Chcela by som nadviazat na temu mather o maternici. V poslednej dobe sa casto zamyslam, nad tym ci mat dieta. Partnera mam a aj byvanie. Ale, podla mna mat dieta je velmi drahe. Nakolko ja keby mam dieta nechcela by som, aby trpelo nedostatkom. Museli by sme predat 2 izbovy byt a kupit 3 izbovy. Tie stresy po narodeni baba, stale plac, nevyspanie sa, prebalovanie plienok. A to tehotenstvo, velke brucho, priberanie, vysiace prsia z kojenia atd. Peniaze do oblecenia, hraciek, 24 hodinova starostlivost. Ved staci chvilkova nepozornost, a moze byt uraz. A potom obdobie vzdoru, puberta atd. Deti mam rada, ale stoji toto za to? Momentalne si zijeme spolu cez 3 roky s drahym, v objati kukame po praci filmy, cez vikendy vstaneme z postele, ked sa nam chce, doma vzdy klud, prijemna atmosfera, ziaden rev, pistanie atd. Ked sa rozhodneme schulime sa k sebe a pospime si, vypneme telku a klud. A mame obaja cez 30. Napiste mi prosim, ci naozaj stoji za tie nervy, peniaze, nevyspanie atd. dieta? Opakujem deti milujem,.su krasne, a ten ich usmev, na 2-3 hodiny sa velmi rada postaram. Viem, ze vlastne je ovela viac, clovek ho miluje, ale aj tak...
Mat, ci nemat dieta?
Sassska len pre detail nie sme v kancloch ale v research facility :D ale inak ked som robil este na slovensku v SAVke tak to tiez moc ine nebolo (myslim nazorovo).
A tiez som nepovedal ze ten vztah to znici to su tvoje slova. Ja som povedal ze ten vztah to zmeni.
A tu si sama odporujes na jednej strane vravis ze ked bol vztah na hovno predtym je aj potom s cim suhlasim a druhej strane povies ze dieta ma vztah posilnit a upevnit s cim nesuhlasim.
Ked je vztah dobry netreba ho posilnovat ani upevnovat lebo je dobry, jedine ak by nebol a potom plati to co si povedala ako prve ze?
A inak preco by som mal prijst do veku ked zrazu mam chciet deti?
Zaujimave ze ked niekto chce deti malokto mu povie ze mozno ze este pride do veku ked deti chciet mat nebude :D len na margo tej rovnovahy ktoru spominas.
Prezyvka, ja som sa ani nestavala do ulohy hovorit za muzov o ich vnimani rodicovstva..teda sa nepovazujem za zasvetenu..len neviem kde ty beries tu istotu, ze tvoja tlupa v kancli je zrovna postacujuca statisticka vzorka na to aby si vyslovil sud, ze vo vacsine pripadov dieta poznaci vztah v negativnom slova zmysle..moj nazor je, ze taky vztah nebol dobry ani predtym a to co je v srackach dieta len zhorsi..byt dobrym rodicom a zaroven partnerom je sakra tazke a mali by sa do toho pustat len ludia, ktori su si oporou v toho druheho stopercentne isti a tuzia potom obaja..dieta ma vztah upevnit, posilnit, ma byt jeho krasnym vyustenim a nie ho znicit..ved to je chory pohlad
poznam xy skvelych otcov a manzelov..a hovor si co chces, moja skusenost je ze striktne proti detom je stale len malo parov..ti co nechcu su stale drvivou mensinou..a tak to ma byt, nech je nejaka rovnovaha..ozaj to nie je pre kazdeho, kazdy vyznava iny zivotny styl, ma ine priority, hodnoty..ja to nikomu nezazlievam..ak ste sa tak rozhodli obaja, tak je to uplne v poriadku..mozno si este mlady a tiez prides do veku, ze po detoch zatuzis..
Sassska Ja iba vravim ze nie kazdeho to bavi a ked to ocividne nebavi zakladatelku temy tak ju to nebude bavit vobec.
