Mama je týždeň po operácii zlomenej ruky. /Dávali jej do kosti drôty/ pretože mala rozštiepenú kosť. Ruka je zlomená od lakťa hore a stále ma príšerné bolesti je ešte v nemocnici ale nejak sa mi to nezdá mám dojem, že tie bolesti sú nejak dlho a najviac sa mi nevidí to, že jeden lekár jej chce dať ruku do sadry a druhý tvrdí, že je lepšie keď je iba obviazaná. Máte s tým niekto skúsenosti, prosím ozvite sa mi.
Zlomená ruka
Majka prosim Ta ,aj ja mam mohu po operacii,konkretne mi este lamali teda napravovali palec.PO 4 tyzdnoch mi dali sadru dole,lebo som ich uprosila,to je strasne ta sadra,ale ten palec stale nie je po tom probleme na svojom mieste.Ja tiez chcem ist na dovolenku ,ale stale mam nohu opuchnutu,boli ten palec a nie je ako ,ma byt ,taha ho do lava.Ja zas skusam kostihoj,masti z neho,dostala som radu natriet medom nahrubo,ta rana po operacii skoro ziadna,ale ta bolest zlomeneho prsta trva.Nechcem si dat liek uz na ten opuch,stacili tie co som musela jest na zily.Myslis ,ze tie paradajky naozaj pomahaju?A co ,ked ten priamic na ten prst nepomaha.Ja by som si to zlomit uz nedala.11.05 mam ist na RTG po 2x.tak som zvedava.A co s tym opuchom po sadre,nevies nieco poradit prosim?Dakujem pekne.
ja som mala roztriesteny clenok a tiez mi to museli pekne "poskladat" s klincami a drotmi, ale po operacii mi dali najprv len dlahu nez sa rana zahoji a sadru az o niekolko tyzdnov... ale myslim, ze ked je to ruka tak tam sadra nemusi byt az taka potrebna, predsalen na nohu skor skocis ako si ruku zranis...
Vždy treba kontrolný rontgen,radšej 2krát ,3 krát než ked sa zrastú kosti a treba lámať,pokiaľ je to zadrotované,sadru veľmi netreba,len zavadzia a poradím babský recept n arýchle zhojenie zlomenín,denne! zjesť po dobu 2-3 týždne 3 kg surových paradajok,polievky.Mámto vyskúšané overené,lekári nechceli veriť...ked som prišla po 2 týždňoch dať dole sadru,že idem k moru...a nechcem ju,išla som na rontrgen a bolo to zrastené.Ala ja som mala zápastie,nebolo to komplikované...
nie prave s tymto ale lekary su tiez divky moja matka raz nastupovala do autobusu posmykla sa zlomila si rameno lenze co bolo zaujimave poslali ju na rengen tam ju zrengenovali len z jednej strany a doktor ze zlomene to nie je matka v bolestiach dalsie 3 tyzdne sa vyziadala ze nech jej to zrengenuju lebo doktor jej dal papier ze moze ist do roboty tak druhy krat jej to zrengenovali a mala to zlomene tak nadavala lebo musela silne tabletky jest 3 tyzdne a doktor sa jej ospravedlnoval a museli jej to dat do sadry chudera mama tak radsej nech ide este raz na vysetrenie lebo tu clovek nikdy nevie vzdy som si myslela ze sa da doktorom doverovat ale doveruj preveruj tiez vsetci nie su rovnaky