Čo na seba - kolonoskopia

Príspevok v téme: Čo na seba - kolonoskopia
emina1234

Zdravím,
zajtra ma čaká kololono...bojím sa jak čert, už 2 týždne ma z toho bolí žalúdok...ale dnes konečne riešim praktické veci:
1/ môžem si dať ráno 2-3 hod. pred vyšetrením nejakú tabl. na ukľudnenie nervov...napr, PERSEN?
2/ ako sa obliecť? dlhšie tričko ako gyndošovi? ležíte na stole na boku, od pol pása budem asi holá a potom mi dá sestrička cez zadok nejakú plachtu s dierou? lebo na rektoskopii 2 roky do zadu to tak bolo.... akurát že poloha bola na štyroch...

Kýčera

Takže,dievča,Ty trpíš syndrómom BIELEHO PLÁŠTA a si aj veľmi hanblivá,ale dúfam,že nie na všetky-pekárov, mäsiarov,...Takže v kľude to môžeš absovovať a čo si na ukľudnenie zvolíš je na Tebe,ale ak si dáš ten Persen,povedz to lekárovi,nemusí,ale aj môže to s injekciou zareagovať.A TASTY to nemyslela v zlom,chcela Ťa len upokojiť,aby si zbytočne nestresovala a hodila to za hlavu.Lekári to neriešia,sú zvyknutí na všeličo,len my-poniektorí pacienti máme s tým problém.Tak sa drž.

kolonoskopka

Tak niekotre vysetrenia su pre cloveka dost neprijemne u gyndosa, u gastraca tam lekar uz fakt prekracuje osobnu hranicu pacienta aj ked z nutnosti. Odhalovat intimne miesta pred uplne cudzim clovekom nieje prijemne leda exhibicionistovi snad. Ale normalnemu cloveku je to trapne aj ked je to lekar a este tak zena muzovi lekarovi ci muz zene lekarke. Predsa zadok a predok su miesta na tele ktore su bezne pred cudzimi zrakmi zahalene. Drzim palce nech to zvladnes a daj vediet potom ako si to zvladla a ako to nakociec prebehlo.

emina1234

však toto...mám alergiu na prach a plesne /ale nepotvrdenú/ proste keď
robím v prašnom al. plesnivom prostredí, kýcham a sčervenejú oči, ale tým že biele plášte moc nemusím, nemám to potvrdené, už-už som sa chystala alergologovi, v tom čase prišli problémy s črevom, súbežne 2 lekárov by som psych. nezvládla...
mám podozrenie aj na potrav.alergie, na lieky neviem, lebo žiadne neužívam..../a ANTB/ už 10 rokov vôbec nie...takže aj to ma trochu stresuje, že keď mi niečo-čokoľvek -nielen na nervy pichnú, ako zareaguje moje telo...je to taká zacyklovaná zaležitosť u mňa...

emina1234

ďakujem dievčatá za pochopenie....áno...môj gastráč aj gyndoš sú páni 55+ takže preto...
inak ja sa celkovo bojím lekárov, všeobecnému ako chorá osoba nechodím lebo som nemala dobrých 10 rokov angínu, chodím akurát tak na preventívky a to ma totálne ubíja, keď som bola pred 2 rokmi na mamografii, nespala som niekoľko nocí /sama neviem.../ ináč mám 2 detičky, s tými väčšinou chodí padiatričke manžel, ja to ťažko zvládam.....takže asi tak, čo je pre niekoho "normál" to je pre mňa .....horror....toto je malé vysvetlenie pre TASTY

Kýčera

A načo máš alergiu?Thiuramové substancie?Nejaké lieky?Neviem,čo pichajú,ale mohlo by dôjsť ku kontraindikácii,príp. by Ti už odmietli injekciu,ale ak budeš mať nervy aj po vyriešení oblečenia a budeš sa báť,tak by som na Tvojom mieste volila tu injekciu,aby si zvládla celé vyšetrenie.

Kýčera

Tak sa nenervuj,nie sme všetci rovnakí,vyšetrenia na uro,gyno a gastrológii nedokážeme vnímať ako vyšetrenia u zubára.Sprav si na nejakých bavlnených nohavičkách dieru,túto obši aj ručne a máš vymaľované.Alebo použi tú plienku,nemyslím,že by dr.Klucho žartoval.Lekár to musí rešpektovať,a kľudne si daj aj to dlhé tričko,budeš v pohode a psychicky to lepšie zvládneš. Ak by vyšetrenie robila žena,myslím,že by Ti to až tak nevadilo.

kolonoskopka

Daj si tricko siahajuce tesne pod zadkom alebo taky svetrik konciaci tesne pod zadkom ono je to fakt trapne behat pred gastracom s odhalenou pipinou. Gyndos je zvyknuty ale gastrac? A to bude lekar ci lekarka? A ta poloha na styroch na stole to fakt je trapne pre pacienta ako by ta sli napichat odzadu take nedostojne. Viem pochopit ako sa citis.

emina1234

ďakujem...som alergik...prosím upresniť: Persen a injekcia môžu zreagovať? čo by bolo vhodnejšie? /injekcia na ukľudnenie alebo Persen?/