Mat, ci nemat dieta?

Príspevok v téme: Mat, ci nemat dieta?
babaatko

Chcela by som nadviazat na temu mather o maternici. V poslednej dobe sa casto zamyslam, nad tym ci mat dieta. Partnera mam a aj byvanie. Ale, podla mna mat dieta je velmi drahe. Nakolko ja keby mam dieta nechcela by som, aby trpelo nedostatkom. Museli by sme predat 2 izbovy byt a kupit 3 izbovy. Tie stresy po narodeni baba, stale plac, nevyspanie sa, prebalovanie plienok. A to tehotenstvo, velke brucho, priberanie, vysiace prsia z kojenia atd. Peniaze do oblecenia, hraciek, 24 hodinova starostlivost. Ved staci chvilkova nepozornost, a moze byt uraz. A potom obdobie vzdoru, puberta atd. Deti mam rada, ale stoji toto za to? Momentalne si zijeme spolu cez 3 roky s drahym, v objati kukame po praci filmy, cez vikendy vstaneme z postele, ked sa nam chce, doma vzdy klud, prijemna atmosfera, ziaden rev, pistanie atd. Ked sa rozhodneme schulime sa k sebe a pospime si, vypneme telku a klud. A mame obaja cez 30. Napiste mi prosim, ci naozaj stoji za tie nervy, peniaze, nevyspanie atd. dieta? Opakujem deti milujem,.su krasne, a ten ich usmev, na 2-3 hodiny sa velmi rada postaram. Viem, ze vlastne je ovela viac, clovek ho miluje, ale aj tak...

aničička

díky, ja dúfam, že do 10 rokov. chcem ešte dodať jedno, že mám veľa skúseností s deťmi, viem, čo je to tráviť s nimi dni aj noci, čiže to nie je len moja naivná fantázia. a ešte keď k tomu pridám môj ochranársky pud, keď sa bojím pri každom kroku, aby sa mu/jej niečo nestalo, až to možno preháňam. po takom dni sa ľahko zaspáva :D ale tú radosť v očiach každé ráno, keď vás zbadá, nenahradí nič a nabudí do celého dňa :)

aničička

ja nemám dieťa, mám 21 rokov, ale celý život netúžim po inom, ako dospieť do štádia, že budem mať s partnerom vlastné hniezdo a teda miesto na bývanie a výchovu svojich detí, keďže teraz by som sa ešte, bohužiaľ, nevedela o ne finančne postarať. myslím si, že keď to vnímaš tak, ako si opísala, tak by si dieťa nemala mať, dokým nezmeníš postoj, veď načo by si si kazila pokojný život? pre mňa je napríklad životný úspech a zmysel života vychovať deti, ostatné považujem za druhoradé alebo ešte ďalej v poradí. hold, každý má iné priority.

lucia238

Simka, nemusi sa cloveku zivot posrat s prichodom dietata, je to tak, ako sa k tomu postavis, niekoho to naozaj naplna a povie si, ze ten jeho zivot s prichodom deti dostal zmysel, tuzi po velkej rodine, zije len pre deti, niekto to berie ako starost a vidi skor tie nevyhody... Vsetko si treba zvazit, ako to clovek citi. Ide o to, ze rozumnejsi ludia o tom moc premyslaju, ci uz maju dost penazi, byvanie a pod. a v tridsiatke sa este casto neto necitia, potom uz vekom nie a ti menej rozumni o tomto vobec nepremyslaju a konaju pudovo a ja sa len obavam toho, ze nam narod osprostieva. Taka cigana rodi od strnastich a v tridisiatke ma aspon 7 deti alebo nejaki socialne slabsi aj inteligencne sa tiez nestaraju, z coho to budu zivit, kde budu byvat a tiez rodia vela deti, takze co z toho vylyva? Ide to tu dole vodou...

loooooool

Nemaj dieta :) ja som si s priatelom bola tak velmi blizko az kym som neotehotnela... Narodilo sa dieta a vobec si uz s partnerom niesom tak blizka. Nemame uz na seba cas.

adriána222

nič v zlom, ale uvedomujete si, že keby boli takí pohodlní aj naši rodičia /v štýle že deti si radšej berobme/ tak by sme sa nenarodili ani my???

Simka900

dneska je skvelá doba aspon v tom že clovek má právo dieťa nemať, som rasa že si to niekto uvedomuje a vidí reálne tie veci ako sa ten život poserie ked si spravíte . dieťa.. preto budz rada ako si teraz a dieťa si nerob.

lucia238

ano, je to tak ako pises, uz ten zivot nebude o vas a istej pohodlnosti a klude ..Ale kedze mas uz cez 30 a vidis len tieto negativne stranky a vyhovuje ti ten zivot co mas bez deti, preco by si to mala menit, nemusi mat kazdy deti.