Majorita chlapov by sa na materskej zcvolka tak preto chodia do roboty.
A vlastne nepoznam niekoho kto by hovoril o zlepseni mozno preto generalizujem :D lebo aj ti co mali homeoffici si ich zrusili aby mohli ist do prace lebo doma vraj nic nespravia tj pracovat z domu sa neda a potrebuju prijst aj na ine myslienky a ked maju byt produktivny je to lepsie v praci. To nie je moj vymysel :D ja deti nemam.
Aj ked rad by som si precital nejaku story o oteckovi od otecka ktory by to chvalil po vsetkych strankach. Mozno by to zmenilo moj nazor. Aj ked to moze byt tak trochu jedno ked s partnerkou deti nechceme ale pozeral by som sa na to trochu inak. Predsa len v spolocnosti chlapov v praci sa bavime tak trosku viac otvorene o roznych veciach ked tam nie su zeny akurat :D takze ako zena asi nebudes ta zasvatenejsia hovorit o tom co si myslia.
btw pomoze niekedy zena muzovi s pracou? len tak na margo :D malokedy aj to niekedy poriadne ani nazor nevedia povedat na jednoduchu vec nie to na nieco komplexne z roboty.
Prezyvka, nie nepodvadza..vsetky jeho kolegyne strcim do vrecka s prehladom a aj po porode :D este nejake tvoje zvlastne dedukcie?
nemusis sa tak uzkostlivo upinat na vsetko, co som napisala a utocit na mna..ja som sa ti snazila len vysvetlit, co ty ako chlap aj tak nikdy nepochopis :)
Prezyvka, a ja som tiez popisala len fakt, ze ak by ti tvoji kamosi viac doma pomahali a venovali sa zene miesto toho, aby umyselne zostavali v praci dlhsie, tak by ten vztah nemusel ist do haja a zenam by v konecnom dosledku v takej miere nehrablo :D kapis? preco by som ja nemohla vyvodit vlastne zavery, presne tak ako si to spravil ty? a vztah mas len taky, aky si ho spravis ty a tvoja partnerka..nemusis tu vyplakavat a pausalizovat..vzdy je to o konkretnych dvoch ludoch..poznam vztahy ktore su v riti a to nemusia mat ani dieta :)
ty tu zovseobecnujes o 90 percentach akurat na zaklade par pripadov z tvojho okolia..cize sudis jedine ty..uvedom sa!
a na zaklade coho si si prosim dovolil povedat, ze ja tebe nieco zavidim?
Sassska btw co ta podvazda manzel s kolegynou alebo mas nejaky komplex z toho?
Sassska ale ved tato tema je skor o nemani dietata a nevyzreta si ty ked sudis ludi na zaklade toho ci chcu alebo nechcu mat deti. Uvedom sa!
Inak pre vsetkych ostatne, ja vam neberiem to ze sa starate ze ste unavene. Ja som nepovedal ze nic nerobite, ja som vravel ake to je. Priciny kazdy pozna, nemusite tu vypisovat zee ALE ALE ALE ALE detsko ja sa musim starat a podobne ze muzi hovno robia, ano, skoro hovno robime to je pravda ja sa nehadam v tomto.
Ja som popisal fakt a to vec ze nasledkom toho "stresu" okolo dietata zenam vacsinou "hrabne" a to je viacmenej pravda kedze vacsina znamych potvrdila ze ich vztah isiel do haja potom respektive uz to nebolo to co bolo.
