Tetánia (tetanický syndróm)

Táto diskusia patrí k článku: Tetánia (tetanický syndróm)
Tetánia (tetanický syndróm)

Tetánia je syndróm, charakterizovaný stavom zvýšenej dráždivosti centrálneho a periférneho nervového systému, ktorý vzniká zmenami koncentrácie minerálov v medzibunkovej tekutine. Ochorenie nie je životu nebezpečné, ale vie ho pacientovi poriadne znepríjemniť. Má mimoriadne široký klinický obraz s mnohými príznakmi.

kate662

Ahojte, pred pár rokmi mojej mame diagnostikovali presne toto, tetanický syndróm. Tento stav je charakterizovaný veľmi nepríjemnými svalovými kŕčmi a taktiež veľkým problémom s tuhnutím svalstva. Bol to pre ňu náročný a desivý čas, keďže jej normálny životný štýl bol narušený neustálymi svalovými kŕčmi, ktoré jej bránili v každodenných aktivitách. Keďže som študovala na zdravotnej a často som si vo voľnom čase čítala rôzne články o zdravotných problémoch, skúsila som si nájsť aj o jej ťažkostiach niečo. Podarilo sa mi nájsť konkrétne tento zdravoteka.sk článok, ktorý s jej zdravotnými problémami súvisel najviac. Odporúčam ho taktiež prečítať každému, kto má podozrenie na toto ochorenie, pretože je tam všetko detailne a zrozumiteľne vysvetlené. Mala som tušenie, že v prípade mojej mami pôjde práve o to. Dlho som ju presviedčala aby šla na vyšetrenie, a nakoniec, aj vďaka spomenutému článku o pár dní išla. Navštívila viacerých odborníkov a podstúpila rôzne testy, vrátane svalových biopsií, genetických analýz a elektromyografie, aby sa zistilo, o čo ide. Po niekoľkých mesiacoch vyšetrovania a konzultácií s lekármi bola mama konečne diagnostikovaná s tetanickým syndrómom s genetickým pôvodom. Bola to pre ňu ťažká správa, no zároveň to znamenalo, že mohla začať s cieľavedomou liečbou a zlepšovať svoj stav. Ak by niekto chcel vedieť viac o tom, čo jej pomohlo, kľudne sa spýtajte, prípadne zdieľajte aj svoju skúsenosť, budem rada. Ďakujem!

petrasarahz

Dobrý deň, som študentkou psychológie a vo svojej bakalárskej práci sa venujem práve tetanickému syndrómu. Ak by bol niekto ochotný mi vyplniť dotazník, bola by som veľmi vďačná ? Dotazník je úplne anonymný a jeho vyplnením môžete napomôcť osvetliť túto problematiku, ktorá ešte stále nie je prebádaná, a potenciálne tým pomôcť aj ostatným ľuďom trpiacim danou diagnózou. V prípade zájmu mi, prosím, napíšte na peta.zbinova@gmail.com a ja vám dotazník zašlem. Ďakujem Vám!

rodric camela

Toto je potrebné prečítať každý, som tu, aby som informoval celý svet o človeku, ktorý zachránil môj vzťah, a tento veľký človek sa volá Dr. IZOYA. Skutočne pre mňa urobil skvelú prácu tým, že priviedol späť môjho bývalého milenca, ktorý ma opustil, a sľubujem, že sa ku mne už nikdy nevráti. S týmto som si uvedomil, že rozdávanie podrobností o svete Dr. IZOYA bude pre tých, ktorí majú prelomené domovy alebo vzťahy, veľmi prospešné, aby vám pomohli vyriešiť tento zlomený vzťah alebo vaše manželstvo. Môžete sa k nemu dostať prostredníctvom jeho e-mailovej adresy: drizayaomosolution@gmail.com.Ukontaktujte sa s ním a zistite, ako bude váš problém vyriešený do 24 hodín. Špecializuje sa aj na nasledujúce záležitosti ...
(1) Chcete, aby váš bývalý späť.
(2) Chcete byť povýšený vo svojej kancelárii.
(3) Chcete, aby vás nasledovali muži / ženy..
(4) Chceš dieťa...
(5) Ste podnikateľom a chcete získať zákazky..
(6) Chcete, aby bol váš manžel navždy váš
(7) Potrebujete duchovnú pomoc.
(8) Boli ste podvedení a chcete získať späť stratené peniaze.
(9) Zastavte rozvod
10. Vyvolanie peňažných rituálov
(11) Víťazné voľby

Inak

Ja mám tiež tetanicky syndrom. Prvy krat sa mi to prejavilo ako z vycerpania a nemala som vela vody, bolo leto a horuco. Zacala mi trpnut ruka. Mala som ju volne polozenu takze nemohlo to byt nedostatkom krvi alebo proste ze mi tam neprisla krv. Potom odtrpla a nebolo v nej ani citit take,,mravencenie,, ked vam normalne odtrpne ruka. Potom mi trpli usta a krutil sa mi jazyk. Isla som do nemocnice kde ma nechali cez noc na pozorovanie. Celu noc som mala infuziu z magneziom (horcikom) no a potom som isla domov. Potom testy vysli vsetky dobre ze nic nemam ale aj tak dali tetaniu. Od vtedy sa mi to stalo 3 krat s toho 2 krat za jeden tyzden. A zacalo to tak najprv ze som zle periferne videla a akoby som ani nevnimala co vidim. Potom este som vedela rozpravat ale som to uplne dokomolila ze uplne ine slova dom rozpravala ako som chcela. Teraz uzivam kazdy den magnezium a je mi dobre