Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zápal priedušiek či priedušnice

Príspevok v téme: Zápal priedušiek či priedušnice
knaja

Ahojte,

viete mi poradiť? Pred týždňom som mala asi chrípku, začalo to bolesťami hrdla, potom aj kľbov na ramenách, zimnicou, skôr bez teploty, neskôr silná nádcha so zeleným sektrétom. Lekárka mi dala ATB penicilínového typu. Po využívaní som šla do práce, ale v klíme som sa necítila dobre a jeden z práce, ktorý doniesol nákazu, stále bol nedoliečený a pokašliava. Začala som aj ja, nádcha skoro ustúpila, no začal kašeľ tiež so zeleným sekrétom. Musela som ostať tentoraz už na PNke so zápalom priedušnice či priedušiek. Predtým som si kúpila kalciový sirup a konečne sa mi uľavilo, že som začala vykašliavať, ale dostala som ATB, ktoré sa neodporúča s vápnikom a mliekom. Neviem, či ten sirup môžem užiť aspoň v strede medzi antibiotikami (1 tbl.x 12 hod.). Alebo čo by ste mi odporučili napr. z domácich osvedčených prípravkov? Sekrét je hustý až do zelena. Teplotu som nemala, len zo začiatku potenie. Používam aj soľný inhalátor. Nejako sa to nezlepšilo, jedine, že ma už vnútri krk či trubica nebolí, občas mám v krku taký pocit, že sa idem dusiť a nemôžem ani prehĺtnuť ani odkašľať. Ďakujem za všetky rady!

Kýčera

Nemusíš sa báť tej trošky, uvidíš, ako začneš vykašliavať hlieny. Aj Bromhexin obsahuje alkohol a bežne ho predpisovali k ATB. Skorocel je tiež výborný-sirup, čaj, tymian, mentol, eukalyptus,...natieranie hrudníka kačacou masťou, teplé mlieko s medom, s kačacou masťou,....,poklep hrudníka a chrbta končekmi prstov, vankúš vybrať spod hlavy a vložiť pod hrudník a tak spať, ak máš možnosť-choď na vibru, vynechaj mliečne výrobky,..O alergii na Sumamed si prečítaj v téme "Sumamed", bola to alergická reakcia. Ale to znamená, že máš alergiu na jej hlavnú zložku "azitromycín", kt. obsahujú aj lieky s iným názvom, napr. generikum s týmto názvom a už ho NESMIEŠ UŽIŤ! A ani ten druhý!

knaja

Ďakujeeem. O tej Becherovke som netušila :) Beriem atb, tak s alkoholom nič radšej teraz. Vlastne mám ešte kapsule Erdomed, len sa asi telo musí vyčistiť aj od hlienov. A ak sa ťa ešte môžem spýtať, lebo si myslím, že si buď lekárnička alebo lekárka či sestrička (neviem). Totiž pred polrokom som užila Sumamed (hnisavý ateróm) tesne pred chir. zákrokom a následne som opuchla, že som skoro na oko už nevidela a následne pár dni po tom aj mala výsyp (alergia). Dočítala som sa, že nesmiem aj iné atb podobné sumamedu. Ak dobre chápem, nesmiem teda ani napr. Erythromycín, lebo si pamätám, že som ho raz dávno brala pri zápale prsníka a veľmi som z neho vracala. Môže to mať súvis s tým sumamedom?? Ďakujem!

Kýčera

Pomáha Bromhexin, kt. môžeš nahradiť Becherovkou, niekoľkokrát denne malé dávky, skorocelový sirup,..., čaje skorocelový, na priedušky,...Aj v lekárni Ti poradia.