Matrac pre astmatikov

Kýčera

Myslela som na Teba, či si pokročila a rozhodla Ti ešte pomôcť nejakou radou. Ja by som sa tým nákupom vôbec nezaoberala, matrac často vysávala, poťah prala/je to dieťa,nebude tam toho toľko ako u dospelého, aj keď sa tam množia/, odstránila koberce, záclony, závesy, tretky z izby dieťaťa, prach utierala vlhkou handrou, pri vysávaní poslala dieťa preč, poriadne vyvetrala, vysávanie nahradila vytieraním podláh, urobila takéto zmeny/podľa možností/ v celom byte. Ušetríš čas aj peniaze. A Ty svoju pozornosť venuj získavaniu vedomostí o roztočoch, aby si v boji s nimi bola úspešná, čo Ti aj prajem.

Kýčera

Nepoznám, neviem, nemám skúsenosť. Nebudem Ti tu mútiť hlavu, ale ak je to pravda, nie matrac ako v reklamách tvrdia, ale poťah má vplyv na zníženie roztočov. A to je podstatný rozdiel. Nemám alergiu na roztoče, preto Ti viac neviem poradiť. Si šikovné dievča, naštuduj všetko, pýtaj sa ďalej, možno sa nájde niekto, čo má túto skúsenosť. Daj tým potvorám na frak. Veľa šťastia.

Karol_lorak

niekde tu www.i-matrace.sk som čítala, že majú poťahy špeciálnu úpravu, na ktoré sa roztoč napichne a umrie a tým pádom nedochádza k rozmnožovaniu. Uvažujem teda o kúpe niečoho podobného. Rozdiel medzi tým klasickým a antibakteriálnym poťahom nemajú tak veľký. Poznáš niektoré?

Kýčera

Nemáš za čo, rada som Ti poradila a keďže si poďakoval, nebolo to márne. Sú matrace, kt. majú 1 stranu tvrdú, 2 mäkkú a tie môžeš podľa okolností prevracať. Zapamätaj si, že tak ako neexistuje matrac pre astmatikov, neexistuje ani matrac, kt. by znížoval tvorbu roztočov. Musíš aj Ty prispieť na reklamu/ľuďom, kt. to v telke tvrdia, telke za vysielací čas/, predajcovi za prevádzku, aj on chce niečo na tom trhnúť,... Reklamy pozeraj, ale pri nákupe sa riaď rozumom, ušetríš nervy, prachy,... Tvorba roztočov na matraci je totiž priamo úmerná odlupovaniu kože jednotlivca. Preto sa majú často vetrať a vysávať. Ale tie potvory sa vyskytujú aj inde. S tým matracom pre dieťa Ti viem poradiť len toľko, že ak by malo problém aj s chrticou, kúp tvrdší, ak nie mäkkší. Viac o tom,žiaľ,neviem.

Karol_lorak

Ďakujem za radu. Už sme v jednom obchode takto matraca vyberali a zdali sa byť v pohode, ale keď sme ich mali doma tak nás po dvoch dňoch začali bolieť chrbát.
Je mi jasné, že nezabráni tvorbe roztočov na 100% ale zníženie je lepšie ako nič :)
Máš nejakú dobrú skúsenosť s matracom? Máme to pre dieťa 10 ročné do klasickej postele s roštom.

ďakujem

Kýčera

/letná+zimná, tvrdý+mäkký/,tvrdosť, materiál vo vnútri,... Nekupuj hneď 1., kt. sa Ti zapáči,vyskúšaj ich viac, nechaj si to prejsť hlavou. Veľa šťastia pri správnom rozhodnutí.

Kýčera

Taký matrac ešte na svete nevyrobili. Práve teraz beží v telke reklama,kt.tvrdí, že ich matrac zabraňuje vzniku roztočov a baktrérií, k l a m u až sa práši! Tam by som ja matrac v živote nekúpila, kvôli ich reklame. Ľudia alergickí na roztoče,/ kŕmia sa ľudskou kožou, tá sa odlupuje v spánku/, môžu mať aj zo zlata, ale nepomôže, ale dobrý matrac robí zázraky.Ide o to, že každému vyhovuje niečo iné. Kvalitné si môžeš kúpiť aj za nižšiu cenu a v nákupných centrách sú letáčiky. môžeš si ich aj odskúšať a podľa toho sa rozhodnúť. Upresní si, koľko chceš investovať, ako dlho ich používať, či chceš obojstranné