Ako nájdem strateného psa?

Príspevok v téme: Ako nájdem strateného psa?
Michaela23

Dobrí deň, mala som fenku Bígla, no darovali sme ju jedným známim s našej dediny. Kedže je to poľovnícke plemeno chodievala s vtedajším majiteľom na poľovačky no stratila sa. Oni sa ju ani nepokúšali hľadať kedže im na nej skoro vôbec nezáležalo. No ale vráťme sa k mojej téme, fenka sa stratila ešte pred Vianocami asi niekedy v októbri, septembri no neviem presne, môj problém je že by som ju chcela nájsť no neviem ako, má aj čip no neviem jeho číslo keďže je iba v preukaze a ten je asi u vtedajších majiteľov a pochybujem že by ho ešte mali. Chcem sa spýtať či na webe nie je nejaká stránka na ktorej by sa dalo zistiť kde by sa mohla nachádzať. Poradte mi prosím som fakt beznádejná, fenka mi veľmi chýba. No neviem či je nádej že ju ešte uvidím :( ona môže totiž byť už aj v Maďarsku pretože mi žijeme na juhu a cez tú poľovačku mohla prejsť cez les do Maďarska. Mne by stačilo aspoň vedieť či žije. Ak chcete dala by som podrobné informácie ako vyzerala a tak. Prosím vás o pomoc!!!!

Michaela23

Lenže mi sme ho museli dať preč, jednoducho sme mali dalších päť Bernardínov a mi sme ju už jednoducho nemali kam dať. A my sme ju nedali hocikam dali sme ju našej rodine! A neušla im ale sa stratila na poľovačke! Čo som písala hore, tak si najprv treba pozorne prečítať príspevok a potom niekoho odsudzovať! Nikdy by som jej naschvál neublížila. A plagáty by boli podľa mňa zbytočné. Žijeme v malej dedinke kde by si plagát nikto ani nevšimol a keby som ho dala do okolitých miest tak tam ju ťažko mohli vidieť kedže sa stratila v lese a môže byť už dávno v madarsku. Ja som sa len chcela informovať či sa dá nájsť ju podľa čipu a ako!

Deria

Az teraz ti chyba? Ja naozaj nechapem, ako ste ju mohli dat len tak nejakym znamym....pes nie je stoh slamy, ktory sa po dohode prevezie k susedovi. Preboha ved tam bolo (z psikovej strany urcite!) nejake puto medzi vami, mal svoj domov a pocit bezpecia. To vsetko ste mu vzali a ho odlifrovali prec?! To je asi to najhorsie, co sa psovi moze stat. Nedivim sa, ze im utiekol, stratil svojho pana, svoj domov a lasku zrejme tiez nedostaval. Pravdupovediac pre neho by bolo lepsie, keby uz nezil.
Ako ho najst? Uz ste davno mali dat inzeraty, vyvesit plagaty, to je problem? Ja by som obratila republiku hore nohami, keby sa mi moj pes stratil. Ale kym sa vy zobudite....ach, nemam uz k tomu co dodat, otrasne.:(

Michaela23

Tiež som nad tým rozmýšľala, ale nebola som si istá či to má aj on zaregistrované a k tomu ešte je on aj starosta tak som ho nechcela veľmi obťažovať. Dúfala som že nájdem nejaký spôsob na nete.