama je len jedna a hovorim, velka skoda, ze si svoj zivot posrala prave mama tvoja. Od takych mam deti utekaju do zahranicia, do podnajmov a na ubytovne a takto nejako vidim aj tvoju buducnost. Aspon ja na tvojom mieste by som odisla, lebo ineho cloveka zmenit, to sa neda a ak ti zivot pod jednou strechou s tym clovekom nesedi, tak od takeho cloveka jedine odist. Ty v zahranici zarobis prachy, zaplatis jej starobinec a bude aj vlk syty aj ovca cela, aj tvoje svedomie ciste, aj o mamu postarane.

Fleur-de-lis

Uf, no mrzí ma to. Ako sa k tebe správa nie je tvoja vina a ani si to nezaslúžiš.
A obdivujem ťa, že sa v živote snažíš, že ideš ďalej, že chceš byť dobrým človekom.
Tvoja mama asi sama nemala detstvo naporiadku a v mladosti nevedela ako zvládať život. Jej prejavy nie sú v poriadku a mrzí ma, že tým trpí rodina.
Sú rôzne veci, ktoré vedú ľudí k takému správaniu. Určite to nie je vyrovnaná osoba a nesie si v sebe veľa hnevu a nespokojnosti, možno najviac k sebe samej, a vybíja si to na druhých. Zrejme odmietla zodpovednosť... A možno to niekde vo vnútri chce zmeniť, ale nevie ako. Sú ľudia, ktorým ich vlastná povaha prerástla cez hlavu a sami si s ňou nevedia rady... Veď vlastne každý máme niečo, čo by sme chceli na sebe zmeniť, ale nejde to.
Nemôžem ju súdiť, lebo neviem čo všetko ju viedlo k tomu, že sa takto stavia k životu.
Ani neviem aký by k nej bol najlepší prístup od teda ako dcéry.
Ak máš silu jej odpúšťať tak to pre svoje dobro a dobro rodiny skús...
Že ťa nechcela a stále máš pocit, že ťa nechce, no ani si to neviem predstaviť. Ale viem, že si tu, lebo to niekto chcel a že ťa nikto nemôže nahradiť. Si výnimočná, nikto iný neprežil to čo ty, nikto sa nedíva na veci presne ako ty, a možno práve táto bolestná skúsenosť raz prinesie uzdravenie a pomoc druhým a zas skúsenosť niekoho iného uzdravenie tebe.
Prajem ti veľa múdrosti, trpezlivosti a lásky.

orcikova

ja mam 3 deti,tiez mam tazky zivot,som uz trochu starsia,ale toto co vystraja tvoja mama neni normalne,mala by byt na teba pysna a nie ta takto ponizovat, co by som ja dala za taku dceru ako si ty,na rukach by som ta nosila,podla mna je tvoja matka chora,a maliby ste ju dotlacit klekarovi,ty mysli na seba a matkou ak ti mozen poradit sa nezaoberaj,tysivelmi sikovna a mudra daleko to v zivote dosiahnes .Drzim prsty a drz sa ahoj

_meno

Ahoj TVDD

Svet je taky, ze ked sa poznanie rozsiri, zlo sa premeni na "dobro".

Napríklad keby som napisal ze detstvoj tvojej mamky, jej rodicia aki boli k nej zli ... ze ona opakovala ich spravania a kam to az dosmerovalo ... ked je tvoja mamka obetou tvojich starkych ... nahradila nenavist voci matke lutost voci nej.

Podobne mozem povedat ze jej hrozne spravanie sa jej vracia v podobe jej katastrofálneho zivota. Ona si to samozrejme absolutne vôbec neuvedomuje.

_____
Realita je taka ze ona to ignoruje, nevnima - aka je, co si tym sposobuje. Cesta k laske vediet skrze lasku - odpustit si minulost, ponaucit sa z nej. Pozriet sa na pritomnost, zhodnutit juj. Pozriet sa do buducnosti aka by mohla byt, co by mohlo byt v nej pridane.

Ako dendynka pise krasne, velmi pekne :)

Drzim palce a prajem vela stastia a radosti TVDD

dendynka

Mozno sa s nou nikto nerozprava a nikto ju nepocuva. Mozno sa boji niekoho z minulosti. Mozno sa jej niekto vyhraza, ze ti ublizi. Mozno ho chcela uplatit tymi peniazmi... Ma strach a tie vykyvy su volanim o pomoc. Chodi medzi ludi? Urcite je to makacka taka velka rodina. Deti nevidia casto mnozstvo drobnej prace ktoru niekto musi urobit... Chodite niekam na dovolenky? Niekedy aj predlzeny vykend urobi zazraky... Asi sa citi prehliadana a toto je jediny sposob ako vie na seba upozornit. Ze aj ona je medzi vami. Clovek, ktory ma 4 deti, ktore v ramci moznosti vie zabezpecit iste nie je zly... Dostane niekedy darcek, kvety, mile slovo? Mate cas niekedy len na nu? Alebo ju prehliadate? Ze je ako kus nabytku, ktory je vzdy doma? Nesie zo sebou tarchu minulosti a iste aj smitok, ktory mozno nikto nechape... pochopenie, cas a rozhovor - asi to potrebuje... Drzim palce aby ste nasli cestu k sebe

Kýčera

Ale môže.Môže mať telesné,psychické,ale aj nervové ochorenie.Mali by ste ju dotlačiť na vyšetrenie k lekárovi.K

hshn

Tvoja rodina dlhodobo trpi financnym nedostatkom. Keby ste mali dostatok penazi, tvoja mama by nebola frustrovana a neriesila by hluposti typu ze meskas 10 minut. Ale s tym ti my bohuzial nevieme pomoct.