Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zápal priedušiek či priedušnice

Príspevok v téme: Zápal priedušiek či priedušnice
knaja

Ahojte,

viete mi poradiť? Pred týždňom som mala asi chrípku, začalo to bolesťami hrdla, potom aj kľbov na ramenách, zimnicou, skôr bez teploty, neskôr silná nádcha so zeleným sektrétom. Lekárka mi dala ATB penicilínového typu. Po využívaní som šla do práce, ale v klíme som sa necítila dobre a jeden z práce, ktorý doniesol nákazu, stále bol nedoliečený a pokašliava. Začala som aj ja, nádcha skoro ustúpila, no začal kašeľ tiež so zeleným sekrétom. Musela som ostať tentoraz už na PNke so zápalom priedušnice či priedušiek. Predtým som si kúpila kalciový sirup a konečne sa mi uľavilo, že som začala vykašliavať, ale dostala som ATB, ktoré sa neodporúča s vápnikom a mliekom. Neviem, či ten sirup môžem užiť aspoň v strede medzi antibiotikami (1 tbl.x 12 hod.). Alebo čo by ste mi odporučili napr. z domácich osvedčených prípravkov? Sekrét je hustý až do zelena. Teplotu som nemala, len zo začiatku potenie. Používam aj soľný inhalátor. Nejako sa to nezlepšilo, jedine, že ma už vnútri krk či trubica nebolí, občas mám v krku taký pocit, že sa idem dusiť a nemôžem ani prehĺtnuť ani odkašľať. Ďakujem za všetky rady!

knaja

Uz mam vysledky, lebo to bola len telef. informacia a som si zle zapamatala. Z osmich testov mam len jedno pozitivne IgG 14,3 NTU, takze vlastne ani mykoplazmy nemam nastastie. Aj ta hodnota je len velmi mierne nad limit (do 11,5). Co som nastudovala, ze som to raz asi prekonala a teraz je to asi neaktivne, ale od vcera beriem atb na 3 tyzdne, lebo na to nic ine nie je. Dlhe roky poznam jeden pripravok, ktory som objednala chlamydil extra, vtedy to mala sestra. Viem, ze lekar-krciar ma s tym vyborne skusenosti ako pomocnu liecbu popri atb. Obsahuje bylinky s propolisom a ten ma kadejake ucinky aj samotny. Popri tom beriem probiotika a nieco na imunitu. Je mi lepsie, ako som zacala brat ten oreganovy olej a zelene hlieny zmizli, teraz mam obcas drazdivy kasel. Suseda, ktora to prekonala, poradila, ze mam denne vypit 2-3 litre prevarenej vody a vynechat podla moznosti maso, lebo z toho bakterie ziju a jest vela zeleniny a kazdy den zazvor (caj, koreninu).

Kýčera

Chlamýdia=intercelulárny parazit/parazitujúca baktéria,mykóza=pleseň/choroba spôsobená parazitnými hubami,plesňami.

RNG

Plucne chlamydie aj mykoplazmy sami robuia skodu , ale co je s nimi najhorsie, ze znizia celkove imunitu tela, ktore sa potom nevie branit ani prti nakaza, co by zdrave telo hravo potlacilo. Viac na na tu temu najdes cez google pod mojim nickom a slovom chlamidie.
Spominam tam dlhodobo brany extrakt z olivovych listov a kvapky samenta, coumandy a banderolu.

knaja

Takze som stale PN od marca, vyter a krv nic neukazali, uz som mala ist do prace, ale este mi robili testy na chlamydie a zial, potvrdili sa plucne mykoplazmy a chlamydie. Na Sumamed som alergicka, tak neviem, co mi da. Mate niekto skusenosti?? Chcem vediet, ci treba dodrziavat nejake specialne hyg. zasady-napr. samostatny uterak, pribor a atd. Inac, ako sa o tom pise, penic. a cefalosporinove atb vobec nezabrali a pomohol mi jedine oreganovy olej zbavit sa zelenych hlienov. Beriem nieco aj na imunitu. Ak mate nejake osobne skusenosti a rady, budem vdacna.

simca663

Treba sa začať otužovať a nie na všetko brať antibiotika. Potom telu dlho trvá kým sa naučí fungovať bez nich. Niekedy pomôžu aj čaje alebo lieky ako napr. Strepfen. Nie je návykový a telo "nerozhádže" tak ako antibiotiká.

knaja

Cakaju ma vytery, uvidime, co to je a tiez marodka, lebo to trva uz mesiac s prestavkami, ale ako pocuvam ludi v okoli, je to velmi rozsirene a stale sa to vracia.

Kýčera

Áno,to pomáha. Je to vlastne polyesterová látka mäkkučká a ľahučká,z kt. sa vyrábajú župany,šály,... Na liečbu môžeš použiť aj koloidné striebro/lekáreň/,ale musíš byť veľmi opatrná a brať do úvahy svoj zdravotný stav a lieky/doplnky/,kt. berieš. Ak máš suchý dráždivý kašeľ je za tým väčšinou alergia,akonáhle začneš vykašliavať hlieny,signalizuje to ochorenia dolných dýchacích ciest. Ak sa zmení farba Tvojho hlienu,je tam baktéria. Ľudia sú teraz nútení chodiť aj chorí do práce,masky tam nenosia a ani doma,nemajú čas na poriadne vyležanie chrípky a telo si po určitom čase vyberie svoju daň.

knaja

Uz som dohodnuta s lekarkou ohladom vyteru. Dnes som volala s jednou lekarkou-zubarkou kvoli niecomu inemu a ona tiez byvala casto chora na priedusky, lebo je aj turistka, tak prisla na to, ze telo viac prechladne, ked sa spoti (aj doma v chorobe), dala si na noc na krk sal ale s flisu a nie bavlnu, lebo ta je potom mokra a telo je v mokrom a prechladne a flis drzi teplotu. Kupila aj take obliecky a odvtedy ma pokoj, prip. si da deku na vankus. V praci je velmi vela chorych tento rok na priedusky ci pluca, aj dcera so synom drhnu. Ono to asi moze vyvolat aj alergia na pel. Uvidim, co mi povie a ako mi zajtra bude.

Kýčera

Knaja-pýtaj sa na vyšetrenie k odborníkovi-pneumológovi! Ten sa v tom lepšie vyzná,spraví Ti aj spirometriu,vyšetrí spútum/vieš čo všetko môžeš mať v pľúcach-baktérie, kvasinky,plesne,.../,zoberie stery z hrdla a nosa a cielene nasadí ATB. Inak sa z toho nedostaneš,tie potvory nezničíš,len trošku oslabíš a nadlho vyčerpáš svoj imunitný systém. Už začal štrajkovať-nemáš horúčku. Máš zelené hlieny=baktéria,pozri si môj príspevok a zistíš,že som to spomínala.

knaja

Keby som vtedy mala aspoň tú horúčku, telo by lepšie zabojovalo. Aj nám to tak robili rodiačia ale s citrónom. Po 3 dňoch v práci a po PN sa mi to zase zhoršilo. Znova potenie, nádcha, kašeľ, trochu zelené hlieny, ale v lekárni mi dali Mukosolvan pastilky, Vincentku a ja som si Bioparox, lebo stále sa to vracia a už nechcem brať ATB. Na imunitu mám tiež s probiotikami, hádam sa už z toho dostanem konečne. Známa mi ešte poradila, že jej vždy zaberá stále piť repíkový čaj a myslím, že konečne zaberá.