Mám 176com a 71kg.Cvičím už od svojich 16 rokov,telo mám pevné-svalnaté,každý komu poviem svoju váhu zalapá po dychu pretože by to na mňa nikdy nepovedal.Nie som vychudnutá,ale nie som ani obézna-som taký stred.Dala som si ale cieľ dostať sa na váhu 57kg,preto som zvýšila návštevy fitka+beh a upravila jedálniček.Telo sa mi spevnilo ešte viac avšak váha sa nepohla ani o gram.Prosím poraďte mi čo mám ešte robiť.Aj keď som nikdy neuznávala hladovky a diéty začínam uvažovať nad tým, že sa dám na hladovku aby som dosiahla vysnívanú váhu.Viem, že svaly vážia viac ako tuk,viem, že sa mi znásobením cvičenia mohla znásobiť aj svalová hmota a preto sa váha nehýbe.Ja sa však stále cítim ako bublina, aj keď moje okolie to vraj tak nevidí.Prosím poraďte mi.Už som naozaj zúfaláa.
Ako schudnúť? Už som zúfalá...
BMI je hlúposť hlavne keď cvičíš.
Tiež čo záleží na kilách?Záleží na cm a ako vyzeráš.Ja pri 190cm a 100kg vyzerám super.Ako si už napísala svaly sú ťažšie ako tuk.A ak chceš silou mocou schudnúť tak zníž kcal napr. na 1300-1500.Je to len v strave.Uprav pomer tukov na 20g,bielkoviny 55g,180-230g sacharidov.
Teraz Tvoj BMI je 28,64,preto chápem,že chceš schudnúť.Aj keď si v pásme miernej obezity,postavu máš krásnu,vypracovanú. Mala by si klesnúť do normálnej hmotnosti-18,5-25 BMI. Ale to,čo chceš Ty,je VEĽMI riskantné,padla by si pod 18,5/57kg-BMI 18,46/,čo je už nízka telesná hmotnosť a vážne by si si poškodila zdravie. Keď chodíš do fitka,daj si tam poradiť,aby si si uchovala aj nejaké svaly. Môžeš skúsiť Mačingovú,výživového poradcu,...
Na chudnutie? Čo tak skúsiť produkty z čistej prírody amazonských pralesov napríklad toto obezita4.webnode.sk
no pri vypocte bmi s takou vahou uz budes pod dolnou hranicou 19 s bmi 18,4,,, podla vypoctov idealna vaha pre tvoju vysku je cca 65... ale aj tak... o cisla predsa nejde... ide o to ako vyzeras nie? snad nechces byt vychrtlina.... daj si realne ciele... ja mam 170 cm a mam cca 59 kil... nosim cislo 36 a som spokokojna (resp. nie som lebo na rozdiel od teba nie som pevna a musim trochu zamakat na kondicke)... pred cca 3-4 rokmi som zhodila zo 67 na 58 a okolo tohto cisla sa snazim motat... snazim sa neist nad 60 (podla vypoctu moja idealna vaha je 61).... myslim si, ze by si si mohla realnejsie postavit ciel... dajme tomu na tych 65...
nerozumiem, prečo ti ide o kilá, ked máš pri výške 176 71 kg a si pevná, svalnatá... Dať to na 57 pri tvojej výške bude znamenať stratu aktívnej hmoty... skús si dať zmerať podiel telesného tuku a uvidíš, čo je reálne dosiahnuť bez toho, aby si vyzerala ako kostra :)
preco prave 57?
co keby si skusila miesto vahy zacat pouzivat centimeter?