Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Žena strelec versus muž škorpión

Príspevok v téme: Žena strelec versus muž škorpión
Katka-a

Ja som narodená v znamení strelca a môj nový priateľ je škorpión. Poznáme sa štyri mesiace a niekedy to medzi nami trošku v názoroch škrípe.
Je tu niekto v znamení škorpiona alebo má či mal partnera muža škorpiona? Aké sú to povahy? Niečo som si čítala na webe ale nemala som v reáli ešte partnera škorpiona. Akí sú to ľudia a povahy? Lebo mám niekedy pocit že nevie čo chce a je dosť náladovy a falošný.
Ďakujem

Nina.

Je rozdiel medzi horoskopmi v časopisoch, či niekde na internete v ženských magazínoch a pod. - a serioznou astrologiou. Pretože to, čo je načmárané v časopisoch a to, kde sa všetko točí len okolo slnečného znamenia sú samozrejme hlúposti. Ale keď si človek z astrologie čo to naštuduje, tak zistí, že je to veľmi zaujímavé a že mnohé veci sedia a človek môže vďaka astrologii lepšie spoznať samého seba a pochopiť mnohé súvislosti. Ale treba si uvedomiť, že astrologia nie je v žiadnom prípade len o slnku a znameniach. Dôležité sú aj ostatné planéty, ascendent, postavenie domov a umiestnenie planét v domoch. Horoskopy čo sa týka budúcnosti - tie v časopisoch sú úplne nezmyselné pretože stačí ak je jeden človek narodený 11.3.1989 a druhý 12.3.1989 a majú už rozdielne tranzity, stačí rozdiel ani nie, že jedeň deň, ale často len pár hodín a môže tam byť zmena. A tiež je dobré používať direkcie a solárny horoskop.
Čo sa týka charakteristiky jednotlivca tak prvoradý je radix a tam si treba všímať všetko - všetky planéty od slnka, cez venušu až po pluto. Rôzne prvky v horoskope ako je Čierna Luna, Cheirón, Severný a južný uzol, postavenie a planéty v domoch, tvar horoskopu, zastúpenie živlov a samozrejme aspekty. A to je len zlomok z toho čo astrologia ponúka. Ešte sú tu totiž rôzne druhy partnerských horoskopov, rôzne systémy domov, midpointy atď. atď. Človek sa v tom nezačne orientovať za deň, treba sa tomu venovať dlhú dobu a ani to neznamená, že keď sa tomu niekto venuje 10 rokov tak je nejaký úžasný astrolog - treba to mať jednoducho aj trošku v sebe a nie je všetko len teoria - treba získavať poznatky o astrologii aj v praxi a spraviť si vlastný úsudok. Ja osobne sa astrologii venujem, pretože ma to proste baví, ale aj tak sa nepovažujem za odborníčku. Dokonca neviem, či by som si trúfla niekomu zostaviť horoskopy. Asi jedine kamarátom a sama sebe samozrejme. :)

nahnevana

adr1a

Ahoj, som rada, že si to zistila, dnes ti napíšem všetky informácie, len potrebujem ešte vedieť miesto/mesto narodenia. Tam sa berie do úvahy aj zemepisná šírka :)

A čo sa týka toho lunárneho znamenia - tvoj priateľ má lunárne znamenie v strelcovi a ty ho máš v rakovi.

Napíšem potom k tomu viac, neboj, myslím na to :)

Žmurko8

@astro: Len interpretujem všeobecnú charakteristiku. Netvrdím, že práve jej škorpión bude ten najhorší, ale vo všeobecnosti je brané toto znamenie ako najhoršie. Ak o tom nevieš, asi si sa dostala k astrológii najbližšie len týmto nickom, čo si si vytvorila. Druhá vec, všeobecná tendencia práve Vodnárov predkladá ako najlepšie príklady. Treba DOŠTUDOVAŤ! astrológiu.

Prezyvka055

Neviem ale kto urcuju povahu podla nejakych znameni v horoskope a vobec cita sa horoskopi ten to v hlave vporiadku mat nemoze.

embryo

Žmurko8: ak sa clovek dokaze venovat niekolko rokov pavede s menom astrologia, tak by mal zacat uvazovat nad odbornou pomocou :-)

astro

Žmurko8, prosim ta, ako moze clovek, ktory sa niekolko rokov venoval astrologii, napisat, ze nejake znamenie (v tomto pripade skorpion), je najhorsie?? Ved to je hruba chyba v chapani astrologie! Kazde znamenie je rovnako dobre, ALE ak je spravne pochopene. Kazdy z nas ma v sebe nieco z KAZDEHO znamenia zverokruhu, ibaze namiesane v inom pomere. Ak sa vyuziva energia z jednotlivych znameni v spravnych oblastiach zivota, tak, ako to ma dana osoba zapisane v horoskope, vtedy je clovek stastny. Skorpion ma manipulatorske schopnosti, je takticky, presibany, ale ak tieto schopnosti vyuziva spravnym smerom v zivote, ma to vyhrane. Potrebuje ist do hlbky a vyhladava extremne emocne napatie v beznom zivote. A nie je pravda, ze iba pozoruju druhych ludi, lebo oni idu do hlbky aj v sebe, radi spoznavaju sami seba, prist na koren veci je pre nich ako sol. Jeho tajomne a necitatelne spravanie iba zakryva jeho zranitelnost. Je pravda, ze ak ide o nepochopeneho skorpiona, moze vsetko znicit, alebo sa sam v sebe stratit. Ale v podstate som iba chcela napisat, ze neexistuje zle alebo dobre znamenie. Vsetky su si rovne :) Ps. ja som vodnar, ale rovnako ako nemozes vyhlasit, ze skorpion je najhorsie znamenie, rovnako tak nemozes napisat, ze vodnar je najlepsie znamenie. :)

