Zdravím,
zajtra ma čaká kololono...bojím sa jak čert, už 2 týždne ma z toho bolí žalúdok...ale dnes konečne riešim praktické veci:
1/ môžem si dať ráno 2-3 hod. pred vyšetrením nejakú tabl. na ukľudnenie nervov...napr, PERSEN?
2/ ako sa obliecť? dlhšie tričko ako gyndošovi? ležíte na stole na boku, od pol pása budem asi holá a potom mi dá sestrička cez zadok nejakú plachtu s dierou? lebo na rektoskopii 2 roky do zadu to tak bolo.... akurát že poloha bola na štyroch...
Čo na seba - kolonoskopia
Gratulujem!! Tak ako?? Bolelo to ci ani az tak nie a ako dlho to asi trvalo??
Gratulujem! Že to už máš za sebou :) A že si to celkom dobre zvládla a hlavne, že si v poriadku! :)
Tak blahozelam k uspesnemu vysetreniu! Ako vidim drzala si sa hrdinsky. Uz to mas za sebou :) Jak fajne nie? A vcera clovek stresoval..
Zdravím Kýčera..nakoľko som sa cítila po psych.stránke ozaj O.K. /asi nedostatkom spánku, cítila som sa ako nadránom po fasadobrom plese/ nedala som si ani Persen, ani mi u lekára nič na nervy nepichli, čo ma ale zarazilo, že mi nepichli vôbec nič!!! ani od bolesti, ani minimálny oblbovaák, aj som sa na to pýtala, a sestrička, že nedávajú...bola som z tej odpovede taká vystresovaná , že som nebola schopná ďalej argumentovať ..../a doma som si to tak pekne naštudovala, pripravila lenže v reálnom živote mi to bolo na 2 veci/....
Si zlatá,že si sa ozvala,držala som Ti päste.Brucho Ťa bolelo od vzduchu,kt. sa Ti dostalo do čriev pri vyšetrení,hlavne,že vycháza von.A čo si si dala,Presen alebo injekciu?
No tak ja sa hlásim...keď už niekto založí tému, má priam morálnu povinnosť /DDD/ dopovedať ten svoj príbeh: bože...."prekakala" som celú noc...cca od 21.00-04.00 som bola asi 15xkrát, konečnik nadranc /mám hemoroidy/ išla zo mňa len voda...ale ráno som bola psych. celkom v pohode...asi nedostatkom spánku...no a v ordinácii??pýtam sa sestričky, že nejaké papier.gaťky alebo plentu s dietou nedávate? že nedávajú ...veľmi zlato sa mňa usmievala jak na blázna, tak som jej vysvetlila, že potrebujeme byť v pohodke a vytiahla som na ňu pižamové kraťase s veľkou dierou a ona na to:"aj tak sa dá!!!"
takže kolono som podstúpila zahalená...ale potom sa mi zdal tento problém dosť malicherný, nakoľko to príšerne bolelo!! DR.prešiel asi 1/2 čreva a potom to skončil...ufff....chválabohu nič nenašiel a ja som išla domov...čo ma ale zarazilo, že ma ešte 2 hodiny dosť bolelo a tlačilo brucho až kým som sa nevyprdkala....
Je to v každej ambulancii iné. Zober si proste na seba pre istotu staršie dlhé tričko. A Persen s malým množstvom vody si môžeš dať. Držím palce. A ak by si náhodou potrebovala kolono aj v budúcnosti, skús s doktorom prediskutovať, či by nebola vhodnejšia kolonografia (CT hrubého čreva). Cirkus okolo je síce skoro rovnaký, ale to tak nebolí a je to asi o polovicu kratšie.
najlepsie je dat si krinolinu
Ja som bola na kolonoskopii pred 3 rokmi v Žiline a tam mi dali také papierové kraťasy, ktoré mali na zadku dieru, takže som tam nahá nepobehovala. Ale injekciu vám tam dajú, až keď vidia, že skapínate. Dopredu nie. Bolo mi povedané, že 99% ľudí to vydrží aj bez nej, tak ju nedávajú. Ale že sa spoza dverí sem tam počuť výkrik alebo stony, to im nevadí.
DRnemaSancu-dobrý nápad,bavila som sa.Bolo by zaujímavé zistiť,ako by asi zareagoval lekár na takéhoto pacienta a natočiť o tom niečo.Už som sa zľakla,že si poslala video z kolnoskopie,kt. som videla asi pred rokom,no šúľali sme sa od smiechu asi týždeň.