Dobrí deň, mala som fenku Bígla, no darovali sme ju jedným známim s našej dediny. Kedže je to poľovnícke plemeno chodievala s vtedajším majiteľom na poľovačky no stratila sa. Oni sa ju ani nepokúšali hľadať kedže im na nej skoro vôbec nezáležalo. No ale vráťme sa k mojej téme, fenka sa stratila ešte pred Vianocami asi niekedy v októbri, septembri no neviem presne, môj problém je že by som ju chcela nájsť no neviem ako, má aj čip no neviem jeho číslo keďže je iba v preukaze a ten je asi u vtedajších majiteľov a pochybujem že by ho ešte mali. Chcem sa spýtať či na webe nie je nejaká stránka na ktorej by sa dalo zistiť kde by sa mohla nachádzať. Poradte mi prosím som fakt beznádejná, fenka mi veľmi chýba. No neviem či je nádej že ju ešte uvidím :( ona môže totiž byť už aj v Maďarsku pretože mi žijeme na juhu a cez tú poľovačku mohla prejsť cez les do Maďarska. Mne by stačilo aspoň vedieť či žije. Ak chcete dala by som podrobné informácie ako vyzerala a tak. Prosím vás o pomoc!!!!
Ako nájdem strateného psa?
Tak co, nasiel sa psik? Dufam, ze das vediet, drzime palce.
pouzi guuuugel :)
Neviem, ci je to tak aj na SR ale v DE ma okrem sluzby Tasso aj moj veterinar cislo cipu mojho psa, okrem toho musis mat c.cipu aj v psikovom preukaze, chod s nim k vet. Obvolaj utulky a povyvesuj plagaty s tvojim tel. cislom.
Dobrý deň,chcel by som sa spýtať ako nájdem svojho začipovaného psa cez internet?Ďakujem
A ten cip je registrovany na Vas?
Lebo ak sa fenka dostane do utulku, ze ju niekto nahlasi Slobode zvierat, tak budu podla cipu hladat majitela. Nemusis vediet cislo cipu, podla cipu by sa pes mal dostat spat k Tebe, ak ho niekto da "naskenovat".
Keby som niekomu podarovala psa, tak by som sa velmi silno zaujimala o to, aky ma zivot u noveho majitela.
Prepac Michaela, ale musela som to napisat.
Udaje o cipovanom zvierati ako aj majitelovi su u veterinara, ktory psika cipoval a ten ich dalej vklada do centralneho registra spolocenskych zvierat.
Dufam, ze psika najdes a poskytnes mu dobru starostlivost.
Michaeala23...už dávno bude tvoj psíček odchytený v nejakom utulku.Malokto si nechá u seba cudzieho potulneho psíka.Skus ich obvolať ,aspon v tvojom okolí..Na fotku je už asi neskoro..
Deria ma pravdu. Plagaty ste uz davno mohli vylepit po dedinach. To je jedno KDE sa psik stratil, moze byt kdekolvek. To, ze sa stratil v lese neznamena, ze sa neustale v lese pohybuje. Je to uz dost dlha doba, nechapem ako mozete pokojne spavat :( Ja by som kazdu noc premyslala, kde sa to zive stvorenie ulozilo spinkat, co asi papa, ci mu niekto neublizil, ci mu nie je zima :( :( :( Mohli ste uz davno rozvesat aspon po jednom plagate na kazdu hlavnu zastavku v okolitych dedinach, urcite by si ho niekto vsimol!
Dalej, pises, ze ste psika dali znamym, ale v zapati doplnis, ze oni ho aj tak nehladali, lebo im na nom nezalezalo....to co je za spravnie? Dostanem psa, polovneho na polovacku, utecie mi v lese a ja pokojne z toho lesa odidem ako keby sa nechumelilo? Nechcem si ani predstavit co za zivot tam musel ten psik mat :(
Okrem plagatov ste uz davno mohli zavesit na internet fotky psika, napriklad na socialnu siet a poprosit o zdielanie. Tak isto, takmer kazdy utulok ma na socialnej sieti svoj profil, tych ste tiez mohli poprosit o zdielanie fotky.....
Ďakujem :)
Veľa šťastia držím palce!