Ved to je to na co sa predsa zakladatelka temy pytala nie? Tak som odpovedal. A Sasska a spol. Nezavidte nam, bola to vasa volba ich mat alebo chciet. :)
Nečítala som žiaden príspevok,preto píšem svoj názor,ale možno Ti to tu už niekto napísal.Ak to vyhovuje Tebe a Tvojmu partnerovi,je to v poriadku.JE to VÁŠ ŽIVOT,VAŠE ROZHODNUTIE a nikoho do toho nič,dokonca ani blízkych.Tí si názor môžu povedať,ale musia rešpektovať vaše rozhodnutia.A to si nenapísala,čo všetko môže také tehotenstvo zanechať na fyzickom zdraví ženy.Doba sa zmenila,ľudia žijú inak,majú na vec iné názory,správajú sa zodpovednejšie, ale 1 vec zostala,a tou je VÝZNAM a HODNOTA RODINY.Nežijeme v USA,kde 18-ročný ide z domu a stará sa sám o seba,tu dieťa je dieťaťom aj v 50-ke.Čas ešte máš,možno zmeníte názor,možno si dieťa adoptujete v staršom veku,...Mať dieťa je nielen"drahé",ale aj veľmi ZODPOVEDNÉ,tu neide len o peniaze /nájdi si pár pubertálnych sťažností na rodičov/,ale o ČAS,o budovanie VZŤAHOV a aj keď dáš dieťaťu tú najlepšiu výchovu,nevieš,čo z neho vyrastie.
Sasska...palec hore! ani ja by som to lepšie nenapísala!!!
Prezyvka, skus byt v pohotovosti 24 hodin denne, permanentne nevyspaty s kruhami pod ocami, dole natrhnuty ze si nebudes moct sadnut, vysrat sa..pochopitelne na ziadny sex nebudes mat ani pomyslenie, v najhorsom ho pre partnera odtrpis..bradavky ta budu z kojenia boliet ako keby ti do nich niekto ihlami pichal, kavu si rano miesas jednou rukou, budes rad ak absolvujes rychlu sprchu a aspon raz za cas si umyjes hlavu, o nejakom osobnostnom raste, sebarealizacii nemoze byt ani reci, lebo skratka ten maly cloviecik je na teba totalne odkazany a potrebuje ta..ak toto vsetko pochopis, potom sa mozeme bavit o tom, ako zenskym po narodeni dietata dokaze hrabnut! lenze ty si to nedokazes predstavit ani minimalne, inak by si nedokazal napist taky bohapusty blud..
chlapi vedia velke hovno, co je to byt doma s malym babatkom a potom sa este cuduju, ze sa zena zmenila a ta vymalovana kolegynka z prace je zrazu sympatickejsia ako kedykolvek predtym..ano, zmena pride..ale mala by sa tykat celej rodiny a kazdy v rodine by tu zmenu mal akceptovat a stotoznit sa s nou..nie ze chlap si bude nadalej hoviet a viest jeden bezstarostny zivot a cudovat sa jak tela, ze doma uz nema tu istu osobu, pripadne ziarlit na vlastne dieta..vies ono treba doma trosku pomoct tej zene, odbremenit ju ako mozes, povarovat aby sa aj ona mohla sebarealizovat alebo aspon si na chvilu nohy vylozit..treba si uvedomit, co musi dennodenne od porodu prezivat, aby z tvojho dietata vychovala spravneho cloveka..chlap sa ma snazit tiez spravit vsetko preto aby jej mantinely nemuseli siahat len po plienky a grcky..ono je to tazke, narocne byt rodicom, zivot sa zmeni, ale pre mna urcite k lepsiemu, nadobudol iny rozmer, moje dieta ho spravilo dokonalym a je len na dvoch partneroch ako dopadne ich partnersky zivot po narodeni dietata..dolezite je neprestat byt partnermi (zajst do kina, na veceru, predlzeny vikend, rozpravat sa a bez dietata)..neprestat byt partnermi, milencami, najlepsimi kamaratmi je velmi dolezite, aj ked top priorita je uz navzdy vase dieta..fakt si sem niekedy pridem uvedomit, ze aky poklad mam doma v podobe mojho chlapa a aky mam fajn zivot a kam az mozem klesnut..
ak niekto o dietati a o vsetkom co s nim suvisi zmysla tak, ako Prezyvka alebo zakladatelka..tak ich prosim nemajte, nie je to nic pre pohodlne, sebecke, nevyzrete osobnosti..budu trpiet akurat tie deti..