tvde paty a zlte spodky noh

Príspevok v téme: tvde paty a zlte spodky noh
tinusska

vedeli by ste mi poradit, co mam robit s tvrdymi patami? skusam rozne kremy na zmakcenie, ale to vobec nepomaha. pouzivam aj pamzu, ale to by som musela ako diva drhnut kazdy den. a este ma trapia zlte spodky noh, vraj je to od potu, ale tak ako mam zlte nohy, tak to by mi ten pot musel doslova stekat... mate nejake skusenosti? dakujem

RNG

Alica, zhrubnuta koza po zmaknuti sa rychlejsie prirodzene odiera. Trpezlivost.
Ta zlta farba moze byt sposobena nejakou bakteriou.
Odporucam trochu oreganoveho oleja do olivoveho. Alebo par kvapiek GSE(vytazok z grapefruitu)

agina

Na chodidla je velmi dobra chodza po piesku alebo oblych kamienkov.Okrem toho, ze ti krasne uvolni nohy, funguje to ako prirodny smirgel...
Hlavne striedaj topanky, zlte spodky /zhrubnuta koza/ sa vytvara pri vysokych topankach.Treba to obmedzit.

klaudia999

no ani mne veru nepomaha,ale staram sa o nozky stale,len vysoke topanky nosim bo moja robota si to vyzaduje:(
vsak skusim ist na pedikuru ...a ked nepomoze nastivim koznu asi...

RNG

Cerstvy a extra virgin je najlepsi, ale hociaky je lepsi nez vazelina a smirgel!
Kupuj v obchode s velkym obratom. Doma ho po otvoreni daj do ladnicky

Kokosovy olej ale nie je taky citlivy.Nemusi sa chladit.

bambulo7

hmm tak to cerstvy asi v tescu nekupim ze :(( existuju nejake specializovane predajne kde sa da kupit, lebo kazdy len hovori aky by mal byt ale nikto nepovie kde sa da zohnat:(( a ako zistim ze je certvy???

pet

K tomu olivovému oleju:
Mám s ním viaceré a VEĽMI dobré skúsenosti, ale musí byť ČERSTVÝ (podľa možností) a "za studena lisovaný - panenský - extra virgine" samozrejme bez prísad! žiadne korenie a pod.
1. Asi pred 25 rokmi som utrpel popáleniny vriacim asfaltom - obliate pri montáži (hlava, tvár a ruky komplet). Liečili ma na plastickej chirurgii na Partizánskej v BA (najprv ma odviezli obvodnej lekárke, ktorá skolabovala a dostala hysterický záchvat :-))). Ruky mi liečili klasicky: ponorením do zmesi liehu a benzínu :-(O a drhli a drhli. Potom nejakú masť a denne 1-2x preväzy po týždni zoškrabovanie a vyrezávanie hnisu!!! Hlavu: tú mi nemohli ponoriť do benzínu (aj keď sa snažili ma umývať!) tak mi na čelo dali obklady olivového oleja a na ostatnej časti nechali voľný priebeh s častým natieraním oliv. olejom (nemohol som otvoriť ani oči ani ústa) po cca 2 týždňoch sa mi tvár začala hojiť a asfalt odpadával! Do cca mesiaca som ju mal síce ako kus surového mäsa, ale čistú a zahojenú bez väťších a hlbších jaziev ktoré po cca 10 rokoch zmizli (až na mínus jedno obočie:-))). Ruky neboli v poriadku ani po 3 mesiacoch! A doteraz mám na nich jazvy!
Vôbec to lekárom nevyčítam, bol som v takom stave, že mi primár s psychológom vysvetľovali ako sa robí plastika a nech sa zmierim s tým, že už nebudem zarastať
(zadok nezarastá :-; )

2. Asi pred 10 rokmi mi pri zmene práce, oleja (som mechanik), alebo vody - doma i v práci tiekla iba minerálna tvrdá voda mi zhrubla koža na rukách tak, že pri otvorení dlane mi praskala a tiekla krv! Skúšal som všetky masti čo mmi kto poradil, samozrejme vrátane lekárov (SR) . Domáci (I) keď to videl mi vynadal a poradil - choď susedovi, vypýtaj si ojel čerstvý extra, extra virgine bez lisovania! Vždy večer som si namazal ruky natiahol na ne ponožky. Za týždeň som tú hrubú kožu stiahol ako had a bol pokoj!
3. Stravovanie: Mal som a teraz zasa mám nadváhu, keď som začal používať olivový olej nenápadne som za cca 4-6 mesiacov išiel cca o 14 kg dolu. A chutilooo mi. Žiadne zdravotné problémy. Problémy s kĺbami zmizli (možno kvôli váhe?). Viem, že to bol dlhý príspevok, ale pravdivý.

bambulo7

4 RNG
ahoj precitala som si co si napisal a rozhodla som sa ze vyskusam ten olivovy olej ale mam dve otazocky:
1.musi to byt nejaky specialny olivovy olej alebo to môze byt co kupim niekde v supermarkete??musi nieco specialne obsahovat??
2. ako casto je potrebne si ho davat na nohy??kazdy den alebo podla potreby??
Vopred dakujem za odpoved

RNG

Syn ma tych parov topanok habadej. Ale je lenivy sa prezuvat.
V cine maju zaujimavy system, niele ze ako v inych odboroch sa plati az za dobre vykonanu pracu. Tu idu az do krajnosti. Pacient plati lekarovi priebezne stale za udrzanie zdravia. Ak ochorie, prestane platit, ha ha ha.
To by bolo na nasich zapadnych lekarov treba, urobit ich materialne zavislivych od nasho zdravia nie od chorob.
Ked sa vlastne na to tak pozeram, nazov zdravotny priemysel ci zdravotnictvo je nespravne menovane. .Ved lekari sa zaoberaju s hladanim symptomov chorob a sympromatickym liecenim tychto. Cize by sa malo nazyvat symptomaticke odchorobnictvo ha ha ha. Ale davam tomu lovencinovi.