Rowan - ja zase rada pisem basne, no nerobim to casto, mozno napisem tak jednu za rok. Robim to vtedy, ak ma niekto nastve a totalne naserie, potom o nom napisem vtipnu basnicku a bavim sa na nej, aj ju dam rodicom a surodencom precitat a zostava to viac, menej v rodine, neuvazujem o nejakom vydavani basni, iba nedavno som jednu poslala do casopisu, len este neviem, ci mi ju tam uverejnia, ale viac-menej je mi to aj jedno. Pisanie basni je fajn, je to hra so slovami, sranda a zabava.
Ty si az prilis dobry clovek pre tento sucasny zly, skazeny svet. Poznala som zopar takych dievcat a stastie v laske predsa nasli, ale nasli ho v spolocenstve mladych krestanov a uz su vydate. Ak byvas v BA, pripadne v niektorom z okresnych miest, mozno sa tam niekde stretava krestanska mladez, chodis do kostola? Si katolicka? Zvyknu sa organizovat aj rozne stretnutia katolickej mladeze. Tam by si mozno vedela niekoho najst.
Ludia sa ti budu snazit stale niekoho dohodit. Ale kto ta odpudzuje, s tym nechod. Ja som kedysi robila vo fabrike na Slovensku a o vazny vztah som zaujem vobec nemala, vrazala som peniaze do zubov a snazila som sa ako-tak setrit si na studium a hovorila som kolegyniam jasne, ze raz pojdem na vysoku, ze mam gymnazium a ony sa mi snazili dohodit retardovaneho, co nevychodil ani osobitnu, so zubnym plakom a stale mastnymi vlasmi a smradlaveho, co nedbal o seba a nonstop nadrzaneho, co mu vtak v gatiach stal vkuse a bolo by mu byvalo uplne jedno, ktoru zensku si vezme, len aby nejaku mal, co bude 24 hodin denne len nohy roztahovat, ale ja som sex nikdy akosi nemusela a vyhovuje mi zivot bez neho, cize absolutne nevhodneho chlapa pre mna mi ponukali a uz na pohlad vyzeral ako mumak a mantak, take su zeny vo fabrikach, skodoradostne a zabavychtive a ty si pred nimi kludne aj vystrel sama zo seba a zabav sa s nimi aj tak, ze posrandujes aj na vlastny ucet, vsak preco nie, ale az tak daleko nezachadzaj, aby si si brala retardovaneho, to by uz bolo moc. Si prilis inteligentna, aby si si brala niekoho takeho, pri kom by si nadobudla pocit, ze pri nom osprostievas. Neviem, teda, ci ta ten chlap, ktoreho sa ti snazili dohodit, odpudzoval po stranke telesnej, alebo po stranke inteligencnej, ale aj tak si ho neber.
Mozno by bolo fajn, keby si sa prihlasila dialkovo na nejaku VS, napriklad na Ekonomicku univerzitu do BA, ak ta ekonomia aspon trochu bavi. Tam najdes studentov roznej vekovej kategorie, budu tam presne taki okolo 30-tky a predpokladam, ze slusni a inteligentni a mozno prave tam nejakemu padnes do oka, kto vie? Pripadne prihlasit sa na nejaky jazykovy kurz a tam sa na teba usmeje stastie. Kazdopadne hladaj medzi inteligentnymi, aj ked je to urcite dost tazke, kedze mladi hufom utekaju do zahranicia, a vobec sa im necudjem, lebo je to to najlepsie, co vzhladom na slovenske pomery platov a cien mozu urobit, zmiznut a uz sa nevratit.
Co tak podat si inzerat? Pripadne precitat nejake inzeraty, ale skor v casopisoch ako na internete. Skus v casopisoch ako Slovenka, Zivot, ak si krestanka tak aj Katolicke noviny. Na internete najdes asi skor takych, ktorym ide len o sex a ty chces v prvom rade vztah. Pripadne vies si predstavit, ze by si vypadla na nejaky poznavaci zajazd, ale sama? Mozno tam nejakeho spoznas, ktory tam tiez bude sam. Ak pracujes vo fabrike, tam si radsej chlapa nehladaj, myslim si, ze ti nie su pre teba. Ja som tiez kedysi pracovala vo fabrike a akonahle sa tam objavil nejaky inteligentny, ktory aj celkom slusne vyzeraz, odrobil par mesiacov, mozno rok a uz ho nebolo, len sa povedalo, ze zmizol do zahranicia. Si vo fabrike? Co tak zmenit zamestnanie? V Bratislave je kopa firiem ako IBM a podobnych, kde sa aj bez VS clovek uchyti, ale len pod podmienkou, ze na aktivnej urovni ovlada aspon jeden svetovy jazk - AJ, NJ. Nech by si tak odisla na jeden rok do Nemecka opatrovat deti a s perfektnou nemcinou by si sa odtial vratila, potom do IBM do BA... bola by si v kancelarii, mala by si inteligentnych kolegov, ale aj kolegyne, medzi ktorymi by bola sanca nejake kamaratky si najst, co by ta mozno aj s niekym normalnym zoznamili... Este stale nie je neskoro, ved mnohi muzi si zenu do vazneho vztahu na zalozenie si rodiny zacinaju hladat az po tridsiatke. To len vo vyspelych krajinach je to ine, ale na Slovensku vzhladom na zlu financnu situaciu ludi sa uz maloktora zena odvazi na prve dieta skor ako v 30-tke.