Bolesti brucha , tráviace ťažkosti v noci

Príspevok v téme: Bolesti brucha , tráviace ťažkosti v noci
DávidM

Dobrý deň mám 15 rokov A už piatu noc ma trápi istý problém so žalúdkom . O cca 19:00 sa mi dostavia prvé ťažkosti ako je nafuknutý žalúdok a mierna bolesť Vhornej cčasti brušnej dutiny (tesne pod rebrami). Keď si ľahnem ťažkosti sa zhoršia. Začne ma páliť V krku (dá sa to prirovnať tzv. páleniu záhy , refluxu), cítim chuť žalúdočneho obsahu až v krku , žalúdok sa mi ešte viac nafúkne A ťažšie sa mi pregĺga . Pri týchto príznakoch mám problém zaspať ... zaspávam v zvislej polohe asi O 02:30 hod. V minulosti mi na gastroenteorológií diagnostikovali zvýšený obsah žalúdočných štiav A reflux . Dostal som aj liek \"Helicid\" ktorý mi doteraz účinne pomáhal . Dnes keď si ho dám 2 krát za deň (ráno A večer ) účinok lieku sa nedostaví . Skúšal som pridať tabletu \"Maalox\" žiaľ bezvýsledné .Navštívi som moju obvodnú lekárku ktorá mi predpísala liek \"Hylak Forte\" taktiež bez výsledku druhý deň . Mám už štvrtý deň aj diétu (ryža , varené zemiaky, celozrnné pečivo) . No pálivá bolesť nie A nie ustúpiť . Prosím Vás O radu keďže sa čo najskôr potrebujem dať dokopy A vrátiť sa do školy ĎAKUJEM ZA KAŽDÚ POMOC.

boomer

Ja som mal veľmi podobné ťažkosti no nie až s takými príznakmi. Bolesti a nafúknutý žalúdok plus pálenie záhy takmer po každom jedle. Tiež mi dala doktorka Hylak no po týždni užívania prestal účinkovať. Tak som skúsil pár prípravkov a dobre mi zabral Bromelain+Papain ktorý mi pomohol zmierniť tieto ťažkosti až úplne prestali.Ja osobne som skusil stranku zdrava-medicina.sk a bol som spokojny. Teraz sa snažím dodržiavať pestrú stravu aby sa to neopakovalo.

Kýčera

Diagnostikovaný si dobre. Máš zvyšenú tvorbu kyseliny žalúdočnej/páli Ťa záha/, preto si musíš "upraviť stravu, dobre kombinovať jedlá" a nemusíš brať žiadne lieky, kt. Ti pomôžu len dočasne. Vynechaj bublinky, žuvačky, sladké nápoje, čokoládu, kysnuté cestá, ovocné čaje,... a všetko, čo Ti zvyšuje tvorbu tejto kyseliny, odsledovať sa musíš sám, niečo si pohľadaj aj na nete. Posledné jedlo konzumuj 2-3 hod. pred spaním, po jedle si hneď nelíhaj a ak predsa, tak si daj pod hlavu 2 vankúše. Skús toto: ak ju len zacítiš, urýchle zjedz kúsok salámy, slaniny-niečo mastné/1ČL masla, 1ČL hočice,.../ a uvidíš, že sa Ti uľaví. Teraz si to dávaj každý večer, kým sa Ti stav nezlepší. Máš aj reflux, čo je stav, kedy dochádza k návratu obsahu žalúdka do pažeráka/môžeš aj vracať/ po jedle, v ľahu, preto, lebo sa Ti neuzatvára zvierač medzi žalúdkom a pažerákom. To čo konzumuješ teraz, vymeň za bielkovinovú stravu/mäso, viac tukov,../, zeleninu s troškou príloh a pocítiš.

RNG

Travenie je vec doastatku kyselin enzymov, mikrovlaknin a preobiotik. Dnes obieha viacero virusov cely svet, co nicia vyrobu enzymov a kyselin
Takze sa nejedna o privela kyselin pri pale, ale primalo. Zialbohu lekari to maju naopak, cest vzacnym vynimkam.
Mam to vyskusane osobne aj na sebe, zialbohu a uz dlhe roky.
V zaludku sa mozu mikroby(kvasne a hnilobne a ine) rozmnozovat len ked je tam MALO kyselin.