Mám taký istý problém teda s tukovými hrčkami, tiež som skúšal skoro všetko, neviem či strava má vplyv na vytvaranie nových hrčiek, pretože som skúšal byť rok vegetarián a nepomohlo, taktiež sa zdravo stravujem, zeleninové smoothie, probiotické kultúry, taktiež užívam osropec, lecitín, vitamin E, C, žiadna múka max. 1 špaldová placka, denne cvičím yogu, behávam každý den. Ale spozoroval som, že po užití alkoholu sa zvyknú zväčšovať tak som úplne prestal užívať čo i len kvapku alkoholu, a brávaal som chlorellu a po nej som spozoroval tiež že sa mi rozšírili, taktiež štava z aloe vera. Tak aj s tým som prestal. Ešte som čítal na internete, že jeden ich mal tiež veľa a nejakou dietou, kde sa počas 28 dní pije voda, tuším sa to vola water fast, mu zmizli ( ale nemal ich viditelne ). Tak neviem, ešte som nikoho nevidel že by sa odfotil pred a po tom ako by mu zazrakom odisli takže ostava len chirurgicky zakrok. No lenže ja ich mam cca 15 - 18 ani neviem už čo je hrcka lebo sa tým tak dlho zaoberám, že som si na to zvykol. Prvá sa mi urobila cca ked som mal 12, takze pred 9 rokmi. A majú sa tendenciu vracať po vyrezaní tak treba si rozmysliet ci ten zakrok za to stoji a tie jazvy po nom. Ale za všetko asi može oslabený metabolizmus tukov takze treba si upravit ten ja už mesiac užívam ostropec lekarsky na precisstenie pecene takže dufam ze pecen sa už nauci rozkladat tuky a nie ich ukladat na nepotrebne miesta.