Ahojte,potrebovala by som poradit ako a co cvicit. Mojimi problemovymi partiami je spodne brusko, zadok a stehna - najma vnutorna cast. Cvicila som na orbitreku ale nemalo to ten efekt. Netvrdim, ze som neschudla ale boky mi ostali stale velke a aj tie stehna. Steper, beh, korcule ????
Bohuzial som schudla a zase to nabrala spat nakolko som nemala na cvicenie cas :/. Takze preto vas aj prosim o radu, ked idem znova bojovat nech to stoji zato.
Na posilku nemam cas, mozem cvicit iba doma.
Vopred dakujem za rady.
Poradte ako a co cvicit
beh do schodov kazdy den behom vyjdi 4x na 12 poschodie ak byvas v poschodovom dome a potom beh do kopca je tiez skvely
mihrrna, takmer vsetko, co pises, su uz davno prekonane myty. len zial sa este nedostali do povedomia ludi. otvor si nejake databazy, najdes tam kopec novych studii. bielkovinova "dieta" je najucinnejsia. 1.8g bielkovin na 1kg telesnej hmotnosti je rozumna davka. Kulturisti jedia aj 2,5g na 1 kg. Ale netreba zabudat na to, ze bodybuilderi konzumuju latky, ktore im k rastu svalstva pomahaju. Urcite je jasne, o akych je rec. Zaujimave, ze ja dviham tazke vahy niekolko rokov a od kulturistky mam daleko ;-).
Ludia maju mylny dojem, ze tazkymi vahami a konzumaciou zvyseneho mnozstva bielkovin im budu rast svaly do gigantickych rozmerov. je to dalsi nepodlozeny mytus. Rast svalu zavisi aj od zasob glykogenu - kto neje vela sacharidov, sval urcite prilis nenarastie. Svalova hmota (nebavime sa tu opat o ziadnej hmote kulturistu) reguluje spravnu cinnost hormonalnej sustavy, spaluje nadbytocne kalorie a formuje postavu.
Takisto tepova frekvencia je dokazana hlupost - tuk a sacahrid sa spaluje pri akejkolvek namahe. tam je podstatne len to, ci ides konstantne alebo intervalovo. Ked uz kardio, tak intervalovo. Ale silove cvicenie ma lepsi a rychlejsi efekt.
Dalsi mytus - na rysovanie absolutne nemusis robit male vahy s mensim poctom opakovani. Rysuje sa stravou - ako vlasto pise. Pohyb ti je na nic, pokial neuravis jedalnicek. Ved nedava zmysel vypotit za hodinu na kardiu tolko energie, ktora sa vrati vypitim dvoch deci dzusu (ano, tolko malo konstantnym kardiom spalite).
Pri konstantnom kardiu sa spaluje energia len pocas pohybu (ak behas hodinu, tak len tu hodinu). Pocas intervaloveho cvicenia sa energia spaluje az takmer 50 hodin. Chapeme rozdiel?
Strava je zaklad, vynechaj sladkosti a vyrobky z muky, ked nemas rad maso, nahrad ho strukovinami, obsahuju rovnake mnostvo bielkovin, prip. skus ryby. A netreba ani cvicit a tuk pojde dolu, mne uz na bruchu vidno kocky a pod pupkom presvitaju zily :) a tuk mi ubudol z kazdej casti tela. Pokial som nezmenil stravovanie, taktiez som na sebe nebadal ziadne zmeny, zbytocne budes driet ako kon ked nezmenis stravu :)
silove cviky cvicim ja na priberanie mesiac cvicim a mam o 3 kg viac ....rob kardio a menej papaj a schudnes
ja nejem fastfoody :) ....v mekaci som bola asi 1x v zivote a ani vyprazane moc vela....a nezerem ani cokolady na balenia ....ale po obede si kupim sladkost resp. dostavame k obedu zakusok /maly rez/.
Co sa tyka stravy to cca viem ked som schudla predtym som sa riadila principom Norbi Update.
Skor mi ide o to cvicenie - tam si vobec neviem rady. Jeden tvrdi kardio druhy silove cviky a preto som z toho zmatena ....
Odpovedam ty tu co radis 1,8g bielkoviny na kg?To davaju chlapy kulturisti co idu objem.U elisse staci 0.8g.Hlavne trrba znizit sacharidy a nezdrave tuky.
Ak sa nevies ovladnut a zeres fastfood plus cokolady tak s chudnutim mozes zabudnut .Praveze kardio cviky su najlepsie na chudnutie tuku lebo mas vysoku tep. Frekvenciu a tak palis tuk nie svalu.Vhodne je potom vypit protein. Sejk alebo aspon bcaa.
A opat s tazkymi vahami sa naberaju svaly !Pri rysovani a chudnuti vela opakovani a male vahy treba aby si udrzala tep na 120 cca
Kardio cvikov je plna prdel,staci pouzit youtube a net .Beh nie je zly napad tiez
kardio nerob... nizsie som pisala, preco... cvic v seriach... potrebujes palit tuk, nie svaly.
Veľa píšem nestíham všetko ak chceš poradiť po tel.
A nemam rada maso ....cim ho nahradit? Ked som ho uplne vylucila citila som ze to nebolo prave najlepsie rozhodnutie ...
Uz len ten beziaci pas ;) ....hladam cvicenie na doma bez investicie ....mam orbitrek ...