Žmurko8

Ako človek, kto sa niekoľko rokov zaoberal astrológiou ti môžem povedať, že Škorpión je vo všeobecnosti považovaný za najhoršie znamenie. Jasné, budú ľudia, čo ti budú tvrdiť, že závisí od povahy... áno závisí, len bohužiaľ do veľkej miery to určuje práve aj to znamenie. Či si to človek chce pripustiť či nie, ale z 95% to sedí. Povedala by som, že priprav sa na žiarlivosť, ťažkú povahu, že bude chcieť aby to vo vzťahu išlo podľa jeho predstáv, myslí si že je pán situácie. Škorpióni radi pozorujú a skúmajú z diaľky druhých ľudí, avšak, že by mali trochu skúmať aj seba a svoje správanie, to im zvyčajne nenapadne.

Ono závisí aj od zhody znamení. Všimla som si, že niekto tvrdí, že Vodnári sú klamári a pritom sú považovaní za najlepšie znamenie zo všetkých. Možno síce dotyčná narazila na negatívneho Vodnára, kedy sa to stať môže, ale skôr by som to prisudzovala tomu, že to proste nie je znamenie pre ňu. Tu uznaj sama, či je to pre teba vhodné, ale riaď sa skôr jeho správaním než znamením, lebo nie všetko čo vyzerá zle je naozaj zlé. Uvidíš či v tvojom prípade bude spojenie ohňa (ty) a vody (on) pozitívne alebo nie.

adr1a

Katka. Ja sama som škorpionka. Moji partneri boli so mňou vždy dokonale šťastní, spokojní a mali pri mne pocit, že našli svoj ideál (to sú ich slová a názory. A prečo nie sme už spolu? To nechcem tu rozoberať, ale rozchod som vždy iniciovala ja). Poznám veľa škorpionov. Vychádzam s nimi výborne. V podstate nemám problémy s nikým..aj keď ľudí ako takých až tak moc nemusím. A ty sa chceš akože riadiť teraz kámoškami? Veď to sú ich vlastné skúsenosti zážitky ktoré s tebou nemusia vôbec korešpondovať. Tak ako nájdeš dobrých aj zlých ľudí v ktoromkoľvek inom znamení, tak je to aj tu. Závisí hlavne od konkrétneho človeka. Genetika, vplyv výchovy a celkového formovania životom skúsenosťami ako takými, odžité, vplyv iných ľudí okolia prostredia iq eq atd atd xy faktorov vplyvov. Človek je ako také puzzle. A práve vplyv znamenia - všetkého čo s tým súvisí je len časť z celku. Riaď sa hlavne svojimi pocitmi intuíciou, zdravým rozumom a tzv.šiestym zmyslom. Katka. Nik z ľudí nie je dokonalým tvorom. Aj ty máš určite svoje plusy aj mínusy, prednosti i nedostatky. Každý vzťah by mal byť okrem lásky naplnený aj zrelosťou (nemyslím ani tak na telesnú fyzickú ako skôr emocionálnu sociálnu psychicku atd), toleranciou, vzájomnou úctou rešpektom aj istým nadhľadom. Lebo ak nejde o život..tak ide o h..
Ber a akceptuj partnera takého, aký je. Ak si s ním, pravdepodobne má tých pozitív viac než toho zlého. Buď ho miluješ takého aký je alebo.. No ver, že žiaden vzťah ani človek nie je o žiadnej dokonalosti (to potom stráviš celý život jeho márnym hľadaním) ale schopnosť výjsť a porozumieť samému sebe ako aj iným ľuďom z tvojho okruhu a blízkosti. Polož si ruku na srdce a odpovedz úprimne, či ty sama si dokonalá najlepšia skvelá úžasná atd atd. Isto nie. Ale to nie je nik. A na ľuďoch je krásna práve ta ich nedokonalosť a isté nedostatky..

Katka-a

Doležité to možno až tak nieje aké je kto znamenie ale niektorí ľudia v mojom okolí vravia že na vzťah to má značný vplyv. A kamošky mi vraveli že škorpiony sú hnusné povahy. A keď som čitala tie linky od vodnára čo tu dal tak vidím že sa až tak veľmi nemýlili. Mala som uja škorpiona a bol strašne sebecký a uštipačný. Stále mal blbé poznámky na ľudí vo svojom okolí ktorými ich zraňoval. Ten môj nieje zlý človek ale niekedy má také divné nálady že z neho neviem čo chce a čo si myslí. Strašne vie meniť názory a postoje v priebehu jedného dňa. Je ako počasie. Tak som chcela vedieť či tu mal alebo má niekto vzťah s tak komplikovanou bytošťou. A ešte keď tam píšu že sa vedia mstiť na človeku ktorého znenávidia.. On je taký akoby stále niečo v sebe riešil. Akoby ho blhy štípali taký nepokojný je až ma to znervozňuje niekedy. Keď sa ho spýtam čo je, tak len odvrkne že nič nič. Niekedy akoby som doňho nevidela. Taký tajnostkár.