Dobrý deň,
môžete mi odporučiť vhodný matrac pre astmatika? Alebo na čo si pri výbere dávať pozor?
ďakujem
Matrac pre astmatikov
Čakám na tie názvy tráv,a ak vieš čo spúšťa astmatické záchvaty,čo ju spôsobilo,tiež pomôže.Zatiaľ sa skús pri dieťati riadiť týmto a sleduj ho: 1.nedávaj potraviny ani nápoje,na kt.je alergické-aj najmenšia reakcia sa počíta,môžeš aj sama zistiť; 2.zistí spúšťače záchvatov-alergén + jedlo a vyhni sa im; 3.vyhýbaj sa STUDENÉMU-vzduch,nápoje,jedlo; 4.neprejedať sa,jedlo nech nezapíja,keď pije,nech neje a naopak; 5.vyhýbaj sa tomu,aby dostalo pálenie záhy/kysnuté,.../;obmedz príjem soli;cukru a sladkosti;mliečnych výrobkov; vynechaj konzervy;údeniny;vnútornosti; 6.zeleninu a ovocie len nestriekané,alebo poriadne umyť,ošúpať;"E"-220-228-obsahujúce síru! sú NEVHODNÉ-kontroluj potraviny! Skús mu podávať cesnak-mierne,cibuľu,pór a jablká so ŠUPKOU,kt.blokujú vyplavovanie histamínu.Zajtra pokračujem.
Ak vieš,napíš presne,aké sú to trávy,dám Ti vedieť,kedy dochádza ku skríženým reakciám.A so starými rodičmi si POHOVOR,ten ich prístup môže dieťa aj zabiť!Dám Ti vedieť až na budúci týždeň,dnes som už urobila chyby,a v tejto veci sú n e p r í s t u p n é!
mám alergiu na peľ, tráv peľ, roztoče a prach. Peľu sa vyhnúť bohužiaľ nedá. Problém robia kvety, pokosená tráva, seno a také ružové voňavé stromy čo teraz kvitnú a zlatý dážď. Najhoršie je to, keď príde do kontaktu s králikom alebo morčaťom u starých rodičov to sa úplne dusí :/ môžeš hovoriť tisíc krát aby tam nechodil, lenže keď si ostatní chovajú malé králiky tak predsa nebude pozadu. Rodičia sú zase toho názoru, že nie je izbová kvetinka aby sa musel všetkému vyhýbať ... no prarodičia ...
Napíš mi viac o tej astme,druh,spúšťače,...
Kýčera: koberce sme postupne zlikvidovali, teraz ho mám len v obývacej izbe, kde do budúcna plánujeme plávajúcu podlahu. Záclony mám, ale pere je cca raz za 2 mesiace. Tretky neznášam: D Myslíš, že by v tomto pomohla aj čistička vzduchu? K tej sem celkom skeptická ... ešte zvažujem zaobstarať všetkým vankúše :)
Karol-lorak:Tie bludy si rýchlo vyhoď z HLAVY!Postupuješ dobre,ovocie,zelenina a veku primerané množstvo tekutín,do kt. zarátaš polievky aj to ovocie a zeleninu/obsahujú vodu/,ale NIE MLIEKO,to je POTRAVINA!ASTMU DETÍ spôsobujú:1.rôzne poruchy imunity,2.infekcie dýchacích ciest,3.vrodené malformácie,4.chronické pľúcne ochorenia,5.neoplazmy,6.iné príčiny-medzi kt.ale nepatria mliečne výrobky,ovocie ani zelenina.Spúšťače astmatického záchvatu sú:1.alergény-ROZTOČE,...2.znečistené ovzdušie,3.respiračné infekcie,4.záťaž,5.zmeny počasia,6.lieky,7.stres,8.potraviny,....Ty si písala o alergii na ROZTOČE a neuvádzala žiadnu potravinovú alergiu a vonkoncom nie alergiu na KAZEÍN,LAKTÓZU,...Pri tejto alergii môže nastať aj skrížená alergia,ale len vtedy,ak by si mu podávala morské plody a slimáky.Ak je dieťa dobre nastavené na liečbu,môže z astmy "vyrásť".Napomôcť tomu môžeš aj tým,že priložíš aj Ty ruku k dielu,tak ako som Ti uviedla 16.3.,a ak máš pochybnosti,vytlač si obidve reakcie a opýtaj sa lekára,kt. z nich je tá správna.
teda to som prekvapená mlieko, ovocie a mnoho tekutín škodí? To som nevedela. Naopak sem si myslela, že je potreba veľa piť a jesť vitamíny (samozrejme vo forme ovocia a zeleniny). Máš k tomu nejaký článok alebo tak? Rada by som si o tom prečítala viac.
Skôr sa zameraj, aby si astmatikovi nedávala potraviny, ktoré spôsobujú astmu - mlieko a mliečne výrobky, sladkosti, husté tuky a všetky potraviny, v ktorých sú /napr. pečivo a koláčky/, priveľa ovocia a chemikálie, ochucovadlá, pridávané do potravín. No a nedávaj mu priveľa tekutín.
no nakoniec som mu kúpila matrac zo studenej peny Sofia (www.i-matrace.sk) a zvolila som poťah s najväčšou gramážou (Medicott), podľa výrobcu je antibakteriálny a zabraňuje vniku plesní a rozmnožovanie roztočov :) Dôležité tiež pre mňa bolo, aby sa dal poťah rozdeliť na 2 časti. Tak uvidíme po pár mesiacoch užívani :)